Какво може да научи всеки предприемач от децата?

16.07.2012, 18:23

   
 
Какво може да научи всеки предприемач от децата?
Източник: Булфото

Когато започнете да размишлявате за това какво е необходимо, за да бъдете преприемач, не пренебрегвайте бизнес разбиранията на децата. Те не винаги съзнателно се стремят да изкачат стълбата на успеха, но въпреки това израстването от дете до тийнейджър оставя следи от проверена информация за развитие.

Тук ще ви покажем 8 области, в които децата могат да ви помогнат, когато развивате предприемаческото си мислене.

Преговори

Децата от всяка възраст са майстори на изкуството на преговаряне. Наблюдавайте детето си или това на някой познат, докато развива процеса на договаряне с друго дете. Малчуганите рано се научават, че всичко има субективна стойност и може да се смята за търговски валиден при определени обстоятелства.

Сега вече можете да си направите равносметка за собствените си способности за преговаряне.

Компромиси

Постигането на споразумения ще ви помогне много повече в бизнес аспект, отколкото упоритото валяне в задънената улица от разногласия. Не мислим, че е загуба да се оттеглиш или да направиш крачка назад, но все пак да получиш това, което трябва или да постигнеш все пак някаква печалба.

Ако искате две жаби, които да изстрелвате с прашката си, имайте предвид, че жабите не са много лесни за хващане. Една жаба или нито една жаба? Просто е.

Гъвкавост

Децата рядко приемат "Не" за отговор. Когато се изправят пред някоя стена, те я заобикалят, изкатерват я или си правят катапулт. Не се отказват, докато не проучат всички възможни начини за постигане на целите им. Ръководят се от страст, отдаденост, находчивост и оптимизъм. Всички тези качества ще ви трябват, ако искате да бъдете предприемач.

За ресурсите

Важно е да знаете кой е най-добрият, кой има най-много, кой продава най-евтино и т.н. Децата разглеждат всички възможни варианти дори и под камъните. Това умение те придобиват, докато си правят списък с хората и фирмите, които могат да им предложат най-добрите фойерверки, помощ за домашните, ремонт на колелото или стръв за риба.

Спестяване

Когато ви трябват пари, важно е да можете да се обърнете към повече от един източник на пари. Децата вече го знаят това. Когато единият от родителите си изпразни джобовете, те безсрамно се обръщат към другия родител. Доброжелателните лели, чичовци и щедри приятели могат да бъдат склонни да предложат временни финансови облекчения.

Никога не знаеш, ако не попиташ.

sxc.hu

Социализиране

Никога няма да имате достатъчно контакти. Повечето деца се присъединяват към групи, за да бъдат с други деца. Докато социалният кръг се разширява чрез повечето запознанства, налице излизат и повечето покани. Братовчед на приятеля на момчето от отбора по баскетбол на детето ви познава дамата, която отговаря за прослушванията за пиесата, в която детето ви иска да участва. Защо не?

С напредването на възрастта ние отделяме все по-малко време за социални дейности като спорт, представления или излизания по барове. Можем да достигнем до много, много нова информация, която пропускаме, ако само си отделим повече време за социални контакти в реалния свят, а не само онлайн.

Промотиране

Няма нищо лошо в това да говорите за талантите си, целите си и успеха си с гордост. Силата на рекламата от уста на уста може да започне да съществува официално именно чрез вас. Има разлика между самохвалството и демонстрирането на върховна увереност. Просто трябва да сте сигурни, че можете да покриете претенциите си. Като покажете на останалите какво можете, славата ви ще се разнесе и нарасне.

А тези, които имат нужда от талантите ви, ще ви намерят по-лесно.

Смели мечти

Въпреки, че е необходимо да бъдем реалисти, също така е важно да проектираме и положителния развой на живота ни. Нищо нередно не виждаме в това да мечтаеш да имаш пони някой ден, дори и в момента да няма място за един хамстер в дома ти.

Успехът ще ви позволи да занимавате мозъка си с такива "незначителни" детайли.

Както виждате, понякога си струва да погледнете и назад, докато сте вперили смело поглед в бъдещето. Помните ли колко неудържими бяхте като деца? Сега рисковете и предизвикателствата са по-големи, но потенциалната награда ги прави по-апетитни и си заслужава да бъдат направени. Подобно на всички деца, вие сте практикували и усъвършенствали своите бизнес умения. Тогава всичко е било част от детството. Сега е време да го направите част от света на възрастните и да извървите смело пътя си на предприемач.

Източник: Addicted2success

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 9
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Danaq Todorova | 18.07.2012 | 10:53
9 чудесно е ако успеем да запазим нещо детско в себе си,аз също си крия едно парченце от детето в мен на тайно място и се надявам никога да не го изгубя!
от mihail mihalev | 17.07.2012 | 16:21
8 Отговор на коментар #6 от petko petrov : Наистина забравяме и не само това , а и почти всички важни и стойностни неща.
от spunch bob | 17.07.2012 | 16:13
7 Хубаво е да запазим детското в себе си, защото можем да черпим много от него.
от petko petrov | 17.07.2012 | 16:09
6 Най- вече - смели мечти- сякаш с времето забравяме да мечтаем, което е жалко.
от hristina dobreva | 17.07.2012 | 10:55
5 децата са единствените истински и искрени човешки същества и не само предприемачите,всички можем да научим от тях как да бъдем повече ХОРА!По-емоционални,по-честни,по-добри
от naiden petrov | 17.07.2012 | 09:47
4 Отговор на коментар #1 от луда гъба : и аз мисля,че всички имаме много какво да научим от децата,те се чисти и неопетнени,при тях няма задни мисли и намерения,всичко,което казват и правят-извира от душата им
от Kokoto Monev | 17.07.2012 | 07:46
3 Това е хубавото, че при децата няма мисли за пари, задни мисли, мисли на принципа "едно говоря - друго върша" и т.н. От тази гледна точна децата може да са много полезни именно за това, което ни казва заглавието на статията.
от джофри баратеон | 16.07.2012 | 18:42
2 страхотна статия, това са най-важните поуки, които не просто трябва да ни бъдат напомняни от децата, а въобще не трябва да ги оставяме в детството...
от луда гъба | 16.07.2012 | 18:24
1 Не само предприемачите...всички трябва да се вглеждаме и вслушваме повече в децата...всички имаме какво да научим от тях.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta