Репликите, които подпалват семейния скандал

22.10.2014, 13:14

КАКВО ЗА МАЙКА МИ?

   
 
Репликите, които подпалват семейния скандал
Източник: Thinkstock/Guliver

Този текст е посветен на всички мъже, там някъде разпръснати по света, които са женени или пък имат дългогодишна връзка (което си е практически същото). Именно те ще разберат тънкия подтекст, който с цялата си любов и мъжество влагаме в следващите думи. Защото тук ще става дума за скандали. За караници, породени от едното нищо. Една дума, жест или просто въздишка, след които следва брутален скандал. Откъде ви дойде? Ей сега ще ви покажем откъде. Вижте няколко класически примера, вплетени в конкретни истории, в които леки и небрежни реплики подпалват иначе кроткото семейно огнище:

1. След като се пенсионирах, отидох до общината, за да попълня някакви документи. Служителката на гишето поиска личната ми карта и в този момент разбрах, че съм си забравил портмонето у дома. Казах ѝ, че съжалявам, но ще трябва да се върна, за да ги взема и да дойда пак по-късно. Жената обаче ми каза "Разкопчайте си ризата". Тотално стъписан, аз се разкопчах, а тя отвърна: "Белите косми по гърдите ви са достатъчно доказателство, че сте на възрастта, която твърдите", а след минути ми връчи необходимите документи.

Когато се прибрах, развълнуван разказах на жена си случката, я тя отговори "Трябваше да си свалиш и панталоните, барем ти бяха дали и удостоверение за инвалидност." И тогава започна скандалът...

2. В събота сутринта станах рано, тихо се облякох, направих си сандвичи, взех кучето и отидох в гаража с огромното желание да замина за риба. Видях обаче, че навън е супер ветровито, пуснах радиото и чух, че цял ден ще е кофти, даже температурите ще падат и ще има ураганен вятър. Реших да се върна у дома, съблякох се и се мушнах обратно в леглото. Гушнах се в жена ми и прошепнах: "Времето навън е ужасно", а прекрасната ми съпруга отговори: "Да, а моят глупак отиде за риба...". И тогава започна скандалът...

3. Жена ми ми подсказа какво иска да ѝ подаря за годишнината ни по следния начин: "Искам нещо лъскаво, което да вдига от 0 до 150 за 3 секунди.". Помислих добре и ѝ подарих кантар. И тогава започна скандалът...

4. Бяхме с жена ми в магазина. Понечих да взема стек еднолитрови бири за 6 лв., но тя заяви, че няма да ни стигнат парите, защото тя искала да си вземе крем за лице за 25 лв. В опит да я убедя ѝ казах, че бирата ще я направи по-красива за тази нощ. И тогава започна скандалът...

5. Мъж и жена спят, когато към 3 часа през нощта се чува някакъв шум. Жената се събужда, изправя се рязко в леглото и извиква "Господи, това сигурно е мъжът ми!!!". Като чува това, и мъжът се стряска, става и както си е гол, скача през прозореца, пада в храстите и веднага се затичва към колата си. След няколко минути се връща обратно горе и изкрещява на жена си:

- Аз съм ти МЪЖЪТ, БЕ!

А жена му му отвърнала:

- Тогава защо избяга така, а???

И тогава започна скандалът...

6. Жена ми ме попита дали роклята ѝ я прави дебела. Отговорих ѝ, че не я прави по-дебела от онази, която беше облякла вчера.

И тогава започна скандалът...

7. Отидох на срещата на класа, придружен от моята съпруга. Не можех да спра да гледам една мъртво пияна жена, която се наливаше сама на съседната маса. Съпругата ми ме попита дали я познавам и аз ѝ отговорих:

- Да, тя ми е старо гадже. Чух, че е започнала да пие, след като се разделихме, но това беше много отдавна. Оттогава не е спирала.

Жена ми възкликна:

- Господи! Кой би помислил, че човек може да празнува толкова дълго време?

И тогава започна скандалът...

8. С жена ми гледахме "Стани богат" в леглото. Погледнах я и я попитах "Искаш ли да правим секс?". Тя каза "Не". Аз отвърнах "Това окончателното ти решение ли е?". Тя пак отговори простичко - "Да". Тогава аз казах: "В такъв случай бих искал да се обадя на приятел."

И тогава започна скандалът...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta