Колко е яко да си плешив!

04.01.2012, 17:02

   
 
Колко е яко да си плешив!

В случай, че не бяхте толкова уверени първия път, ето ви още няколко причини, които да ви докажат, че има красота и ползи от плешивостта. Забравете за срама и изправете гордо голата си глава пред света. Не е необходимо задължително да имате коса, за да сте пич, нали? Причините? Ето ги и тях:

Винаги научавате първи, когато завали

Плешивата глава е сензор. На това дори може да погледнете като на суперсила. Например, ако стоите в открит бар в един сравнително топъл ден, вие ще сте първият човек в бара, който ще усети първите капки върху чувствителния си скалп. Запазете спокойствие, докато всички протягат ръце в опит да хванат някоя и друга капка и да се уверят, че започва да вали, вие през това време вече ще сте информирали приятелите си за предстоящите метеорологични промени. И докато другите се усетят, вие вече ще сте запазили най-добрите места за компанията в закритата част на бара. Брилянтно, нали?

Никой няма да забележи, ако промените географските си дължини и ширини

Един неприятен момент, с който ще се сблъскате в "плешивата" си ситуация, е как да се справите с хората, които са ви познавали преди смъртта на косата ви. Те следват тенденцията да не оставят този факт незабелязан и неотбелязан. За съжаление не е обществено приемливо да отговаряш на кретенските им въпроси като "Какво се случи с косата ти?" със "Същото нещо, което се случи с брака/кариерата/ баба ти." Единствената опция, която ви остава, е да се преместите в друг квартал, град или държава. Тогава за всеки нов човек, който ще срещате след това, ще изглеждате по един и същ начин. Плешив... не, по-скоро свежо гологлав.

Имате по-малко вредно влияние за околната среда

Светът върви към лошо. Това е ясно, но какво може да се направи? Сега, когато сте плешиви, не ви е необходима вакса, гел и шампоан. Така че няма да имате никакво вредно влияние върху околната среда. Ще намалите разхода на вода и ще спестите на природата солидна доза боклук от опаковки. Ето така ще балансирате нещата в екологична насока, когато си купите следващия хартиен самолетен билет.
Осъзнавате всъщност кой е глупакът и кой не е. Малко са нещата, които са по-тъпи от вицове за плешиви. Дори не може да се нарече шега, защото финалната реплика е винаги тази: "Ти си плешив", ха-ха. Но има нещо много подвеждащо за останалите, когато погледнат плешивата глава на някого и се опитат да я опишат. Подвеждащото е там, че докато се опитват да остроумничат, те съвсем ясно могат да ви докажат колко умни и свежи са в действителност. Затова спокойно, не се надъхвайте за отбрана, а просто се възползвайте от ситуацията да прецените с какви хора сте обградени и да предвидите как да се отървете от ненужните.

В баровете вече не ви искат лична карта

Вече няма нужда да мъкнете със себе си целия куп от документи за идентификация, тъй като няма какво да доказвате на входа на "увеселителното заведение". Охраната ви пита дали сте пълнолетен? Просто му посочете голата си глава и той ще ви пусне без да задава повече въпроси. Кефът ще бъде пълен, когато видите физиономиите на приятелите ви, които бъркат по джобовете си за лични карти.
Имате по-яки опции за обличане - Брус Уилис, Вин Дизел, Джейсън Стейтъм, Захари Бахаров (защото е дал всичката коса на брат си), Майкъл Джордан... Опциите за новия ви външен вид са безкрайни. Освен това в разни периоди от годината "нормалните" хора трябва да си купуват някакви розови гумени шапки, за да постигнат плешивия ефект, които шапки, на всичкото отгоре, изглеждат ужасно. Но вие плешивите герои (вие сте такива) можете просто да избръснете главата си, да хвърлите едно наметало на гърба си и костюмът ви на лорд Волдемор ви е готов за секунди.

По-лесен климатичен контрол

Всички знаем, че хората губят голяма част от телесната си температура през главата. През зимата това изглежда ще бъде проблем? Не, не е, просто залагате на топла шапка и проблемът е решен. Обратното, през лятото докато всички с гъстите си коси се потят и пъшкат под жаркото слънце, вие ще си излезете навън като истински пич без капка пот и излишни нерви, които да загряват ситуацията допълнително. Забележка: през лятото обаче не забравяйте да слагате слънцезащитен крем на темето си. Малко са нещата, които са по-зле от плешива глава със "слънчеви" пигментни петна.

Не трябва да се притеснявате повече

Най-лошото нещо, което можете да направите, е да се тревожите за плешивостта си. Да се взирате в огледалото в бавно оредяващата ви коса. Да изпробвате всичките варианти на прическата ала Франсис Хейли от "Травис", която излезе от мода на втория ден, откакто се появи. Да се убеждавате, че може и да спре да капе. Ще се самоизмъчвате и паникьосвате до края. Когато онзи "ужасен" ден настъпи и косата си отиде, вие ще сте свободни. Освободени от самоналожения страх. Грижите ви ще се изпарят, тъй като няма да има нищо повече, за което да се тревожите. Затова продължете нататък, вече сте нови мъже.

Достатъчно изчерпателни ли бяхме? Честито и добре дошли на борда на кораба "Плешив".


източник: Sabotagetimes.com

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 05.01.2012 | 00:00
1 Е плешивите се преебани,защото никога няма да имат коса след като си отиде,а хората с коса може да се възползват от предимствата на "плешивостта" като си обръснат главата и ако им писне и не им харесва ще си я пуснат пак.А плешивите нямат опция :D Те са си вечно плешовци :D
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ