Запознайте се с "Марсианецът" на Ридли Скот 2

23.06.2015, 09:33

Най-известният човек на Земята... не е там

   
 
Запознайте се с "Марсианецът" на Ридли Скот

На 2 октомври всички ставаме марсианци с крайна обещаващата екранизация на "Марсианецът", която Ридли Скот подготвя с участието на Мат Деймън (и един куп други звезди) по романа на Анди Уеър. Като заклети фенове на фантастиката и на доброто кино, няма как да пропуснем филм с толкова много потенциал, а и имайки предвид, че вече излезе първият му трейлър, време е и всички, които са пропуснали, да се запознаят с Марк Уотни, известен още като Марсианеца.

През 2012 г. дългоочакваното завръщане на Ридли Скот към научната фантастика с "Прометей" не успя да задоволи високите изисквания на феновете, но сега – макар и с толкова различен проект – режисьорът има възможност да се реваншира. Но не правете грешката да сравнявате "Марсианецът" с някоя от по-старите фантастики на Скот, защото (като изключим най-общия жанр) те нямат нищо общо.

Както вече споменахме, "Марсианецът" е екранизация по романа на Анди Уеър – роман, който първоначално нито едно издателство не иска и авторът решава да предлага глава по глава на своя сайт. Впоследствие предлага и версия за Amazon Kindle, която се продава за минималната разрешена сума от 99 цента, и в крайна сметка, след изключителния успех на романа, издателствата най-накрая се намесват.

Не след дълго и Холивуд обръща поглед към Червената планета и интересния сюжет на романа – който може да видите по-долу. Но най-приятният начин да се запознаем с подобен проект са първият трейлър и едно "viral" видео, което представя екипажа на космическия кораб "Хермес", част от третата марсианска мисия "Арес".


1524294

Ето го и официалния синопсис:

По време на мисия до Марс, ужасяваща буря принуждава екипажа да напусне Червената планета, изоставяйки колегата си астронавт Марк Уотни, когото смятат за мъртъв. Но той е оцелял и се оказва сам на опасната планета, с нищожни запаси. За да оцелее и да намери начин да съобщи на Земята, че е жив, Уотни трябва да използва находчивостта, интелекта и силата на духа си. На милиони километра от Марс НАСА и екип международни учени правят всичко възможно да приберат "Марсианеца" у дома, докато екипажът му замисля дръзка, дори може би невъзможна спасителна мисия.

1524296

1524295

В ролята на ботаника Марк Уотни е Мат Деймън, а компания му правят доста впечатляваща група актьори: Джесика Частейн е командир Мелиса Луис, Майкъл Пеня е пилотът Рик Мартинес, Себастиан Стан е корабният хирург д-р Крис Бек, Кейт Мара е компютърният експерт Бет Йохансон, а Аксел Хени е немският астронавт Алекс Вогъл. На Земята ги очакват Джеф Даниълс, Кристен Уиг, Шон Бийн, Чуетел Еджиофор, Доналд Гловър и Макензи Дейвис.

1524299

1524293

1524298

1524292

Премиерата на "Марсианецът" е на 2 октомври – беше краят на ноември, но впоследствие и за всеобща радост беше изтеглена с два месеца. След като се запалихме по проекта и прочетохме доста приятната книга, сега нямаме търпение да гледаме филма.

1524300

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ