ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ

Биография:

Кевин Бейкън е роден на 8 юли 1958 г. във Филаделфия. Кевин е най-малкият от общо шест деца. Баща му Едмънд е архитект, а майка му Рут – учителка. Още от малък Кевин знае, че иска да стане актьор и затова посещава Pennsylvania Governors School of the Arts. Продължава образованието си в Manning Street Actor's Theatre във Филаделфия. След като напуска дома си на 18 години, получава образованието си в „The Circle in the Square”. През 1978 г. започва да играе редовно в театрални постановки.

През 1988 г. актьорът се жени за актрисата Кийра Седжуик, а година по-късно се ражда първото им дете Травис. През 1992 г. двамата се сдобиват и с дъщеря – Соси.

Професионална кариера:

Дебютът на Кевин Бейкън е през 1978 г. във филма на Джон Ландис „Animal House”. Кариерата му продължава с малки телевизионни и филмови роли, докато не идва 1982 г. и режисьорският дебют на Бари...

Биография:

Къртис Джеймс Джаксън III, по-известен като 50 Cent, е роден на 6 юли 1975 г. в Ню Йорк Сити, САЩ. Израства без баща, отгледан е от майка си Сабрина, която го ражда на 15-годишна възраст. Когато Джаксън е на 8 години, майка му е убита. Някой слага наркотици в питието ѝ, след това я оставят в апартамента ѝ, пускат газта и затварят прозорците. След смъртта на майка си Джаксън отива да живее при баба си и дядо си с осемте си лели и чичовци. Не му казват как е починала майка му.

Джаксън започва да се боксира, когато е на 11 години. На 12 започва да продава наркотици. Носи оръжие в училище. Когато е в десети клас металният детектор в гимназията, която посещава, засича оръжието. Откриват, че носи и наркотици и го арестуват.

През 1994 г. отново е арестуван, докато се опитва да продаде кокаин на полицай под прикритие.

Само след три седмици пак е...

Биография:

Роден на 3 юли 1962 г., родителите му са Мери и Томас Мейпотър. Майка му е актриса любителка, а баща му е електроинженер. Том има три сестри. Когато е малко дете, семейството му се мести много заради професията на баща му. Когато е на единайсет, родителите му се развеждат и майка му, заедно с децата, заминава за Луисвил, а след като се омъжва отново, всички отиват в Ню Джърси. Том страда от дислексия, както и трите му сестри, и майка му. Заболяването ограничава успехите му в училище. Логично Том се насочва към спорта и по-конкретно към борбата докато не получава тежка контузия.

На 14 години Круз учи във Францисканската семинария и желанието му е да стане свещеник, но след година напуска. Когато е на 16 години, учител му препоръчва да участва в училищната постановка "Guys and Dolls". Том се чувства изненадващо добре на сцената и решава, че това ще е неговата професия. Младежът си поставя срок от десет години, в които да направи актьорска кариера....

Биография:

Дан Акройд е роден на 1 юли 1952 г. в Канада. Майка му е Лорейн, а баща му – Питър. Той е инженер, който се държи твърде строго със сина си. Въпреки този тип възпитание, емоционалността на Дан не може да бъде потисната и той често се забърква в неприятности. Изключен е от католическото училище, в което учи. Несгодите обаче го каляват за бъдещите му комедийни роли. От 12-годишен Дан посещава актьорски курсове. Освен страстта към играта, Дан развива и любов към блуса, както и голям интерес към паранормалното. Нещо, което ще се окаже полезно за бъдещата му кариера. След като завършва училище, Акройд учи в Carleton University, където посещава лекции по психология, криминална социология и политически науки. Също така е част от университетския театър. След като се дипломира, управлява нощен клуб и става част от "Second City Acting Troupe", а по-късно е един от основателите на изключително успешното шоу "Saturday Night Live". Участието в шоуто...

Биография и кариера:

Уилям Гари Бъзи е американски актьор. Роден е в Гуус Крийк, Тексас, завършва гимназията Нейтън Хейл в Тулса, Оклахома през 1962 г. В този период е забелязан като актьор. Приет е в университета на щата Оклахома, но прекъсва един курс преди завършването.

Своята кариера започва като барабанист в The Rubber Band. Свири в някои от записите на Леон Ръсел на ударни инструменти. Участва и в банда, наречена Carp, с която издава албум през 1969 г. По това време Бъзи играе малки роли в телевизионни филми и това дава началото на неговата актьорска кариера.

Големия си дебют в киното прави през 1971 г. с главна роля във филма "Angels Hard Аs They Come", по сценарий на Джонатан Дем. В късните години на 70-те получава поддържаща роля в "A Star Is Born", където играе с Барбра Стрейзанд, както и във филма с Дъстин Хофман "Straight Time". През 1978 г. играе главната роля във филма "The Byddy...

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta