Авиационните факти, които ще ви откажат от летенето

27.03.2015, 09:33

ШОК! УЖАС! БРУТАЛНО!

   
 
Авиационните факти, които ще ви откажат от летенето

Ако има нещо по-страшно от летенето, то това е приземяването. Принудителното, аварийното, неуспешното... Да си го кажем направо - когато летите, винаги има риск. В самолета можете да пътувате до странен брадат човек, увит с бели чаршафи и тиктакащ подозрително, можете да се задавите с грах, да се заключите в тоалетната и дори да се влюбите в стюардесата! Ужасни неща ви дебнат зад предкрилките, пред задкрилките, под елероните и над опашния стабилизатор. Въобще да се лети е шашава работа, измислена от лунатици, тичащи към Луната със смахнато хвърчило зад тях. Става дума за онези космати същества Братя Райт. All right... Спираме! Или не. Следват факти, които наистина ще ви откажат от безумната идея да станете част от хвъркатите ескадрони...

1. Започваме с ободряващия факт, че при падане от голяма височина човешкото тяло може да се взриви от силния удар със земята. Просто "банг" и край!

2. Не знаем защо си мислите, че с тази статия искаме да ви изплашим. Няма такова нещо. Просто искаме да знаете, че доста често заради коланите, минаващи само през кръста, човешките тела се разполовяват на две (то, не че могат да се разполовят на три) при удар със земята.

3,1/2. Още повече, че ако човек е пристегнат само на кръста, при удара главата може да пречупи шийните прешлени с теглото си.

4. Стига с това черногледство - ако при полет седите в кресло с гръб към движението, имате по-голям шанс да оцелеете след авария, защото гръбнакът може да поеме по-силен удар, отколкото гърдите.

5. Въпрос за 100 000 лв.: Защо спасителните жилетки в самолетите са жълти? Грешка! Не е за да ви открият по-лесно, а за да открият по-лесно... телата ви.

6. При рязко снижаване на самолета въздушният поток е в състояние да свали дрехите от телата на пасажерите, затова ви препоръчваме въобще да не се занимавате да се обличате. Оставете поне дрехите си за идните поколения...

7. Приводняване? Идеално - шансът самолетът да не се разбие е значително по-голям. Това е шансът на самолета обаче. Вашият не. При кацане във вода повечето хора не са в състояние да преодолеят хипотермията, настъпваща буквално за секунди в студената течност.

8. 80% от авиокатастрофите се случват при кацане или излитане. Питайте Паша Христова.

9. Знаем, че може би мааалко попрекалихме, но погледнете нещата от добрата страна - за щастие във въздуха не сте в нашите, а в опитните ръце на пилотите. 40%, от които признават, че са заспивали по време на полет...

10. И все пак да се лети не е чак толкова лошо. Дори понякога е евтино - например, ако сте решили да летите с нискотарифна авиокомпания, която за да намали себестойността на полетите, зарежда самолетите си с по-малко гориво, отколкото е препоръчително...

Бележка под пунктирана черта (защото не нацелихме правилното копче, за да ви нарисуваме непрекъсната):

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  ← това е пунктирана черта

това е бележката → Хуморът в статията е Петър защото е черен, но фактите са съвсем истински. Все пак горчивата истина се преглъща по-лесно с хумор. Пък бил той и черен. Забавлявайте се и се насладете на полета си. Авиационният транспорт е един от най-сигурните. Нищо, че заради новинарските емисии по телевизията ви се струва, че не е така. Те просто не могат да пропуснат сензационната възможност да ви се похвалят със смъртта на 100-200 души накуп. :)

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ