ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ

Биография:

Христо Мутафчиев е роден на 4 април 1969 г. в Карлово. Напуска дома си още на 14 години. Работил е като дърводелец, стъклар и хлебар, преди да стане актьор.

Професионална кариера:

Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Надежда Сейкова и Илия Добрев в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1994 г.

В периода 1994-1995 г. играе на сцената на Драматичен театър "Н.О. Масалитинов" в гр. Пловдив, а от 1995 г. е част от трупата на Малък градски театър "Зад канала". От 2005 г. е председател на Съюза на артистите в България.

Христо Мутафчиев има и редица роли в телевизионни филми и продукции, както и участия в реклами. Сред популярните му изяви са в сериалите "Под прикритие", "Дунав мост", "Клиника на ІІІ етаж", "Огледалото на дявола", както и в тв продукциите "Най-важното в живота", "Църква за вълци".

През 2000 г. изиграва...

Биография:

Ерик Патрик Клептън се ражда на 30 март 1945 г. в дома на своята баба в Рипли, окръг Съри, Англия. Майка му Патриша Моли Клептън го ражда на 16-годишна възраст, а баща му Едуард Уолтър Фрайър е 24-годишен канадски войник, разпределен в Англия по време на Втората световна война. Но малко преди Ерик да се роди, баща му се връща при съпругата си в Канада. За 16-годишната му майка е изключително трудно да го отгледа. Нейните родители на практика отглеждат Ерик като свое дете. По този начин той отрасва, мислейки, че неговата майка му е сестра. Баба му и дядо му никога не го осиновяват официално, но остават негови настойници до 1963 г. Фамилията на Ерик идва от фамилията на първия съпруг на баба му, който се казва Реджиналд Сесил Клептън. Когато е на девет години, той разбира истината за своя произход.

Майка му Патриша по-късно се омъжва и заминава за Канада, а след това за Германия заедно със съпруга си. От техния брак Ерик има...

Биография:

Винс Вон е роден на 28 март 1970 г. в Минеаполис. Майка му е агент на недвижими имоти, а баща му се занимава с търговия. Очевидно актьорството го е привличало отдавна, защото веднага щом завършва Lake Forest High School, Винс заминава за Лос Анджелис, за да стане актьор.

През 2005 г. Вон започва връзка с колежката си Дженифър Анистън, която продължава около година. В началото на 2010 г. Вон се жени за Кайла Уебър, която е агент на недвижими имоти. Актьорът не обича мобилните телефони и твърди, че не притежава собствен. Когато е на снимки, продукцията му осигурява телефон, но обикновено Вон го губи. Интересен факт от кариерата му е, че е бил един от кандидатите за ролята на Чандлър в "Приятели".

Професионална кариера:

Дебютът на Винс Вон в киното се случва през 1993 г. с филма "Руди". Три години по-късно е премиерата на "Swingers" с Хедър Греъм. През 1997 г. излиза "The Lost World: Jurassic Park", режисиран от Стивън...

Биография:

Сър Елтън Джон (провъзгласен за рицар през 1998 г.) е роден в Пинър, Мидълсекс, Англия на 25 март 1947 г. под името Реджиналд Кенет Дуайт, син на покойния Стенли Дуайт и Шийла (в момента с фамилия Феърбрадър), но впоследствие сменя името си на Елтън Херкулес Джон.

Сър Елтън Джон е един от "гигантите" в музиката. Започва да свири на пиано още на четиригодишна възраст. На 11 получава стипендия, за да учи в Кралската Академия за музика в Лондон. Първата му група Bluesology е сформирана през 1961 г. Всъщност той взаимства сценичния си псевдоним от името на саксофониста на групата Елтън Дийн и техния харизматичен фронтмен Лонг Джон Брадли.

Елтън Джон провъзгласява, че е е бисексуален през 1976 г., а през 1984 г. се жени за звукорежисьорката Ренате Блауел. Бракът им продължава до 1988 г., когато той окончателно си дава сметка, че всъщност е хомосексуалист. През 70-те и 80-те страда от пристрастяване към...

Биография:

Асен Блатечки е роден на 22 март 1971 година в София. Завършва испанската паралелка на столичната 8-ма гимназия. Дели един чин с Наско от Б.Т.Р. Родителите му го оставят да се справя сам от съвсем ранна възраст, което калява характера му. Увлича се по рисуването и от спорта. Тренира плуване, футбол, гребане, хандбал. В четири поредни години (от 1989 г. до 1992 г.) е шампион на България на Федерацията по традиционно карате.

Професионална кариера:

През 1992 г. кандидатства и е приет в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", където учи актьорско майсторство в класа на проф. Стефан Данаилов. Завършва през 1996 г., но още като студент атакува театралната сцена с роли в постановките "Мяра за мяра", "Побъркани от любов", "Лазарица", "Натрапницата". Не закъсняват и екранните превъплъщения. Снимал се е в редица български и чужди продукции като "Печалбата", "След края на света", "Мила от Марс", "Маймуни през зимата". Става известен и...

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta