Торта с кроасани

14.01.2013, 12:52

Без печене, без грижи

   
 
Торта с кроасани
Източник: flickr

Нали знаете вица за Зайо Байо, в който той няколко дни поред отива в сладкарницата и пита дали имат торта от моркови. И когато най-накрая има такава, той възкликва "Много е гадна, нали?!". Е, този виц е тъп, но си го спомням винаги, когато започвам да правя торта. За да не ми стане гадна. Тази обаче, за която ще ви разказвам сега, изобщо не е гадна. Даже е много вкусна и се прави без никакво печене на блатове и подобни ангажиращи действия, понякога водещи до плачевен резултат.

Започваме с продуктите:

3 големи пакета мини кроасани. Най-добре да са с различни вкусове - крем брюле, шоколад, крем шампанско.

Смлени орехи за поръсване - около 150-200 грама. Ако не обичате орехи, можете и да настържете отгоре 1 шоколад.

За крема "Ванилия":

1 литър прясно мляко

100 гр. масло

3-4 ванилии

4 яйца

1 ч. чаша захар

1 ч. чаша брашно, може да се замести и с нишесте "Ванилия".

Приготвяне:

Снабдяваме се с една форма за торта с падащо дъно. Правим крема, като:

Слагаме млякото да се стопли на котлона, най-добре в млековарка. Когато е достатъчно топло, в него слагаме захарта. В отделен съд разбиваме яйцата, добавяме нишестето или брашното и ванилиите, маслото. Когато млековарката започне да свири или млякото даде признаци на завиране, намаляваме котлона и в млякото изсипваме на тънка струйка сместа от яйца, нишесте и масло. Бъркаме до посиняване. Шегичка! Бъркаме с телена бъркалка до сгъстяването на крема. Махаме го от котлона, преди да е станал твърде гъст. Важното е докато е още горещ, да се започне реденето на тортата.

На дъното слагаме съвсем малко от крема, разстиламе хубаво с най-обикновена лъжица. Нареждаме първия ред кроасани - едните с някакъв крем. Заливаме отгоре с крема "Ванилия". Най-хубава работа за това върши обикновеният кухненски черпак. Когато кроасаните са добре покрити с крем, нареждаме и втория ред - тези с шоколад, пак заливаме с крем "Ванилия". На последния ред нареждаме третия пакет мини кроасанчета и пак заливаме с остатъка от крема "Ванилия". Размазваме го хубаво с лъжицата и отгоре поръсваме със смлени орехи и/или настъргваме шоколад.

Пъхаме тортата в хладилника и след има-няма 5-6 часа можем спокойно да я нарежем.

Ако пък майките ви или бабите ви правят сладко от вишни, череши, боровинки или къпини, не се колебайте на всеки ред кроасани да слагате и по малко сладко. Тортата ще стане още по-вкусна.

Вие може да правите и по-хубави торти или всякакви други вкусотии. Ако е така, участвайте в конкурса на Kulinar.bg и можете да спечелите награди заради завидните си готварски способности.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 68
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от spasimir monev | 17.01.2013 | 15:07
68 Тази торта ще я покажа на приятелката ми да си я направим през почивните дни!Много вкусна ми изглежда и ми се прияде!
от miroslav petrov | 17.01.2013 | 14:50
67 Мале,как ми се дояде сладко,толкова вкусна ми изглежда на снимката!
от milena pavlova | 16.01.2013 | 16:00
66 Доста калорична бомба е тази торта!Но пък ще бъде сигурно адски вкусна!
от petar dimitrov | 16.01.2013 | 09:43
65 Само да има кой да приготви тази торта продуктите са от мен.
от rozalij gencheva | 15.01.2013 | 18:18
64 Доста сладко изкушение е това.
от koci petrov | 15.01.2013 | 14:10
63 Без да се пече тази торта ще стане бързо а ми се вижда и вкусна.
от pushit realgood | 15.01.2013 | 13:52
62 Звучи много вкусно!
от Драго Попов | 15.01.2013 | 13:35
61 Трябва да помоля приятелката ми да ме зарадва с това! :)
от Анита Кралева | 15.01.2013 | 13:16
60 Това е много добра идея за торта и доста лесно се прави, определено ще я пробвам!
от Ibrahim Pulev | 15.01.2013 | 13:16
59 Бива си я тортичката, макар че тоя крем на мен ми е много сложен.
от бартош курек | 15.01.2013 | 12:58
58 Отговор на коментар #38 от Alexander Porsche : това да не ти е кулинарен сайт?! Има си такъв, посещавай го.
от конска саздърма | 15.01.2013 | 12:58
57 Отговор на коментар #22 от чичо съби : чак пък революционер?!? далече отиваш :)
от Бат Баян | 15.01.2013 | 09:59
56 Много вкусно изглежда, макар че специално с крема не мисля, че бих могъл да се справя, та ще се огранича с кроасаните. :)
от ico iliev | 15.01.2013 | 09:18
55 Отговор на коментар #51 от sladurko sladurko : Ще си струва човек да е опита.
от ico iliev | 15.01.2013 | 09:17
54 Не е лошо това предложение но да видим кой ще я приготви.
от Tania Velkova | 15.01.2013 | 01:11
53 Напиши своя коментар тук.А кроасаните колко са- пише три пакета мини кроасани, но има малки пакетчета с по 5бр мини кроасани и големи пакети, моля да уточните в продуктите на рецептата! И на снимката тортата не е с кроасани, а с бутер тесто!!!!
от sladurko sladurko | 14.01.2013 | 23:41
52 Отговор на коментар #45 от kolj kolev : А, на всяка цена да опиташ.
от sladurko sladurko | 14.01.2013 | 23:40
51 С удоволствие бих си хапнал такава торта.
от Венци Слава | 14.01.2013 | 19:20
50 мммм вкусна ми изглежда
от Miroslav Liliev | 14.01.2013 | 19:06
49 Отговор на коментар #48 от Jivko Petkov : Дам :) Ако става за 5 мин, добре, ако не, някой друг да я прави.
от Jivko Petkov | 14.01.2013 | 18:46
48 Изглежда адски вкусна и лесна за приготвяне, знаете си вие, че мъже няма да тръгнат да майсторят торти :)
от Alexander Porsche | 14.01.2013 | 18:42
47 Отговор на коментар #11 от todorr ivanov : И аз имам същата молба. Отблагодарявам се в натура и то подобаващо с всички глезотии :).
от David Hayemaker | 14.01.2013 | 18:42
46 Отговор на коментар #9 от Любомир Петков : И на мен ми допадат идеи за вкусни неща, които се приготвят лесно.
от kolj kolev | 14.01.2013 | 18:41
45 Такава не съм опитвал но изглежда добро предложение.
от Миро Т | 14.01.2013 | 18:41
44 Отговор на коментар #10 от Кристина Минкова : Струва си човек да се натегне и да я направи честно казано. Изглежда доста лесна и вкусна.
от Иван Ангелов | 14.01.2013 | 18:40
43 Отговор на коментар #16 от Мария Мерудия : Да, крема си го бива определено и изглежда доста пикантен :).
от Alexander Porsche | 14.01.2013 | 18:40
42 Отговор на коментар #19 от защо защо : О, доста време е това нещо и може би бих пробвал само в събота и неделя да я направя.
от David Hayemaker | 14.01.2013 | 18:40
41 Отговор на коментар #26 от Kalin Petrov : Да, доста добре са се получили нещата така като гледам. Нека да продължават в същия дух и ще се получат нещата.
от Миро Т | 14.01.2013 | 18:39
40 Отговор на коментар #28 от Ния Кралева : Да, хубава е рецептата и определено си мисля, че си струва. Просто да има кой да я направи :).
от Иван Ангелов | 14.01.2013 | 18:39
39 Отговор на коментар #31 от malko kretenche : Пробвай и си мисля, че изобщо няма да останеш разочарована от резултата.
от Alexander Porsche | 14.01.2013 | 18:38
38 Снимайте повече такива предложения и ги публикувайте, защото изглеждат много вкусни.
от David Hayemaker | 14.01.2013 | 18:37
37 Изглежда доста вкусен така като гледам и бих накарал своята приятелка да ми направи нещо подобно :).
от Миро Т | 14.01.2013 | 18:36
36 Така като го гледам си го бива определено и може да се направи подобно кексче.
от Иван Ангелов | 14.01.2013 | 18:35
35 Не е никак лошо, просто малко желание да има човек и ще го направи за нула време :).
от malko kretenche | 14.01.2013 | 16:59
34 Отговор на коментар #21 от mimi zvetkova : Дам, и пак се получава накрая оригинално и вкусно :)
от nabito oko | 14.01.2013 | 16:59
33 Отговор на коментар #19 от защо защо : Така е, все пак трябва да СТЕГНЕ. Трябва търпение! ;)
от BornToBe Wild | 14.01.2013 | 16:58
32 Отговор на коментар #27 от Andrei Stoichev : Аз започнах да слюноотделям много активно! :)
от malko kretenche | 14.01.2013 | 16:57
31 Много вкусно изглежда! Искам да я пробвам, ама ще е по-натам;)
от nabito oko | 14.01.2013 | 16:57
30 Е не!! Това е чудесен завършен на един тегав понеделник!! :)
от BornToBe Wild | 14.01.2013 | 16:57
29 Ох майко...малко ли бяха калориите по празниците, ама това не е за изпускане!! Аз знам как се прави и крем карамел на фурна с кроасани пак :) Много е вкусен!
от Ния Кралева | 14.01.2013 | 16:48
28 Много вкусна ми се вижда тази рецепта :)
от Andrei Stoichev | 14.01.2013 | 16:43
27 Умрях от глад докато четях рецептата,обещавам си тея дни да я направя! :)
от Kalin Petrov | 14.01.2013 | 16:27
26 Много готина рецепта и изглежда много лесна и вкусна :) браво на див-аците ;)
от tiha paranoq | 14.01.2013 | 16:10
25 Обичам домашните торти, в които има само естествени продукти, без консерванти и всякакви подобни и изимслени неща.
от нелепо съвпадение | 14.01.2013 | 16:06
24 Варианти за кремове - много. Ами ако вземем празните кроасани от лидъл и си ги напълним с течен шоколад посредством шприц, дали няма да се получи по-добре?
от mimi zvetkova | 14.01.2013 | 16:02
от чичо съби | 14.01.2013 | 16:01
22 Искам да кажа на Ваня Савкова, че тя е един революционер, класик и в същото време романтик в кухнята. Благодаря Ви за хубават рецепта.
от mimi zvetkova | 14.01.2013 | 16:01
21 Много добре изглежда и лесно за приготвяне. Не се занимаваш с блатове.
от teodor ivanov | 14.01.2013 | 16:00
20 Страхотна идея,без никакво печене и грижи,лесно и доста вкусно!
от защо защо | 14.01.2013 | 15:58
19 Мммм вкусно,единствено частта със шестте часа изчакване, не ми допада в рецептата, това си е цяла вечност, в подобни случаи, спазвам стандарт "гладен стомах":)при който, задължително, на всеки кръгъл час, трябва да се опитва и подобрява формата на творението ми:)
от cvetan nikolaev | 14.01.2013 | 15:40
18 И на мен ми изглежда доста вкусна торта!Не съм ял точно такава,но ми прилича на еклеровите торти от "Неделя"!
от Krum Tonev | 14.01.2013 | 15:40
17 Отговор на коментар #12 от Георги Георгиев : Ей,пич,железен си, да ти кажа, ако бях една жена бих се огледала за такъв като тебе :Р
от Мария Мерудия | 14.01.2013 | 15:30
16 Чудесна рецепта,бърза лесна и вкусна с любимият ми крем :Р
от ivanka stoqnova | 14.01.2013 | 15:22
15 Един много бърз, лесен и вкусен сладкишкато гледам така. Ако се ползват кроасани с различен вид плънка, става сигурно още по вкусно!
от Здравка Анастасова | 14.01.2013 | 15:16
14 от всичко най-много обичам торта с еклери и с кроасани
от novi horizonti | 14.01.2013 | 15:15
13 тази торта изглежда превъзходно
от Георги Георгиев | 14.01.2013 | 15:11
12 Е това изглежда супер,може да зарадвам половинката скоро,като аз спретна тортата за рожденния ден на детето :Р сигурно ще ми завиди,хехе! :)
от todorr ivanov | 14.01.2013 | 14:42
11 някоя жена да дойде да ми я направи , аз не умея да правя такива неща. желаещи ? :))
от Кристина Минкова | 14.01.2013 | 14:09
10 Много ми се ще да я пробвам тази торта и направо ще си купя кроасанчета и ще си я направя
от Любомир Петков | 14.01.2013 | 14:08
9 Блестяща идея, тази торта определено трябва да се направи, бърза и лесна, но как ще дочакам 5-6 часа, докато стане готова за ядене, не знам.
от Asq Iordanova | 14.01.2013 | 14:01
8 Отговор на коментар #6 от Ирена Иванова : Не сте прочели правилно рецептата,яйца има и те са точно 4 броя :)
от kaloyan ivanov | 14.01.2013 | 13:48
7 Майка ми по едно време нонстоп правеше тая рецепта, само че заливаше кроасаните с нещо като крем карамел...
от Ирена Иванова | 14.01.2013 | 13:23
6 Не виждам в рецептата да сте посочили яйца, а по-надолу пишете че за крема се разбиват? Моля уточнете има ли яйца и колко?
от развалени кренвирши | 14.01.2013 | 13:23
5 Отговор на коментар #2 от Росен Костов : Същото е като на снимката, като тия работи отгоре са по желание. За вкус няма да ти говоря, страхотна е!
от развалени кренвирши | 14.01.2013 | 13:22
4 Правил съм си такава и наистина се получава много добре! Не е никак трудно да се направи и всеки може да я направи!
от boris petev | 14.01.2013 | 13:16
3 ехх, хареса ми. Това и аз мога да го направя:) Да видим кога?:)
от Росен Костов | 14.01.2013 | 12:57
2 Такава като на снимката ли трябва да се получи? Аз не вярвам да изглежда така. Все пак ще пробвам или най-добре ще кажа на жената да направи, изглежда доста лесно.
от pushit realgood | 14.01.2013 | 12:54
1 Много добра идея! Определено мога да го направя!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta