Акушерката от Аушвиц, спасила хиляди животи

29.07.2014, 19:43

Добър човек насред Ада

   
 
Акушерката от Аушвиц, спасила хиляди животи

Съществуват милиони разкази за Холокоста, повечето от които са много трагични. Малко от тях обаче са по-шокиращи от историята на д-р Жизела Перл. Тя е гинеколожка, изпратена през 1944 година да служи в Аушвиц под надзора на самия д-р Йозеф Менгеле – чудовището на нацистката медицина. Без никакви антибиотици или други лекарства тя се грижела за болните в изключително нехигиенични условия. Но най-тежки били случаите с бременните жени.

"Най-голямото престъпление в Аушвиц беше да си бременна" споделя Жизела години по-късно. В името на "науката" д-р Менгеле експериментира с бременните жени, подлагайки ги на садистични тестове, след които нито родилката, нито детето оцеляват. На Жизела, която първоначално не е запозната с експериментите на Менгеле, и е наредено веднага да докладва за всяка бременност. Безскрупулният лекар примамва бъдещите родилки с обещания за специални грижи, като дори им казва, че ще им дава мляко!

След като разбира какво върши Менгеле, Жизела Перл се заклева повече да няма бременна жена в Аушвиц. Въпреки че не одобрява аборта, тя решава, че е по-добре да се спаси един живот, отколкото да се изгубят два. Перл извършила над 3000 аборта с голи ръце!

След войната тя се мести в Ню Йорк, където работи като акушерка в болницата "Mount Sinai" и помага за израждането на близо 3000 бебета. По-късно се мести в Израел, където предава Богу дух през 1988 година, вечно преследвана от тежкото решение, което е трябвало да вземе през войната.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 29.07.2014 | 19:53
1 Много страшно е било наистина някои истории са потресаващи.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ