Защо съвременните връзки са толкова нетрайни?

11.11.2021, 15:00

В твърде модерни времена ли живеем?

   
 
Защо съвременните връзки са толкова нетрайни?

Днес са заедно, утре се разделят. Тази картинка е обичайна за повечето двойки, които познаваме. Но какво кара хората да слагат край на отношенията толкова лесно? Изменили ли сме ценностите и принципите, в които сме вярвали или просто времената са ни направили по-неустойчиви и непостоянни?

Може би не сме добре подготвени?

Не сме осъзнали, че трябва да поемаме отговорност, да правим компромиси и саможертва. Също така сме нетърпеливи и не изчакваме нещата да се случат естествено.

Често бъркаме любовта с други чувства

Може да имаме до себе си човек, с когото можем да отидем на кафе или да се разходим в парка. Но това не означава, че той е човекът, с когото можем да споделяме и да провеждаме съществени разговори. Вместо да търсим стабилност, се впускаме във вълнуващи авантюри.

Рутината ни поглъща

Идва момент, в който не ни остава време за любов и чувства, тъй като сме погълнати от ежедневието и материалните си потребности.

Превърнали сме с в роби на технологиите

1875982

Вярно е, че новите технологии ни сближават и елиминират разстоянията помежду ни. Но от друга страна ни разкриват прекалено много. След като знаем твърде много един за друг, темите лесно се изчерпват и няма за какво да си говорим.

Мисълта, че сме във връзка ни плаши

Твърде сме обсебени от себе си, не допускаме човек близо до нас и отричаме всичко сериозно и перманентно.

Първо правим секс, а чак след това решаваме дали искаме да имаме сериозни отношения с човека

В днешно време сме твърде разкрепостени сексуално и разграничаваме прекалено много секса от сериозните любовни отношения. Приятелите с екстри, отворените връзки и сексът за една нощ са нормална част от модерното общество.

Прекалено много се страхуваме от разочарованията, които съпровождат повечето връзки. Заради това трудно и много бавно допускаме хората прекалено близо до себе си.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ