Смахнати автобуси от близкото минало

09.01.2015, 10:29

На дизайна му е дошло в повече

   
 
Смахнати автобуси от близкото минало

Автобусите са измислени от жителите на Бусманци, за да могат да ходят по работа в София, но след този еднократен изобретателски акт тяхното изделие попада в ръцете на всякаква дизайнерска сган и класическите автобусни форми се променят. Първоначалният изглед тип "паралелепипед с кръгчета" започва да придобива далеч по-изтънчени форми, но в крайна сметка винаги се намира някой визионер, който тотално да обърка представите ви за автобус. Ето за какво говорим...

1458574

Citroen U55 Cityrama Currus

Това е яхта? Това е Citroen U55 Cityrama Currus? Не, това е просто един голям аквариум за хора! Този автобус от 50-те години прави фурор по улиците на Париж, но всеки, запознат с марката Citroen, знае, че от тези хора всичко може да се очаква, така че мистерия няма.

1458573

Bedford SB Plaxton

Произведен през 1967 г., този автобус не просто се движи, той е истинско пътуващо кино със собствен салон и дори остъклен балкон, от който Рапунцел да си спуска косите, за да може принцът да гледа "Приятели" с нея.

1458575

Viberti "Златният делфин"

Дали е златен делфин или златен бахур не е ясно, но този италианец, роден през 1956 г., съвсем спокойно може да си намери работа като спасителна капсула за Хилядолетния сокол, в новото продължение на "Междузвездни войни".

1458577

NiteCoach Picwick Duplex

САЩ. 30-те години. Сухият режим е отменен, отвсякъде звучи суинг, а по улиците се движат автобуси като този.

1458572

GMC Greyhound Scenicruiser

Виждали ли сте охлюва в Симеоново, изпълняващ ролята на детска градина? Е, повечето американци не са, но затова пък си имат подобно заоблено изделие на колела, при това още от 50-те години.

1458576

Kenworth 1936

Трябва да похвалим създателите, успели да интегрират толкова големи колела в толкова ниско купе...

1458578

Ikarus 293

Кой не знае Икарус, кой не се е возил в него? Е, точно за този, набор 1988 г., едва ли знаят много хора, но това не му пречи да е един от най-дългите съчленени автобуси в света. Автобаси майката!

1458570

Уралец-66А

Този руски автобус е създаден в суровите условия на уралския град Нижни Тагил, а по външен вид се доближава най-много до машината, изобретена от жителите на Бусманци (паралелепипед с кръгчета).

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta