5 книги, които всеки мъж трябва да прочете

Има толкова много книги, на толкова различни езици, че ако започнеш да смяташ колко от тях искаш да прочетеш и колко години живот ти остават в най-добрия случай, то ще изпаднеш в депресия, защото никога няма да имаш достатъчно време. Но спокойно! Четенето не е състезание и независимо какво са ни казвали в училище, книгите са едни от най-приятните начини да се забавляваме, да опознаваме света, такъв какъвто е днес и такъв, какъвто е бил преди стотици или хиляди години.

Сами избираме книгите, които да прочетем и това почти винаги е свързано с настроението ни или даден период от живота ни. Няма нищо по-хубаво от това да прочетеш разтърсваща история за войната и да разбереш, че тогава хората също са имали чувства или пък в момент, когато си тъжен, нещо те измъчва и не искаш да говориш с никого, да си приложиш малко смехотерапия с П.Г. Удхаус например.

В тази класация обаче ще изброим само пет книги, които считаме, че всеки мъж ТРЯБВА да прочете през живота си. Защо? Ами защото в тях всичко е описано не само от мъжка гледна точка, но са застъпени теми, които са неразделна част от това, което ни прави мъже – думата, честта, войната във всеки един смисъл на думата, въображението, отношението към една жена. Не на последно място отбелязваме, че авторите и на петте книги са мъже.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ