Клинт Истууд ще режисира Том Ханкс?

26.06.2015, 11:00

Двамата вероятно ще работят заедно в "Съли"

   
 
Клинт Истууд ще режисира Том Ханкс?

Когато в началото на месеца от Operation Kino казаха "скоро", никой не е подозирал, че ще се съобразят толкова експедитивно с пожеланието им. Невероятно, но факт - Том Ханкс преговаря за главната роля във филма на Клинт Истууд, който е посветен на капитан Чесли Бърнет "Съли" Съленбергер, авиатор и герой, приземил успешно самолет през 2009 г. в река Хъдсън, без да има човешки жертви.

Въпреки натрупалите се годинки, Ханкс безспорно притежава свежо излъчване и някак не си го представяме като белокос усмихнат ветеран-пилот. Не, изобщо не се съмняваме в качествата на актьора – напротив, той непрестанно доказва, че може да играе еднакво успешно и във всепризнати шедьоври, и в тотални филмови недоразумения. Подпише ли обаче си договора, във филмографията му ще се появи "капитански" филм номер 2, свързан със събития от 2009 година, след изключителния "Капитан Филипс" на Пол Грийнграс, категорично недооценен от публиката (припомнете си тук историята на неговия екранен партньор в този филм - сомалиецът Бархат Абди).

В автобиографичната си книга "Highest Duty: My Search For What Really Matters" капитан "Съли" Съленбергер споделя мисли за лидерството, отговорността и служебните ангажименти, преплетени в житейската му история. Помощник-писател на пилота е Джефри Заслов. Ето какво пише за книгата в "Washington Times":

"Тя е абсолютно подходяща да се включи в списъка със задължителна ученическа литература за тийнейджъри! Трябва да я прочетат и всички онези, които се съмняват, че смелост, достойнство и изключително професионална компетентност могат да бъдат открити в съвремието ни."

В случай, че Клинт Истууд обедини усилия с Том Ханкс, все още неозаглавеният филм най-вероятно ще се превърне в магнит за клишираното мислене на щатските академици, които ще провиждат шедьовър още преди началото на снимките, като се има предвид (освен звездния реализаторски екип) и героичната тематика. Нас ни трябва поне първи трейлър, за да можем да дадем каквото и да било мнение. До него има още доста време, през което от Operation Kino ще ни уведомяват за развитието на събитията.

Още филмови новини можете да откриете в Operation Kino

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ