В Тайланд заловиха мошеник, който се представя за Джордж Клуни, но изобщо не прилича на него

18.06.2019, 11:00

Ето как е възможно

   
 
В Тайланд заловиха мошеник, който се представя за Джордж Клуни, но изобщо не прилича на него

Международни измамници, наречени "италиански Бони и Клайд", бяха арестувани в Тайланд. 58-годишният Франческо Галдели и съпругата му Ваня Гофи са обвинени, че се представят като актьора Джордж Клуни. Е, само Франческо всъщност. Така те се опитват да привлекат купувачи към техния онлайн магазин за дрехи. Мошениците уверяват, че дрехите, които продава, принадлежат към марката на известния актьор.

Франческо се представя за Клуни не за първата година. Актьорът вече е завел дело срещу него, обвинявайки го във фалшифициране на подписи и за приписване на чуждо име. В допълнение към създаването на фалшива марка, двойката също е обвинена в продажбата на фалшиви Ролекси. Клиентите смятат, че купуват скъпи часовници, но получават само пакетчетата със сол по пощата.

2164860

През 2014 г. семейството е осъдено на осем и шест години затвор за тези престъпления, но те успяват да избягат от страната и се преместват в Тайланд, където продължават да се крият зад името на Джордж Клуни. Иронията е в това, че сред местната общественост те са смятани за уважавани хора след като Франческо прави дарение в благотворителната фондация за борба с ХИВ.

По още голяма ирония в Тайланд, Франческо вече беше арестуван през 2014 година, но тогава той успява да подкупи полицията. Сега това няма как да се получи, защото семейството ще бъде депортирано в Италия, където ги чакат много камери.

Ето ти нагледен пример какво се случва, когато в една странна корупцията процъфтява. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ