Секс за първи път? Ето какво да правиш!

29.11.2022, 16:00

Идваме на помощ!

   
 
Секс за първи път? Ето какво да правиш!

Да си изгубиш девствеността може да бъде много стресиращо. Особено към нас мъжете, очакванията са големи и когато ни е за първи път, често се притесняваме как ще се представим. Но ние отдавна сме минали през това (колкото и да не ти се вярва), така че сме тук, за да помогнем да се отървеш от съмненията и да се съсредоточиш върху наистина важните неща. Не се безпокой, не е чак толкова страшно!

Няма един правилен начин за правене на секс

Всички форми на секс се броят! Вместо да определяш проникването като единствения вид "истински секс", дай шанс и на другите му разновидности. Така и двамата ще се насладите максимално на изживяването. Имай предвид, че 80% от жените не достигат до оргазъм само чрез проникване, така че можеш да обърнеш внимание и да други части от тялото на дамата. Няма абсолютно нищо лошо в това да експериментирате с орален секс, с пръсти и други. Ако и двамата се притеснявате да се отправите към проникване, не се чувствайте принудени да го правите от първия път.

Не бързай

Дишай дълбоко и не бързай да проникнеш. Трябва да си сигурен, че партньорката ти е напълно възбудена, преди да стигнеш до съществената част. Все пак сексът не трябва да боли - нито за нея, нито за теб! Освен физическия му аспект, сексът трябва да бъде и приятно емоционално преживяване и за двама ви.

Не взимай пример от порното

Това, което виждаш в проното не е начинът, по който сексът трябва да изглежда в реалността. Дори начинът, по който показваме и изразяваме удоволствие, също може да е различен от това, което виждаме във филмите за възрастни. Запомни, че заради камерите, там всичко е преувеличено. В порното можеш да срещнеш е доста извращеня, които със сигурност не са подходящи за първия ти път.

Комуникация

Разговорите за типа секс, който ще правите, споделянето на желания и фантазии, очертаването на ограничения и граници, практиките за по-безопасен секс, прилагането на лубрикант и презервативи и взаимното опознаване са част от нещата. Комуникацията ще елиминира огромна част от притесненията, които се появяват при секса за първи път. По-добре да изговорите нещата предварително, отколкото да развалите удоволствието си на по-късен етап.

Заложи на качествени секс продукти

Накрая ще ти припомним колко важна е контацепцията по време на секс. Не забравяй за презервативите, които са задължителен елемент от цялото упражнение. Заложи на качествени кондоми, за да не избегнеш гафове и неприятни ситуации!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ