ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ

Биография:

Гейбриъл Бърн е роден на 12 май 1950 г. в Дъблин. Майка му е медицинска сестра, а баща му изработва бъчви. Когато е на 12 години, Гейбриъл се мести в Англия, за да учи за свещеник, но е изключен, защото е хванат да пуши цигари. Връща се в Дъблин и играе в отбора на Stella Maris Football Club. След това учи археология, а после става учител в девическо училище. Там Бърн се запалва по театъра и актьорското майсторство. На 29 години се записва в Abbey Theatre, а по-късно става известен с участия в ирландски сапунени сериали, след което се мести в САЩ.

През 1988 г. Бърн се жени за колежката си Елън Баркин. Имат две деца – Джак и Роми. Двамата се развеждат през 1999 г. Има издадена автобиография със заглавие "Pictures in My Head".

Професионална кариера:

Дебютът на Гейбриъл Бърн е през 1980 г. във филма "The Outsider", последван от "Excalibur" с Хелън Мирън, Лиам Нийсън и др. През 1983 г. Бърн се снима в "Hanna K."...

Биография:

Пол Дейвид Хюсън с прякор Боно Вокс е роден на 10 май 1960 г. в Дъблин, Ирландия. Той е второто дете на Боби и Айрис Хюсън. Има по-голям брат - Норман. Боно израства в Дъблин, Ирландия. Баща му Боби е католик, майка му Айрис — протестантка, отгледан е със силна религиозна вяра като член на Ирландската църква. По принцип, когато го попитат какъв би се нарекъл — католик или протестант, Боно казва: „Винаги съм се чувствал и като двете“. Описван от Боби като „твърде дразнещо дете“, Пол още от малък си печели името на разсеяно и свадливо дете, поради което приятелите и семейството му лепват прякора „Антихристът“.

На петнадесетгодишна възраст Пол преживява голяма двойна загуба, когато майка му умира по време на погребението на баща ѝ (този инцидент, с който много фенове и писатели спекулират, може би е и причината за твърдият характер на Боно). Много...

Биография:

Джордж Клуни е роден на 6 май 1961 г. в Лексингтън. Семейството му е известно в публичните среди. Баща му Ник е телевизионен водещ и шоумен, а леля му Розмари Клуни е певица и актриса. Поради спецификата на работата на баща му, той и по-голямата му сестра Ада, заедно с майка им често се местят. През 1974 г. се установяват в Кентъки. Тъй като от малък е заобиколен от хора, занимаващи се с телевизия, не е чудно, че Джордж още на 5 години се появява на телевизионния екран. Тогава изпълнява скечове в шоу, водено от баща му. В училище Джордж продължава да усъвършенства актьорските си умения, но получава парализа на Бел (частично парализиране на лицето). Слава богу, Джордж успява да се излекува.

Малкият Клуни залага повече на спорта, отколкото на книгите, но въпреки това няма проблем с оценките. Следва журналистика в Northern Kentucky University. Но не се чувства добре в ролята на журналист, а и го вбесяват непрестанните сравнения с баща му. Така че...

Биография:

Джеймс Браун е роден на 3 май 1933 г. в Барнуел, Южна Каролина в семейството на Сузи и Джоузеф Джеймс Гарднър. Той има афро-американски, индиански (апахи) и азиатски произход.

Израснал е в бедност по време на Великата депресията в САЩ. На 16 години е обвинен във въоръжен грабеж. Излежава три години в затвора.

Пробва се в бокса и в бейзбола, но получава травма на крака. След това съсредоточава цялата си енергия в музиката. Започва с бандата The Gospel Starlighters, която превръща в първото поколение на The Famous Flames.

Джеймс Браун има четири брака и 6 деца. От 1953 до 1969 г. е женен за Велма Уорън. С нея имат три деца. От 1970 до 1981 г. е женен за Деидре Дженкинс, с която имат две деца. От 1984 до 1996 г. е с Адриен Родригес. През 1996 г. тя умира. От 2001 до 2004 г. е женен за Томи Рей, от която има едно дете. През 2004 г. бракът им е анулиран.

Професионална...

Биография:

Ал Пачино е един от най-великите актьори в историята на киното. Името му се утвърждава през 70-те - най-добрите години на седмото изкуство засега. Актьорът се ражда в Бронкс, а родителите му се развеждат, когато той е още малък. Заедно с майка си се мести в дома на неговите баба и дядо. Докато расте, Пачино обича да гледа филми и често повтаря реплики и ситуации с любимите си персонажи. В училище се чувства отегчен и немотивиран, но скоро открива спасението – училищните пиеси. И не след дълго неговата страст се превръща в професионална кариера. Но началото не е лесно. Като театрален актьор Ал Пачино често изпада в депресия, а ограничените му средства го затрудняват. През 1966 г. е приет в престижното Actors Studio, където му преподава легендарният актьор Лий Страсбърг. Пачино започва с някои малки роли. Първият му успех е в "The Indian Wants the Bronx", а пиесата печели наградата "Оби". Следващата постановка с негово участие - "Does the...

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta