Пламен Денчев разказва за новия си необикновен проект "Имахме цялото време"

18.12.2017, 16:30

"Липсата на комуникация е един от основните проблеми в отношенията между хората!"

   
 
Пламен Денчев разказва за новия си необикновен проект "Имахме цялото време"

 Музикантът и член на групата Funky Miracle Пламен Денчев представи своя втори самостоятелен проект със заглавие  "Имахме цялото време". Музиката е на Пламен Денчев, а текстът е създаден по стихотворение на Ива Янкулова. В песента се разказва за сложността в отношенията между двама души и невъзможността да бъдат заедно.

Ние лично се срещнахме с Пламен, за да ни разкаже за новия си необикновен проект. Пред нас той разкри интересни подробности около песента и видеото, както и планове за бъдещите си проекти. 

Представете се пред нашите читатели.

Здравейте! Аз съм Пламен Денчев и съм професионален музикант. Занимавам се с музика от дете, завършил съм музикално училище с пиано. След това учих пиано и в университета, също така тонрежисура. Общо взето, това ми е професия още от доста години.

Работя и като успешен музикант, правя авторска музика, свиря в бандата Funky Miracle и съм музикален педагог в последните 3 сезона на X-factor.

Относно новото ви видео, как открихте тези помещения? Как стигнахте до тях?

Локацията е много интересна. Това са изоставени казармени помещения, които в момента са собственост на частна фирма. Търсехме локация, която да е с разрушени сгради и операторът Томислав Михайлов - Чочо предложи това място, тъй като е имал някаква работа там.

С режисьора Николай Павлов огледахме локацията и решихме, че е супер за това видео, тъй като разрухата в тези помещения символизира един разпад в отношенията между  героите на моето парче.

В клипа има един момент сниман на one shot, в който една стая е разделена на две различни части. Половината от помещението го ремонтирахме, за да се получи този контраст между спретнато, добре изглеждащо помещение и такова, каквото си беше всъщност от другата страна.

Колко време ви отне да ги ремонтирате и подготвите?

Няколко дни подред се налагаше да ходим до мястото, за да го подготвим за самите снимки. Иначе снимките преминаха в рамките на един ден, някъде около 14 часа. От 7 сутринта до късно вечерта.

Много съм щастлив, че клипът съответства изцяло на музиката, изобщо на вайба, който носи самото парче, което е създадено по стихове на моята близка приятелка Ива Янкулова. Много ми хареса едно от нейните стихотворения, което е писала още като тийнейджърка и реших да направя песен по това нейно творение.

Какво символизира видеото към песента?

Моята идея за клипа беше аз да съм разказвача на самата история, а героите в нея да бъдат двама танцьори. Това са Кристин Петринска и Димитър Георгиев, които са професионални танцьори и страхотни, талантливи хора. Те измислиха хореография и цялостна концепция.

2015075

Самите те изобразяват с актьорска игра и хореография настроението и развитието на самата история в парчето.

Хубавата визия в клипа се дължи на Ники Павлов и Томислав Михайлов - Чочо, както и на Катя Кръстева, която е гримьор в продукцията, но има заслуга и за голяма част от идеите за този клип.

Имате ли лично отношение към песента и текста?

Според мен всеки човек може да се свърже със самата история, защото става въпрос за това как двама души са заедно и нещата са хубави, но поради липсата на достатъчно добра комуникация и истинско общуване в отношенията им, в крайна сметка нещата не се получават и те се разделят. Малко е меланхолично и тъжно, но героят, който разказва историята в парчето всъщност съжалява, че  тази връзка е несполучлива, но връщане назад няма.

Мислите ли, че липсата на комуникация е един от основните проблеми в отношенията между хората?

Да, има нещо такова със сигурност. Всички сме свързани много чрез технологиите, използваме ги постоянно и уж сме свързани постоянно с всички наши близки хора, но същевременно хората се изолират един от друг, забравят за истински стойностното общуване. И понеже ежедневието ни е е много динамично, всеки се фокусира върху хилядите си задачи и в един момент, дори и да живееш с някого, вие можете да загубите всякаква връзка помежду си и комуникацията почти да не съществува в един момент.

Някои хора смятат, че песента е уникален проект, но за съжаление няма да бъде разбран от повечето от нас. Как ще коментирате това мнение?

Това нещо, което съм направил си няма определен таргет. Аз не правя музика чисто стратегически и не правя нещо, защото то ще се хареса или няма да се хареса. Просто ми е дошло отвътре по някакъв начин и се е случило естествено.

Давам си сметка, че това ще се оцени повече от хора, които по някакъв начин са свързани с изкуството, защото цялата идея на проекта е да съчетава изкуствата. Подобен проект не се консумира толкова лесно, но не мога да променя нещата, които ми идват отвътре.

Странно е, че в България не се прави повече такава музика, защото на световната сцена има много изпълнители, които правят неща в този стил. В самото парче има комерсиална нотка и R'n'B звучене. Според мен, който е отворен към такъв тип стилове и звучене ще обърне внимание на това, което сме направили. За по-широката публика ще е по-трудно да се възприеме, но не си го поставям за цел на всяка цена.

2015074

Това, което сме свикнали да чуваме от вас и групата, в която свирите е доста по-различно от новото ви парче. Как се насочихте към подобен стил?

Аз имам нужда да изразя себе си по различи начини. Много от авторските ми идеи отиват за Funky Miracle. Издадохме албум наскоро на име "Fly” и това, че съм направил солово парче е друг начин да изразя себе си чрез музиката, която харесвам. Аз обичам адски много стилове музика, мога да твърдя, че съм широко скроен в това отношение. Мисля тепърва да правя неща, подобни на соловото ми парче. Надявам се още в началото на 2018 г. да мога да издам още някакъв солов продукт.

Как ще коментирате и негативните отзиви относно песента?

Въпрос на вкус. Аз не се притеснявам от критика, защото в нея човек може да намери много истина. Разбира се, не обръщам внимание на чисто заядливите коментари, които са без реална причина. В критиката има стойност, ако тя е адекватна и ако човек ѝ обърне внимание, той би могъл да подобри това, което прави.

В Интернет хората понякога са много агресивни, изливат злоба без никаква причина. Това определено не ми носи никакъв дисбаланс.

Смятате ли, че музиката, която правите с Funky Мiracle може да се наложи сред публиката, както в момента е нашумял комерсиалният стил, който чуваме от изпълнители като Гери-Никол, Тита и много от рап изпълнителите?

Честно казано не мисля, че музиката, която правим специално с Funky Miracle може да стане толкова популярна. Ние като група имаме една публика, която идва да ни слуша на живо, има интерес към това, което правим, но това е една по-отбрана и не толкова широка аудитория. Групата е достатъчно добра, за да свири в различни стилове. Ако имаме концепция да направим нещо по-комерсиално, ние можем да го направим, но стилът, към който сме ориентирани не е толкова популярен и в световен мащаб.

Аз, лично за себе си, с удоволствие бих участвал в комерсиален проект. Нямам нищо против да направя нещо съвместно, с когото и да е артист, защото аз много обичам да правя експерименти, да работя с различни хора, да се хвърлям в дълбокото и да изненадвам сам себе си.

Но това, което правя ще е провокирано от това, което ми идва като вдъхновение повече, отколкото да направя нещо, само защото всички ще го харесат.

Какво можем да очакваме от вас като бъдещ проект?

Иска ми се на парчето "Имахме цялото време” да запиша един студио лайф. Това е много модерно в момента. Това ще е версия с тотално различен аранжимент в стил джаз със супер акустичен звук. Ще го направя в началото на 2018 година със сигурност. А пролетта смятам да изкарам следващо парче, което все още не знам какво точно ще бъде.

Що се касае до Funky Miracle с тях имаме вече нови идеи за нови парчета, но не знам кога ще се случи да видят бял свят. Чак в края на 2017 г. успяхме да изкараме цял албум , но със сигурност не спираме да свирим заедно.

Мисля да направя свой лайф проект с моя група, с която да свирим по клубове. Ще бъде в стил поп, R'n'B, нещо такова. Със сигурност ще бъде повлияно от поп музиката, защото аз обичам много поп музика, стига тя да е направена с вкус. В днешно време стиловете се размиват, а аз не обичам много стиловите определения, защото е хубаво музиката да е свободна и да не влиза в рамки и граници.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta