Централен затвор Гитарама, Руанда: Ад на земята

22.05.2018, 11:00

Толкова отвратително място, че престоят в Алкатраз ще ви се стори почивка

   
 
Централен затвор Гитарама, Руанда: Ад на земята

Ако Жан-Пол Сартр е бил прав да каже, че "Адът това са другите", то със сигурност Централният затвор на Гитарама, Руанда е истински пъкъл! 

Това е най-претъпканият затвор в света, и вероятно най-ужасяващият, спрямо който престоят в Алкатраз може да ви изглежда като лятна почивка. С размерите на половината от футболно игрище, тази дупка помещава над 7000 души в такива условия, че, ако бяха добитък в Европа, вече щеше да е пълно с активисти, борещи се за правата им на живот и достойнство. Причината обаче за липсата на такива активисти в подкрепа на затворниците в Гитарама се крие в "малкия" детайл, че повечето хора вътре са участници в геноцида, извършен срещу Руанда. 

Като резултат, за да оцелеят въобще, хората трябва да канибалстват, а претъпкаността им пречи да заемат нормални телесни позиции, което резултира в закърняване на някои от крайниците им. Отделно, всекидневието им е свързано с това да живеят сред собствените си изпражнения, което не им спестява и болести като гангрената. Онези нещастници, които не са достатъчно късметлии крайниците им да паднат от само себе си, трябва да преминат през дръзки процедури по ампутацията им, което в тези ужасяващи условия си е направо игра на хазарт.

2060970

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ