Налудничави функции в ретро автомобилите

18.11.2021, 15:00

Кому е било нужно..

   
 
Налудничави функции в ретро автомобилите

В днешно време автомобилите са комфортни и предлагат куп функции. През 20-ти век те също са имали много функции, но в по-голямата си част те са били напълно безполезни. Ето кои са те:

Светещи гуми

Много готино, но напълно непрактично. В гумите били вградени обикновени крушки, които се чупили веднага щом колата навлезе в неравния път.

Кучешка чанта

Кучетата наистина пречили на стопаните си по време на шофиране, затова за тях били измислени специални чанти. Единственият проблем бил, че са били прикрепени към дръжките на вратите извън колата.

Мини-бар за шофьора

През 50-те години на миналия век шофирането в нетрезво състояние не е било толкова строго наказуемо, колкото днес.

Устройство за разпръскване на карти зад машината

Тази функция била създадена, за да попречи на водачите да напуснат мястото на произшествие. При удара вратата се отваряла и от колата били изхвърляни карти с информация за шофьора, за да може да се разбере кой е виновник за инцидента.

Превозно средство-амфибия

Такава кола можела да се кара по магистралата, но същевременно можела да минава през вода. Такива модели били популярни през 60-те години, но бързо излезли от употреба.

2332100

Триколесни превозни средства

Такива необичайни автомобили били опасни, защото често се преобръщали, но въпреки това били много популярни в Англия. Те са били записвани като мотоциклети, за да могат собствениците им да спестят от данъци.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ