Как да кажем на детето, че Дядо Коледа не съществува?

05.01.2020, 10:00

Не е лесно!

   
 
Как да кажем на детето, че Дядо Коледа не съществува?
Източник: pulse.mail.ru

Някои деца осъзнават, че Дядо Коледа е фантастичен герой в процес на израстването. Други пък си живеят в илюзия, докато по-големите братя или сестри им заявят суровата истина.

Ако все пак детето все още очаква истинско чудо, струва си да му подскажеш, че чудото не е белобрад старец, а портмонето на мама и тати. В противен случай някой ще разбие сърцето му с този факт в училище или по начина, който посочихме по-горе.

Остави детето си да предположи само

Не е нужно да ставаш зъл Гринч и рязко да обявиш на детето, че Дядо Коледа го няма. Когато му дойде времето, то само ще започне да задава водещи въпроси, на които ще иска да чуе честен отговор.

Отговори честно на детето

Детето се чуди защо току-що е видял три Дядо Коледовци на различни места? Признай, че това са неговите помощници, които се обличат в костюми.

Не убеждавай

Ако детето вече е започнало да се съмнява в съществуването на брадатия старец, няма нужда да го убеждаваш, че наистина съществува. Обикновено децата не се обиждат от факта, че родителите им искат да организират такъв приказен момент за тях всяка година. Но да им хареса да го считаме за бебета.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta