10 от най-корумпираните полицаи в света

09.03.2015, 18:50

В името на закона и на личното благо

   
 
10 от най-корумпираните полицаи в света

Колкото и благородна и важна да е професията на полицая, в света хората все пак се делят на две части - тези, които уважават полицаите и онези, които им се дразнят. Причините за подобно разделение не са една и две и сега няма да се впускаме в сляпо изброяване. Ще ви разкажем обаче за онези крайни истории на едни от най-корумпираните полицаи на света. Те са поредното доказателство, че навсякъде има мърша.

1. Луис Еполито

1479727

Луис Еполито е част от мафиотско семейство, но когато през 1969 г. се явява на интервю за работа в полицията в Ню Йорк, отрича всякакви връзки с мафията. След като е повишен в детектив, заедно с партньора му Стивън Каракапа започват да работят за фамилия Лукезе, като изнасят конфиденциална информация за враговете на фамилията. След като ФБР започва разследване, Еполито е разкрит и е осъден на над 100 години затвор.

2. Мануел Пардо

1479730

Кариерата на Пардо започва със завършването му на първо място в класа му в Полицейската академия във Флорида. Малко след като започва работа обаче, е уволнен, защото надписва фалшиви фишове за превишена скорост. Мести се в друго поделение, но отново е отстранен от работа, след като дава неверни показания по дело за корупция. Отнемат му значката, без да подозират какво ще последва. Пардо минава на режим "резко" и убива деветима души с цел грабеж. По време на последното убийство се прострелва сам без да иска. Така е заловен, обвинен и екзекутиран.

3. Луис Скарсела

1479729

Луис Скарсела е детектив в отдел "Убийства", който извършва забележителен брой арести през 70-те и 80-те години. Докарва си репутация на полицай, който може да изтръгне показания от абсолютно всекиго. След пенсионирането му обаче, истината започва да прозира. Разследващите забелязват, че повечето от самопризнанията, които Скарсела е изкопчвал, звучат притеснително еднакво, а и са добивани по съмнителен начин. Накрая се оказва, че детективът си е измислял и е подвеждал разпитваните, а след това е изкривявал думите им, за да звучат като самопризнания.

4. Никълъс Макфейдън

1479731

Британският полицай Макфейдън и брат му Саймън се изхитряват и вместо да прибират конфискуваните наркотици на предназначените за това места, те ги връщат отново на улицата и печелят от това. По този начин двамата спомагат за разрастване на контрабандата. Явно там не е имало кой да им направи реклами, за да знаят, че контрабандата дърпа от заплатата на баба им.

5. Джонатан Гарсия

1479728

Полицаят от Филаделфия Джонатан Гарсия започва да краде хероин от дилърите, а след това го продава, понякога дори без да сваля униформата си. Заедно с партньора си Сидеми Джоанис започват да обират дилъри, но не дават отчет на никого какви точно улики прибират. В крайна сметка Гарсия получава 17 години отмора в затвора.

6. Джон Бърдж

1479732

Джон Бърдж е американски ветеран от армията, който се присъединява към полицията след като минава през Южна Корея и Виетнам. Между 1972 и 1991 г. той прилага необичайни методи за разпитване на свидетели, които минават всякакви граници - например, застрелване на животни, връзване на разпитвания за нещо в продължение на дни, заравяне на телата и др. През 1990 г. започва масирано разследване и се установява, че действията на Бърдж и хората му са против закона.

7. Ралф Мата

1479733

Лейтенант Ралф Мата прекарва 22 години в полицията в Маями. Той получава прякора Млечният мъж, заради опитите му да помага на нарко картелите да прекарват пратките си през летищата в Маями и Ню Джърси. Той често лично преминава заедно с престъпниците през летищните власти, за да се увери, че пратките няма да бъдат проверени.

8. Мохамед Уасим Ахмед

1479734

Да се насочим към Пакистан, за да ви разкажем как полицай става водач на престъпна банда. Мохамед е ченге, което успява да установи контрол над няколко банди, занимаващи се с нелегален хазарт. Уасим Ахмед е толкова добър в работата си, че бързо трупа популярност и връзки, включително и такива в подземния свят. През 2013 г. разследване срещу него сочи, че именно той е помагал за осъществяването на големи хазартни престъпления. Разбрал това, Ахмед заминава за Дубай, за да избегне съд.

9. Чарлс Бекър

1479735

Това е първият американски полицай, получил смъртно наказание. Бекър е легенда в Ню Йорк в началото на XX в. Оказва се обаче, че всички постижения, които има срещу хазартните игри и публичните домове, са постигнати на определена цена. Информацията достига до медиите и след три процеса Бекър е осъден на смърт.

10. Джоузеф Миеджиановски

1479736

Започва като обикновен полицай, който бързо създава здрави връзки с уличните банди. Успява да внедри информатори и постепенно се превръща в най-добрият полицай по въпросите с уличните престъпления. Случайност? Не мислим! Оказва се, че паралелно с това Миеджиановски си е създал малък личен нарко картел, с който пренася огромни количества наркотици между Чикаго и Маями. През 2001 г. ФБР доказват вината му и съдът му дава доживотна присъда.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ