Какво да правиш, ако не ти харесва да слагаш презерватив

04.11.2022, 18:00

Идваме на помощ!

   
 
Какво да правиш, ако не ти харесва да слагаш презерватив

Кондомите са неизменна част от секса, особено, ако често сменяш партньорките. Ако ги поставяш правилно, те са 98% ефективни. Най-важното е, че ти помагат да се предпазиш от болести предавани по полов път и нежелана бременност.

2378181

Но поради една или друга причина, някои от нас не обичат да носят презервативи. Дали ти стяга, дали не усещаш нищо с него - решение има за всеки проблем.

Неправилен размер

Размерът има голямо значение при използването на презервативи. Ако размерът е голям за теб то той непрекъснато ще ти се изхлузва. Ако това е проблемът, използвай т.нар. пръстен върху презерватива, за да го задържиш на място.

Раздразнение на кожата

Ако изпитваш дискомфорт, когато използваш презервативи, вероятно имаш чувствителност или алергия към латекс. Но това не е извинение да изключиш напълно предпазните средства. Има много презервативи без латекс, направени от материали като агнешка кожа, полиизопрен и полиуретан. Понякога дори не презервативът ти причинява раздразнение, а лубрикантът. Ако случаят е такъв, опитай да използваш хипоалергичен лубрикант.

2378180

Не усещаш нищо

Едно от най-честите оплаквания на мъжете относно носенето на презервативи е, че не могат да изпитат никакво удоволствие и близост с партньорката по време на секс. Загубата на усещане може да е знак, че презервативът е твърде стегнат. Но плътно прилепналият презерватив не означава непременно, че трябва да увеличиш размера. Това е моментът да включиш лубрикант в играта. Нанеси две или три капки лубрикант на водна основа или силикон върху върха на резервоара на презерватива. Така усещането ще се подобри.

Кондомът се къса

Това се случва, ако си го поставил неправилно. За да го предотвратиш не ги съхранявай на места, където може да има топлина или натиск, защото топлината ще отслаби латекса. Това включва места като портфейла ти или на директна слънчева светлина. Презервативите не трябва да се съхраняват на места, заобиколени от остри предмети като ключове или бижута, защото това може да ги пробие. Не забравяй също така да проверяваш срока на годност на презервативите, защото кислородът може да отслаби презерватива с течение на времето.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ