5 признака, кoито показват, че си пристрастен към порното

16.11.2022, 16:00

Да видим дали прекаляваш с гледането на разголени мадами!

   
 
5 признака, кoито показват, че си пристрастен към порното

Порнографията в интернет става все по-достъпна и все повече и повече хора откриват, че имат нужда да гледат материали за възрастни, за да се възбудят. Проучване от 2017 г. установява, че 73% от жените и 98% от мъжете съобщават, че са гледали интернет порно през последните шест месеца, а 26% от жените и 80% от мъжете съобщават, че са го гледали през последната седмица.

След като всичко става все по-достъпно, вероятно тези числа ще се увеличават все повече. Но кога точно този на пръв поглед безобиден навик се превръща в проблем?

Гледаш порно на неподходящи и рискови места

Ако честата ти нужда да гледаш порно е станала трудна за контролиране, вероятно влизаш в забранение сайтове, докато си на работа, в университета или на други неподходящи места – и по очевидни причини това може да причини някои сериозни проблеми.

Пренебрегваш задълженията си, за да гледаш порно

Ако изпитваш ненаситно желание да гледаш порно и то надделява над всичко останало в живота ти, това е още едно червено знаме, на което трябва да обърнеш внимание. Ако заради порното забравяш да вземемш децата си от училище или закъсняваш за работа, то значи имаш проблем.

Вредиш на бюджета си

Голяма част от порното онлайн и по телевизията е безплатно. Но някои хора харчат много пари, за да получат достъп до определени типове съдържание, когато пристрастяването им ескалира. Ако отделяш по-голяма сума, за да гледаш порно, а след това не можеш да си платиш сметките, значи трябва да преосмислиш много внимателно ситуацията.

Сексуалният ти живот страда

Не е необичайно хората с пристрастяване към порнографията да имат все по-малко интерес към секса със своята половинка. Дори когато правят секс с тях, може да им е трудно да се възбудят или да достигнат до оргазъм, защото се нуждаят от определени видове визуална стимулация.

Не можеш да спреш

Може би си казваш, че ще опитате да намалиш гледането на порно до веднъж на ден или веднъж седмично. Или може би се опитваш да го откажеш напълно за известно време. Ако не успяваш, значи ще трябва да се свържеш със специалист.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ