Обикновени неща, които могат да те убият

05.07.2021, 09:00

Трябва да внимаваш!

   
 
Обикновени неща, които могат да те убият
Източник: pixabay.com

Опасностите ни дебнат отвсякъде. Никога не сме си представяли, че грейпфрут или парче бекон могат да ни убият? Потребители в Twitter споделят какви неочаквани неща, които могат да доведат до фатални последствия. Ако не искаш да се вкарваш проблеми, прочети следващите редове.

Лилиите са отровни за котки

Ако имаш котка, не носи лилии у дома. Всяка част от растението, дори неговият прашец, попаднал в тялото на котката, може да причини бъбречна недостатъчност и внезапна смърт.

Мрежата против комари не е толкова здрава, колкото изглежда

Не бива да разчитаме на нея: нито за възрастни, нито за малки деца.

Грейпфрутът засилва ефекта на лекарствата

Изследвания показват, че грейпфрутът разгражда чернодробните ензими. Ако последните са отслабени, те няма да могат да защитят тялото от силни лекарства. В този случай лицето е заплашено от предозиране.

Коренът от женско биле е опасен за пациенти с хипертония

Коренът от женско биле често се използва за лечение на кашлица. Но ние силно препоръчваме да провериш кръвното си налягане, преди да вземеш лекарството. Ако в високо, избереш друго лекарство, защото женското биле ще увеличи налягането още повече.

Магнитни топчета

Магнитните топчета, от които се правят различни фигури, никога не трябва да се поглъщат. Ако две или повече топки влязат в червата, те могат да се съединят и да създадат обструкция. В най-лошия случай магнитите могат да разкъсат червата.

Плуването в нетрезво състояние е противопоказано
Потапянето във вода докато пиеш алкохол, не е добра идея. Поради алкохола съдовете на главата се разширяват, а пък от студената вода се стесняват. Възможен резултат: инсулт или инфаркт.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta