Игри, завършили трагично

23.07.2014, 12:24

Играчка-брадвичка

   
 
Игри, завършили трагично

Да се скараш с някого, когато играете на нещо, не е съвсем необичайно явление. По нашите географски ширини пък си е едва ли не задължително. Както казва Гацо Бацов "Няма кръв – няма фал!". И докато ние ще пием по една ракия в края на скандала, то в другите държави не е съвсем така. Представяме ви няколко случая, след които изразът "Да играеш на кило кръв и метър кожа" ще придобие съвсем нов смисъл.

Полярното шахматно убийство

В периода 1955–1991 година Съветският съюз изпраща общо 36 изследователски мисии на Северния полюс. Животът в подобни условия и по принцип не е лесен, но се утежнява още повече по време на мисията през 1959 година. Една на пръв поглед безобидна игра на шах се превръща в трагедия, когато един от играчите, явно разярен от развитието на партията, разчленява опонента си с брадва!

Това е забележителен случай, тъй като подобни инциденти са огромна рядкост заради стриктните психологически изисквания. Колкото и устойчиви да сте обаче, мрачното време, минусовите температури и изключителната изолация може да ви накарат да откачите. Този случай е причината руското правителство да забрани на космонавтите си да играят шах. Не бихте искали да се скарате с някого на място, където никой няма да чуе виковете ви.

Да умреш от виртуален меч

Онлайн игрите са нещо обичайно. Купуването и продаването на оръжия в тях – също. Не е нормално обаче следното – китайският геймър Ки Ченгуей отключва много рядък меч, който не възнамерява да продава. Няколко дни по-късно го дава назаем на своя приятел Жу Као Юан, който на свой ред го продава за 871 долара. Вбесеният Ки на мига отива в дома на предателя и го пронизва в сърцето с кухненски нож, заради което е осъден на смърт! А не можеха ли просто да си разделят парите?!

Играта на канибала

Ако някой ви каже, че шахът е безопасен – не вярвайте. В един крайпътен мотел се запознават италианецът Саверио Беланте и шотландецът Том О'Гормън. Двамата са големи фенове на шаха и решават да изиграят една игра. По-късно обаче се скарват и Беланте брутално убива О'Гормън, след което се обажда в полицията и съобщава, че е убил шотландеца и е изял част от сърцето му!

Патолозите откриват, че действително липсва част от орган, но не от сърцето, а от белия дроб. На процеса Беланте казва само две думи - "Виновен съм!". Пет минути по-късно го осъждат на доживотен затвор.

Игра, убила половин милион души

Властването на династията Хан е един от най-бурните периоди в китайската история. Отделните кралства, вече обединени в империя под управлението на Хан, разширяват границите си по-бързо от всякога. Хан обаче сами заплашват своята стабилност и тази на империята, като настройват всички други владетели срещу себе си. Това се случва колкото бързо, толкова и нелепо.

Лиу Пи е владетел на кралство Ву. Веднъж неговият син Лиу Сиан посещава столицата и е поканен да изиграе една игра на "бо" (китайски шах) с престолонаследника, принц Ки. Сиан обаче бързо установява превъзходство в играта и това разгневява принца, който взима дъската и разбива с нея главата на своя опонент.

Смъртта на първородния му син кара Лиу Пи да събере войните си, като освен това привлича към каузата си и владетелите на другите кралства, на които също започва да им омръзва от своеволията на Хан. Армия от 500 000 души тръгват към столицата. Битката се води 3 месеца, но накрая Хан надделява в безсмислената война, която отнема живота на почти всички войници в тогавашен Китай.

Или си фен или умираш

Побъркани фенове има навсякъде по света и то във всички спортове. Има някои интелектуални и морални граници, които не бива да се преминават. В Алабама обаче нещата не са толкова прости.

Като ревностна поддръжничка на футболния отбор на Алабамския университет Ейдриън Бриски е изключително разстроена след загубата на финала на турнира "Iron Bowl" през 2013 г. След мача тя решава да се утеши и да отиде на парти, където се запознава с Мишел Шепърд, която също се оказва фенка на Алабама. Само че не чак толкова голяма.

Мишел не изглежда кой знае колко разстроена от загубата, което предизвиква гнева на Ейдриън и двете започват да спорят. Мишел си тръгва от купона, но побърканата фенка я настига на паркинга и започва да я налага, след което изважда пистолет и я застрелва.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 23.07.2014 | 17:05
1 Доста са страшнички
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ