Защо мъжете получават сутрешна ерекция?

10.09.2021, 09:00

Любопитна тема

   
 
Защо мъжете получават сутрешна ерекция?

Като всеки един мъж, вероятно си запознат с този загадъчен феномен. Още не си си отворил очите, но вече си готов за действие. Но сигурно си се чудил какво причинява ерекцията след или по време на сън.

Ето как всъщност се получава сутрешната ерекция

В продължение на цял ден мозъкът на мъжа освобождава хормон, наречен норадреналин (или норепинефрин), който казва на мозъка му, че не трябва да получава спонтанна ерекция. По време на съня във фазата на бързото движение на очите, мозъкът освобождава по-малко от този хормон, така че вероятността се ерекция се увеличава.

1937136

По време на цикъла на сън кръвният поток към пениса също се увеличава. Ерекциите се получават през цялата нощ, но те не винаги карат мъжа да се събуди. Въпреки това, когато ставаш сутрин, пенисът може да се събудил преди теб.

Друга причина за сутрешната ерекция е повишаването на тестостерона, което може да възникне след събуждане от фазата на бързото движение на очите. Пълният пикочен мехур може да причини нощно надигане на пениса. Това се причинява и от физическа стимулация. Ако се допираш в нещо по време на съня си, може несъзнателно да получиш ерекция.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ