Любопитни факти за космическите военни сили на Тръмп

30.12.2019, 17:00

Болна работа!

   
 
Любопитни факти за космическите военни сили на Тръмп
Източник: snatchnews

След като Доналд Тръмп подписа указ за създаването на космически сили на САЩ започнахме да се притесняваме дали няма скоро да обявят война в космоса. Но преди да си се шашнал и ти, научи няколко любопитни факти за тях!

Тръмп наистина смята, че ще има военни действия в космоса.

Президентът на САЩ обясни, че са необходими космически войски, тъй като космосът е бъдещият обект на военни действия и "много неща ще се случат". Американският министър на отбраната Марк Еспер заяви, че космическата мисия ще бъде съсредоточена в това да защитава господстващото положение на Вашингтон в космоса.

Космическите сили няма да наемат нови военни

Хората ще бъдат вербувани от ВВС. В началото 16 хиляди души ще бъдат част от космическите сили, включително военни и цивилни служители.

Китайското министерство на отбраната се противопостави на създаването на космически сили. Те смятат, че това е заплаха за мира и сигурността в космоса, което ще доведе до милитаризация и нова надпревара във въоръжаването.

Космическите войски вече съществуват в Русия. През 2015 г. се появяват Аерокосмическите сили. В САЩ казват, че създаването на космически сили е техният отговор към Русия.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta