Най-лесната пъстърва

11.05.2012, 13:42

   
 
Най-лесната пъстърва
Източник: photoxpress.com

Като казвам най-лесната нямам предвид най-лесната за улавяне, а най-лесната за готвене. Ако искате да знаете как да уловите пъстърва, определено не съм аз човекът, който може да ви помогне. Но вижте за готвенето и хапването, винаги съм насреща.

Така, да кажем вече сте отишли на някое хубаво място за риболов или ви предстои да отидете през уикенда (имайте предвид, че в момента риболовът е забранен на много места, на платените язовири може да се лови, но ако ще риболовствате, проверете това допълнително). Може и чисто и просто да си закупите прясна пъстърва от магазина. Това е най-лесният вариант. И ако ще я купувате от магазина, да ви кажа какво още да вземете за приготвянето ѝ:

  • 2 пъстърви, хем американски, хем – изчистени (американски, защото пъстървата, за която става въпрос се нарича, за да съм напълно коректна Американска дъгова пъстърва);
  • 1 лимон;
  • алуминиево фолио за печене;
  • сол.

Приготвяне:

Взимаме изчистените пъстърви и ги измиваме хубаво. Трябва да са сцепени по средата от едната страна. Измиваме хубаво и лимонът и го нарязваме на лунички. Слагаме по една половинка лимонов резен в долния и горния край на пъстървата, посоляваме я малко от вътрешната и от външната страна и я завиваме в алуминиевото фолио. Правим това с всяка риба. Нареждаме ги в тава и ги слагаме да се пекат във фурната на 180-200 градуса. Печем между час и час и половина. Единственият начин да разберем дали рибата е готова е да я извадим от фурната, леко да разгънем фолиото и да опитаме месото. Другият признак, че е добре изпечена, е, че кожата ѝ става лесна за белене и в повечето случаи се отлепя заедно с фолиото.

morguefile.com

Когато рибката е готова, отваряме фолиото, изстискваме няколко резенчета лимон върху нея и всеки си соли, колкото му се иска.

Пъстървата много върви с добре изстудено бяло вино, но ако Div-ашкия ви нрав не позволява да пиете такова, няма нужда да напомняме, че бирата и рибата са най-добри приятели.

Може и с картофки. Div апетит!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 32
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от tatqna ivancheva | 14.05.2012 | 12:04
32 доста ми е суха тази пъстърва,предпочитам друга риба
от Драго Попов | 11.05.2012 | 16:39
31 Отговор на коментар #28 от pushit realgood : не е лоша рецепта и наистина е доста лесна.
от Драго Попов | 11.05.2012 | 16:39
30 много обичам пъстърва.
от pushit realgood | 11.05.2012 | 16:25
от pushit realgood | 11.05.2012 | 16:24
28 ах, как ми се е дояла риба тия дни. Ще взема да се възползвам от тая рецепта.
от Georgi Hristov | 11.05.2012 | 16:05
27 Отговор на коментар #25 от Ala Simeonova : зависи как е направена!
от Georgi Hristov | 11.05.2012 | 16:04
26 Много кости има за чистене!
от Ala Simeonova | 11.05.2012 | 15:50
25 Честно казано предпочитам скумрията с гарнитура варени картофи, много е вкусна.
от Jana Kirova | 11.05.2012 | 15:46
24 Ококорената риба на третата снимка език ли е изплезила или така ми се струва...........
от cherveniqt domat | 11.05.2012 | 15:29
23 от рибата по-полезно няма ;)
от stanimir yordanov | 11.05.2012 | 15:23
от manuela penkova | 11.05.2012 | 15:16
21 иууууу,риба!!
от dean donov | 11.05.2012 | 15:13
20 оТИВАМ ДА ЯМ :)
от golemiqt korem | 11.05.2012 | 15:02
19 с една бира , много добре ще ми дойде :)
от spunch bob | 11.05.2012 | 15:02
18 Аз рядко ям риба.
от mihail mihalev | 11.05.2012 | 14:58
17 Май ще готвя рибка скоро ;)
от boris nikolov | 11.05.2012 | 14:54
16 довечера това ще ям :)
от tazmaniiskiq dqvol | 11.05.2012 | 14:51
15 Това ще е много вкусно :)
от Тотев Филип | 11.05.2012 | 14:51
14 задължително ли е да е тази дъгова пъстърва? ако няма в магазина такава?
от krenvirsh salamov | 11.05.2012 | 14:46
13 ох , тази рибка и тези лимончета :)
от petko petrov | 11.05.2012 | 14:44
12 Много добре изглежда :)
от ivan radev | 11.05.2012 | 14:33
от ivan radev | 11.05.2012 | 14:33
10 Много ми се прияде ...... някой няма ли да я приготви :)
от Simo Ludiq | 11.05.2012 | 14:30
9 Отговор на коментар #6 от Лудия Кетчуп : Изненадвай! Щом имаш кой!
от Koko Taysana | 11.05.2012 | 14:24
8 Огладнях - пак!
от filip hristov | 11.05.2012 | 14:22
7 мале , как ми се прияде ;)
от Лудия Кетчуп | 11.05.2012 | 14:14
6 Наистина е много лесна, ще взема да изненадам някой!
от Krum Palov | 11.05.2012 | 14:10
5 Отдавна не съм ял вкусна риба!
от Pavel Ivanov | 11.05.2012 | 14:05
от Pavel Ivanov | 11.05.2012 | 14:04
3 Пробвал съм подобна рецепта и не стана никак добре
от Дидо Тъпото | 11.05.2012 | 14:02
2 Как обичам... мм... трябва да си направя някой път.
от Petur Marinov | 11.05.2012 | 13:59
1 Отдавна не съм ял пастърва
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta