Пилешки дробчета с бира

05.04.2013, 15:44

Много яки!

   
 
Пилешки дробчета с бира
Източник: Thinkstock/Guliver

Като споменахме в най-добрите мезета за бира пилешките дробчета, редно е да споделим и една бърза и вкусна рецепта за приготвянето на такива. Отново с бира. Имайте предвид, че някои ястия, особено с пилешко месо, стават несравними, когато към тях се прибави малко от кехлибарената течност. Малко, защото няма да си хабим цялата бира за готвене, много ясно.

За бирени дробчета ни трябват:

Около 1 кг. пилешки дробчета

1 бутилка бира от 500 мл.

сол и черен пипер

лимон

Приготвяне:

Дробчетата трябва да са много добре изчистени. Измиваме ги и ги слагаме в тава. Поръсваме ги със сол и черен пипер на вкус. Заливаме ги с част от бирата, половината горе-долу. Загряваме фурната на 200 градуса. Мятаме едно метално фолио за похлупак на тавата. През това време си пийваме от останалата бира в бутилката. Слагаме дробчетата във фурната. Пекат се около 35-45 минути, докато ние отидем до онова място (тови път под "онова място" имаме предвид - до магазина, за още студена бира). Последните 5-7 минути махаме фолиото, за да се запекат дробчетата отгоре и да придобият златист цвят. 

Сервираме ги с лимон и познайте с какво. С бира.

Така се вдъхновихме от тази кулинарна заигравка, че тя песента сама се изнизва от нас:

Карантия, карантия...

тя ме кара все да пия.

(Няма още такава песен, но пък кой знае, може някой да види кулинарния и творческия ни талант и да ни покани в някое върло риалити.)

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 37
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от печено агнешко | 13.04.2013 | 17:18
37 Отговор на коментар #25 от Батко съссладко : и сега искаш да ти отворим една бира сигурно?
от печено агнешко | 13.04.2013 | 17:17
36 Отговор на коментар #17 от крива вежда : така е, зайо. един път да напишеш нещо умно.
от печено агнешко | 13.04.2013 | 17:17
35 Отговор на коментар #20 от tiha paranoq : трябва, ама не знаем.
от печено агнешко | 13.04.2013 | 17:14
34 Отговор на коментар #26 от властен олигарх : и аз предпочитам хапки, дробовете не ме кефят.
от печено агнешко | 13.04.2013 | 17:14
33 класика.
от принцеса веса | 11.04.2013 | 12:57
32 дробчета с лук и бира....любимото ми:)
от Бате Рамбо | 10.04.2013 | 14:50
31 Отговор на коментар #6 от riba mech : Всеки ги харесва по различен начин направени.
от властен олигарх | 10.04.2013 | 14:50
30 Отговор на коментар #22 от ico iliev : Понякога е доста опасна за тялото, ако се прекали :).
от Батко съссладко | 10.04.2013 | 14:49
29 Отговор на коментар #2 от нова надежда : Бира никой не отказва, това е повече от ясно ;).
от Средновековен Рицар | 10.04.2013 | 14:49
28 Отговор на коментар #16 от Hristo Grozev : С бира се получават много добре нещата наистина :).
от Бате Рамбо | 10.04.2013 | 14:48
27 Влиза хубаво това с биричка :).
от властен олигарх | 10.04.2013 | 14:48
26 Аз не харесвам такива неща, хапките са за предпочитане.
от Батко съссладко | 10.04.2013 | 14:48
25 Не съм ял месо повече от 1 месец и нещо вече ;).
от Средновековен Рицар | 10.04.2013 | 14:48
24 Точно сега постя, така че не можете да ме изкушите :).
от viki stoilova | 09.04.2013 | 15:38
23 Ммм супер е.
от ico iliev | 09.04.2013 | 09:42
22 Най добрата комбинация според мен.
от petko petkov | 08.04.2013 | 16:58
21 Чудесно мезе. Направо ми се прияде и допи бира.
от tiha paranoq | 08.04.2013 | 16:27
20 Това нещо изпива два литра бира, трябва да знаете :)
от spasimir monev | 08.04.2013 | 16:19
19 Без бира направо сърцето ми спира!
от cvetan nikolaev | 08.04.2013 | 16:16
18 Умирам за такова мезе за биричката!
от крива вежда | 08.04.2013 | 16:14
17 Има ли пилешки дробчета, 100 процента трябва да има и биричка иначе то си се обезсмислят пилешките дробчета просто ;)
от Hristo Grozev | 08.04.2013 | 13:21
16 Аааа, ама те се готвели с бирааа, аз реших, че препоръчвате пиячката към тях :))))
от Бай Спас | 06.04.2013 | 16:40
15 Невероятна вкусотия са тия дробчета, като цяло много уважавам месата сготвени с бира.
от Dare Debil | 06.04.2013 | 16:09
14 Зверски вкусни и адски лесни, да се консумират с бира. :)
от petar dimitrov | 05.04.2013 | 20:15
13 Това е перфектната комбинация!
от diter smallhausen | 05.04.2013 | 18:04
12 Готина ррецепта, плюс това е супер лесна и със сигурност ще е вкусна.
от Камък Врачански | 05.04.2013 | 16:50
11 страхотна комбинация
от blue aquamarine | 05.04.2013 | 16:35
10 Отговор на коментар #1 от zvercheto zvqr : Това си е най-вървежното с биричка;)
от riba mech | 05.04.2013 | 16:34
9 Отговор на коментар #2 от нова надежда : Така, така. До следващия петък да си се оправила и за бирата, че иначе се излагаме :)
от Suzi Quatro | 05.04.2013 | 16:33
8 Сега след работа отивам да дегостирам едни набързо с една бирка;)
от blue aquamarine | 05.04.2013 | 16:33
7 Много якоо:) Само за разбирачи! ;) Така с повече маганозче обичам аз поръсенко отгрИ! ;))
от riba mech | 05.04.2013 | 16:32
6 Много обичам1 Ама да са добре изпечени! Малее;)
от катерино моме | 05.04.2013 | 16:13
5 Отговор на коментар #2 от нова надежда : как така си болна за бира
от катерино моме | 05.04.2013 | 16:12
4 ох, как ми се дояде
от нова надежда | 05.04.2013 | 16:11
3 Отговор на коментар #1 от zvercheto zvqr : Идеално за идващото лято;)
от нова надежда | 05.04.2013 | 16:09
2 Веселяшки петъчен текст. Аз съм малко болна за бира, но за дробчета винаги има място в моя живот;)
от zvercheto zvqr | 05.04.2013 | 15:53
1 страхотно мезе за бира,а най ми хареса че се приготвя с бира и през цялото време на приготвяне се пие бира :))))
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta