5 елемента на добрата първа среща

19.08.2018, 14:00

Накарайте тези пеперуди да пърхат!

   
 
5 елемента на добрата първа среща

Съществуват две категории първи срещи. Първата е с хора, които виждате за пръв път. Не сте разговаряли с тях по телефона, не сте се засичали по партита или на работа. Това са тези, които най-вероятно сте срещнали в Tinder или в друга платформа за запознанство. В такъв случай сценарият е ясен - поканете ги да изпиете по нещо. Клише е, но си има добра причана за това. Ако нещата не вървят добре, просто ускорете темпото и си тръгнете. Ако нещата вървят добре и имате интерес един към друг, може да забавите темпото или просто да се преместите на друго място.

Втората категория първи срещи е с хора, които вече познавате под една или друга форма лично. Може би са ви колеги в университета или в работата, може да са съседи или общи познати. Може дори да е дългогодишен приятел. В тази ситуация, в която се чувствате по-уверени в собствените си шансове, вие сте склонни да прекарате повече време с тях в нов контекст и да проявите малко повече ангажираност. Ето и някои елементи на добрата първа среща, с които да се ориентирате:

2087920

Добрата първа среща е финансово достъпна. Големият харч сигнализира за по-сериозен ангажимент и по-високи очаквания. Поддържането на нещата по-достъпни откъм финанси не само задава правилния тон, но е практически по-добре и за вас: ако срещата не протече добре, няма да се приберете разорени без нещо да компенсира за това. Голяма грешка е да очаквате, че само защото плащате, дамата със сигурност ще се прибере с вас.

Добрата първа среща е гъвкава. Без концерти, пиеси, боулинг или прекалено шумни ресторанти и барове. Идеята е да имате възможност да се опознаете, да поговорите и да размените феромони. Също така идеята е да можете лесно да продължите към вас или към друго място, след сте провели някаква форма на смислен и кохезивен разговор. 

Добрата среща се осъществява лице в лице. Жените обичат и разчитат на контакта с поглед. Заради това избягвайте първата ви среща да премине като разходка в планината или пък каране на колело, или нещо подобно.

Добрата среща е иновативна. Не правете нещо, което така или иначе правите систематично. Или поне не ходете на мястото, където ходите принципно. Новата среда и контекст могат да накарат пеперудите да пърхат.

Добрата първа среща не създава много основания за дълги, мълчаливи паузи. Това означава, че би било разумно да си планирате първата среща така, че да си осигурите фон, който да ви осигури от своя страна лесно общуване. Когато настъпи моментът на неудобното мълчание, добре е да има нещо в околната среда, което би се превърнало в нова тема на разговор. 

2087919

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta