6 тъпи песни, които ти се забиват в главата 6

13.04.2015, 16:16

И цял ден стоят там...

   
 
6 тъпи песни, които ти се забиват в главата

Едно от свойствата на тъпите песни е, че лесно се запомнят, бързо се затананикват и задълго остават в мозъчната ни кора, насилвайки ни да си тактуваме и да си пеем припевче или друга част от песента. Не знаем дали илЬОмЕнатите или масоните имат пръст в това, съмняваме се, че HAARP е чак толкова мощно орУжие (макар че ако сега обърнете взор към небето, ще видите "витамините", които ни пускат...), не сме поддръжници и на тезата, че злите музикални продуценти съвсем целенасочено създават тъпи песни, за да промиват мозъците на сите българи. По-скоро си мислим, че когато една песен е много тъпа, то я е толкова тъпа, че просто няма накъде - ама толкова е тъпа, че чак ти става подсъзнателно симпатична, затова се захващаш за нещо и започваш да си го повтаряш. Цял ден. Понякога и заспиваш с него...

Това е положението. На всекиго се е случвало да си тананика нещо, за което дори не е много сигурен кога и къде го е чул. Или пък може би то само се е материализирало нематериално в спомените?

С риск да ви съсипем живота, сега ще ви припомним няколко изключително тъпи, но за сметка на това запомнящи се и дразнещи песни, дело на родни и чуждоземни музиканти. Тези мелодии рязко се вклиняват в мозъка, убивайки мозъчни клетки в ритъм.

Деян Неделчев - "Съчки събирам"

Започваме с нещо българско и родно. Деян Неделчев с типичната си истеричност създаде и, уви, продължава да създава парчета със спорни качества и смисъл. Точно поради тази причина той доби известна популярност. Една от неговите песни, а именно "Съчки събирам", успява да остане в съзнанието на всяко живо същество. Припомня ме ви я, за да си я пеете до края на днешния ден. Честито!

Aqua - "Barbie Girl"

Изключително парче, което осмисли важен период от живота ни, в който се оформяхме като личности и пушехме тайно цигари в кварталните дворове. Именно песни като тази поп ужасия ни провалиха и направиха от нас сбирщина хейтъри, пушейки цигарите си вече явно. Или само авторката на този текст има такава съдба. Не е ясно.

Е.С.С.С. - "Ставай и се махай"

Няма как да се мине и без някое съвременно и актуално парче. "Стааай и са махай", както го знаят всички, е рап произведение, дело на обявената за най-добра хип-хоп група Е.С.С.С. Момчетата от Бургас са създали песен, която нямаме думи да опишем, защото всички важни думи ще чуете от нея самата. И никога повече няма да забравите.

Los Ketchup - "Asereje"

Асерехе, ха, дехе, дехебе туде де хебе те себиуноба махаби ан де буги ан де гуиди дипи! ТОВА Е! Това е всичко, което ви е необходимо, за да може цял ден да си пеете, плачейки и мъчейки се да забравите този текст. Няма забравяне. Ето, ние го помним вече 13 години.

Мария Илиева - "Нищо"

Признаваме, че Мария Илиева е една от най-добрите български певици. И го казваме, въпреки че направи дует с Криско. И все пак, първата ѝ песен "Нищо", с която тя, така да се каже, изгря на родния бг музикален небосклон, беше една от най-дразнещите не по друга причина, а поради факта, че текстът сцепваше мрака. Ето само началото:

Искаш да имаш, но нямаш, нямаш, но искаш да имаш,
можеш да вярваш, че можеш да ме имаш
Искаш да имаш, но нямаш, можеш да искаш да имаш,
можеш и всичко да имаш ако нямаш

Мен ако нямаш, значи нямаш нищо, нямаш нищо, нищо
Мен ако нямаш, значи нямаш нищо, нямаш нищо, нищо
Мен ако нямаш, значи нямаш нищо, нямаш нищо, нищо
Мен ако нямаш, значи нямаш нищо, нямаш нищо, нищо

Найс, а?

Hanson - "Mmmbop"

Ей, богу! Тези руси сестрички, така де... братята Хенсън направиха една песен, изстреляха се в небесата, а после изчезнаха като хартиените левчета. За левчетата все пак си спомняме с носталгия, а за Hanson - НЕ! От излизането на това изключително неприятно парче е израснало цяло едно поколение, а в нашите глави все още кънти нелепият припев "Мбоп". Впрочем братята имат 11 деца (общо, а не един от друг). Може би са искали с детска глъчка да заглушат спомените от хитовата им песен... Ние със сигурност бихме искали.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ