Изненада! Учените откриха, че красивите жени...

28.06.2019, 11:00

... струват по-скъпо на мъжете

   
 
Изненада! Учените откриха, че красивите жени...

Малко са онези материални принадлежности, които носят едновременно толкова висока цена и толкова малка практическа стойност, като годежните пръстени. Изненадващо, въпреки очевидното послание, свързано с бижуто, в действителност изследванията, които разглеждат как хората се влияят колко да харчат за подобна покупка, са дефицитни. Едно от тези изследвания принадлежи на учени от Университета на Уест Орегон в САЩ.

2076473

В настоящия експеримент учените се стремят да установят дали външността на човека влияе върху избора и очакванията, свързани с такива покупки. Участниците, основно хора на възраст от 30 години, разглеждат снимки на противоположния пол, опитвайки се да си представят дали биха си прекарали живота с него. Освен фотографията, участниците се запознават и с кратката биография на изобразената личност. Като допълнение към това, мъжете участници трябва да посочат размера на пръстена, който биха купили за въображаемата си приятелка.

Резултатите подкрепят идеята, че мъжете са склонни да купуват по-големи и по-скъпи годежни пръстени, когато си представят, че ще се обвържат с по-привлекателна жена. Тази констатация потвърждава и предишни изследвания, че мъжете използват различни символи на финансов успех като тактика за привличане на желаните от тях жени.

2076472

Източник: technologynetworks

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ