Храна за секс

11.01.2016, 20:00

Най-добрите и достъпни афродизиаци

   
 
Храна за секс

Изписало се е толкова много за храните, които подтикват нагона, че рязко се замислихме дали има смисъл да ви пишем тази статия. Но колкото повече ровихме, толкова повече разбирахме, че храните, предлагани в повечето материали, са не само скъпи, но и трудни за откриване. Затова решихме да издирим най-стимулиращите храни, които ги има във всички супермаркети, с доказан ефект са и изобщо не са скъпи. 

1. Чесън

Чесънът е един от най-доказаните афродизиаци. В Тибет имало правило, което забранявало на монасите да влизат в манастирите след като са яли чесън. Смятало се, че това запалвало страстите. Грозна гледка.

Знаем какво ще кажете. Какъв секс, щом съм се навъртял с чесън?! Отговаряме: чаша кафе след консумацията на чесън убива миризмата.

2. Индийско орехче

Освен да бъде убиец на алкохолния мирис (щипка от подправката в кафето убива всякакъв алкохолен дъх), индийското орехче е силен афродизиак.

Проучвания са установили, че подправката увеличава сношаването при плъховете. Буквално се побърквали и са си устройвали оргия. Внимавайте, в големи количества индийското орехче е халюциноген.

3. Анасон

И всички производни, като анасонова ракия, мастика и т.н. буквално побъркват мъжете. Анасонът съдържа естроген, наподобяващи женските хормони.

4. Пчелен мед

Медът е определян като субстанция на младостта. Още Хипократ често предписвал мед за стимулиране на сексуалната активност. Според една легенда в древността поне седмица преди да се венчаят, младоженците хапвали по една лъжичка мед на ден, за да си осигурят изпълнени със страст първи дни на семейния живот. Затова и първият месец след сватбата се нарича "меден месец".

Що се отнася до изцяло медицинските свойства на меда, всичко е лесно обяснимо. Пчелният мед е богат на витамини от групата В, както и химическия елемент бор. На практика медът дори може да увеличи нивото на тестостерон в кръвта.

1624444

5. Шоколад

Много се е изписало за шоколада, все пак няма как да не споменем безспорните му достойнства. Макар и митовете, че той е повече "женски стимулатор"шоколадът съдържа фенилетиламин и серотонин, които стимулират тонуса. Те са естествени съставки и се отделят от мозъка, когато се чувстваме радостни, обичаме, преживяваме момент на страст.

6. Вино

От древността се смята, че виното стимулира желанието за секс у жената. Все още науката не се е изказала категорично, но сме сигурни, че вие също имате определени наблюдения.

7. Чай от шипка

Според старите билкари, шипката повишава чувствителността на гениталиите.

8. Кориандър

Помните ли "Приказки от 1001 нощ"? Точно там се среща за пръв път кориандър за афродизиак. Последствието е, че хората не могат да отрекат доказаните му качества.

9. Люти чушки

Също като шипката стимулират чувствителноста и ускоряват пулса.

1594262

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ