Колко струва вниманието на една кифла

29.11.2011, 13:15

   
 
Колко струва вниманието на една кифла
Източник: Danielle Sheehan/Twitter

Преди да започна моята тъжна, но много драматична история, искам да споделя, че данните представени тук са извлечени на база догадки и предположения, съответните направени на база години наблюдения върху поведението на така наречените "кифли".

Също така за целите на текста трябва да дефинирам понятието "кифла", което за мен се изчерпва в рамките на следното: повърхностна девойка с високо самочувствие, която в обществото отявлено демонстрира желанието си да бъде приемана по-скоро като лъскав аксесоар т.е. стока, отколкото като дама и жена; девойка която държи повече на външния вид и впечатлението, което прави, отколкото на прости традиционни ценности като приятелство, морал, възпитание; девойка, която следва всяка последна мода, но не миланска, лондонска или парижка, а напластавяна и налагана в кафенетата, кръчмите и дискотеките.

Нашата т.е. моята история, защото всички измерения на този материал са пречупени през моята лична призма, започва тази сутрин в около 9 ч. Пърпоря си аз с корсичката (Opel Corsa) към работа по маршрута, който минавам всеки делничен ден и който, за добро или зло, минава през китния столичен квартал "Студентски град". За тези от вас, които не са запознати, въпросният "жилищен комплекс" се местонахожда в южната част на София и 90% от населението му е непостоянно и съставено от студенти, търсещи образование в някой от местните университети.

Маршрутът, по който се движа към редакцията на Div.bg, минава покрай един от въпросните ВУЗ-ове т.нар. УНеСеСе или "Университет за Национално и Световно Стопанство" (както и още няколко други значения на абревиатурата). За да стигат благополучно студентите, които населяват "Студентски град" до този университет тук-таме пътното платно е пресечено от пешеходни пътеки тип "зебра". На една от тези пешеходни пътеки група студентки на по 19-20-21 години решиха, че имат желанието да пресекат и аз, като един примерен шофьор, спрях почтително, за да могат девойките да минат.

Съвсем почтително също така и се загледах във въпросната групичка от млади моми (без каквито и да е било задни мисли) и съвсем неочаквано едно от девойчетата обърна взор към мен и моята скромна корсичка. И тук, дами и господа, е повратната точка на моята история. Същият този поглед, който девойката - добре гримирана, добре облечена и добре фризирана - насочи в моя посока, бе отвърнат с отвращение, погнуса, устни и клепачи свити в пренебрежение.

Разберете ме, аз съм прост човечец и не мисля никому зло. Определено пътувайки за работа не съм имал желанието да разваля деня на никого, камо ли на младо момиче, което иска да се образова в сферата на икономиката и стопанството. Това, което ме сащиса в цялата ситуация бе демонстративното поведение на девойката. Очевидно опърпаната ми сънлива особа и мръснобялата ми колица не сме най-красивата гледка на света, но пък много добре се вписваме в българската реалност, а и не смятам, че заслужаваме чак такова презрение и пренебрежение. Или може би го заслужаваме?

Да продължим. Случката с девойката на пешеходната пътека ме накара да се замисля по въпроса и какво в цялостната осанка на мен и моя скромен автомобил е породило в съзнанието на момичето тези тежки и негативни емоции на отвращение. Първосигналната реакция на моята непретенциозна личност, чието скромно честолюбие бе леко засегнато от отношението, абсолютно незаслужено, на момата бе следното: "Писна ми от кифли!"

Колкото и да ме е срам и да не съм привърженик на етикетите, девойката от пешеходната пътека си получи своя - "кифла". Причината сигурно е комплексна - бях още сънен, трафикът рано сутрин е способен да изнерви и най-дебелокожото животно на света, а на всичкото отгоре смятам, че след като съм спрял пред пешеходната пътека, за да могат да минат момичетата, значи съм демонстрирал елементарно възпитание и съвсем нормално е да очаквам да ми се отвърне със същото. Е, да, ама не.

На път към офиса мислих на дълго и на широко по въпроса и се чудех, при какви обстоятелства нямаше да получа подобно пренебрежително отношение от въпросната кифла. Мислих, мислих и измислих, че всичко в случая се свежда до външния вид на нещата. Все пак визуалната информация пристига първа до мозъка и хората, тези които го имат, реагират спрямо нея. Мислих и върху това какво трябваше да види кифлата, за да не свие ужасена устни. В крайна сметка достигнах до извода, че вариантите са прекалено много, за да ги опиша всички в един обикновен текст, затова реших да ги измеря в левове или по-актуално за кифлата, за да ме разбере и тя, в евро.

Очевидно гледката на един сънен, небръснат, омачкан 23-годишен младеж в окаляна бяла Corsa е изходната позиция, която съвсем нормално да наречем "дъно", и основата на моите размисли от тук насетне.

Да започнем с външния вид - омачкана бяла тениска с щампа, зелен суетшърт, сини дънки, няма часовник, няма други аксесоари - около 100 - 150 лв. преко сили (50 - 75 евро). Неприятна гледка за всяка себеуважаваща се кифла, която съвсем нормално да започне да си скубе косите в мига, в който разбере, че е удостоила подобна картинка и с един от нейните безценни погледи.

Как трябва да бъде облечен всеки младеж на мое място, за да не го застигне моята съдба: Дънки - Versace, ако може да са светли с някакви бродерии, нашивки и т.н. по тях, в никакъв случай изчистен модел. Тениска и суетшърт - НЕ! Подобно съчетание е абсолютно забранено, ако искате да спечелите одобрението на кифлата. Заложете на бяла или черна риза стилно намачкана (не просташки) така че да си личи, че е Armani - да се вижда бродерийката с логото. Ризата обаче трябва задължително да е разкопчана в горната си част - да се виждат мъжествените гърди, ваяни във фитнеса. Обувките не се виждат, но и те са важни - мокасини Gucci ще свършат работа. До тук събрахме, ако настоявате за неща от последната колекция, около 1400 лева (700 евро). Това без аксесоарите. Разбира се ако не държите на най-новото от най-марковото, можете да намерите нещата от стари колекции на разпродажба за половината или по-малко от посочената сума.

Без аксесоари обаче не може. Часовник, през предното стъкло на колата тя едва ли ще разбере, че е реплика - 300-400 лева за реплика на някоя много яка марка (150-200 евро). Ако държите на марковото най-евтиният CK (Calvin Klein) е около 1000 лева (разбирайте 500 евро). Часовник имаме - преминаваме към ланеца - смесица от бяло и жълто злато. След бързо търсене в Google видях, че можете да минете и с 2000 лева, като верижката обаче може да се окаже прекалено тънка, все пак за злато си говорим, но 2000 изглежда допустимия минимум (1000 евро). Мобилният телефон. Всеки уважаващ себе си мъжкар знае, че трябва да е Vertu и то златно, но там си говорим за петцифрени суми. Nokia 8800 Sirocco Gold е достатъчен на този етап и, макар да е абсолютно лишен от функционалност, е доста ефектен и струва около 1800 лева (900 евро).

Доообреее! Визията я оправихме някак си и то само за 5600 - 6200 лева или 2800 - 3100 евро. Остана най-важната част - автомобилът. Corsa-та и всичко малко и невзрачно трябва да бъде забранена със закон в такива случаи. Еко автомобилите (мънинките), комбитата и вановете също не са вариант. Алтернативите са няколко, но ние ще заложим на класиката - така любима на кифлите - BMW. В случая става въпрос за 5-series или "БеЕмВе петица". В електронен сайт за продажба на автомобили пише, че за един такъв, втора ръка, произведен 2000 г. можете да минете и с 6700 лв. или 3350 евро. Ако искате нов - базовият модел, почти без екстри е около 80 000 лева, четете го 40 000 евро. И задължително да е лъснат и полиран иначе рискувате да получите тъжна усмивка, придружена с поклащане на главата и леко съжаление в погледа.

Дърпаме чертата. Ако не искате да изпадате в моята ситуация се нуждаете, грубо, от 12 000 лева (закръглям) или 6000 евро, поне. По-добрият вариант ще ви излезе (ако смятаме и Vertu-то) малко под 120 000 BGN или 60 000 EUR, но и тук с лекото условие, че на места сме пестеливи.

Накратко, за да привлечеш вниманието на една кифла и не само да го привлечеш, а и да го задържиш за повече от един презрителен поглед време, имаш нужда от някакви си 6000 евро, пардон 12 000 лева. Аз лично се сещам за доста по-важни и рентабилни инвестиции от гореописаните, но все пак аз съм този с проблема с кифлите и това, че ме гледат пренебрежително, нали. Ще трябва да ги измисля от някъде иначе рискувам цял живот да отвръщат поглед от мен по пешеходните пътеки на столицата.

Това е, драги читатели, моята история намери своя противоречив, но смятам щастлив край. За дамите, които са разпознали себе си в моята кифла, моля за извинение, не съм имал желанието да развалям сутринта ви, нито пък някога ще го имам. За вбъдеще ще се старая да съм максимално невидим за Ваше Превъзходителство Кифлите. Разбира се, ако послушам собствените си съвети, чакам поне усмивка и смигване.

За тези, които не са разпознали себе си във въпросната госпожичка - Благодаря ви, че ви има. Адиос!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 216
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Николай Пейчев | 04.01.2015 | 19:59
216 Статията е написана хумористично, с наченки за по-дълбоко вникване, но само до там. Взети са под предвид повърхностните елементи на отношението. От коментар 193 разбирам, че човекът е вникнал в същината на проблема "Кифла" и "Гадняр", "Мухль" и "Кучка". Напълно прав за мнозинството от гореспоменатите 'специалности' в обществото, изпуска най-важното, а точно - трезвомислещият. Описан ("Дас ман") т.е. човекът маса. Той не мисли, но не разсъждава; Той се влияе, но не влияе; Моето лично мнение е, че, макар да съм провокиран лично от статията и коментара, "кифлата", "гаднярът", "дамата", "мухльото" и "кучката" са съвсем необходимо зло за съвременното общество. Реално погледнато, те учат мислещият и разсъждаващ индивид и изграждат характера му. Може да звучи смешно или глупаво, но действителността е, че човек се учи най-лесно от грешките си, т.е. негативизма, отколкото от щастливи моменти и усмивки. Характер се гради не с мачкане и собствена мъст за дето са те унижавали по-силни от теб, а с разбирането на проблемите на другите. Характер се гради с посрещане на трудностите. Просто казано - най-слабите индивиди се поддават на онзи порочен кръг, споменат от коментар 193, не успяват да вникнат в същината на проблема и, общо взето, липсата на самостоятелност в мислене и характер са основното падение на описаните хора - "кучки", "гадняри"... Статията можеше да засегне доста по-голям кръг от "Защо кифлата ме сметна за лайно и причината за това", но приемам, че е била предназначена единствено за ненатоварващо четиво. Според мен, "кифлата" ти коства много повече от пари, а това е време, нерви и внимание, но това е съвсем друга тема. От личен опит мога да кажа, че един разсъждаващ човек, уважаващ себе си и приятелите си, близките си, никога не би се поддал на внушение откъм медия, дискотечна мода или подигравки. Дори като става дума, изобщо не би позволил да бъде център на подигравки. Животът на изброените "степени", било то "гаднярче" или "задръстеняк", са поредица от падения, придружени от самосъжаление и, в зависимост от случая, от затваряне на кръга на идиотизма. Заключението ми е: Всеки човек има правото да мисли за себе си. Всеки човек има правото да мисли за другите. И всеки човек има правото да се бърка в чужд за него живот, да нанася колкото щети може и да продължи със следващ човек, за да предаде "занаята" си, но единствено ако му бъде позволено. Бъди себе си, бъди силен.
от Николай Пейчев | 04.01.2015 | 19:57
215 Статията е написана хумористично, с наченки за по-дълбоко вникване, но само до там. Взети са под предвид повърхностните елементи на отношението. От коментар 193 разбирам, че човекът е вникнал в същината на проблема "Кифла" и "Гадняр", "Мухль" и "Кучка". Напълно прав за мнозинството от гореспоменатите 'специалности' в обществото, изпуска най-важното, а точно - трезвомислещият. Описан ("Дас ман") т.е. човекът маса. Той не мисли, но не разсъждава; Той се влияе, но не влияе; Моето лично мнение е, че, макар да съм провокиран лично от статията и коментара, "кифлата", "гаднярът", "дамата", "мухльото" и "кучката" са съвсем необходимо зло за съвременното общество. Реално погледнато, те учат мислещият и разсъждаващ индивид и изграждат характера му. Може да звучи смешно или глупаво, но действителността е, че човек се учи най-лесно от грешките си, т.е. негативизма, отколкото от щастливи моменти и усмивки. Характер се гради не с мачкане и собствена мъст за дето са те унижавали по-силни от теб, а с разбирането на проблемите на другите. Характер се гради с посрещане на трудностите. Просто казано - най-слабите индивиди се поддават на онзи порочен кръг, споменат от коментар 193, не успяват да вникнат в същината на проблема и, общо взето, липсата на самостоятелност в мислене и характер са основното падение на описаните хора - "кучки", "гадняри"... Статията можеше да засегне доста по-голям кръг от "Защо кифлата ме сметна за лайно и причината за това", но приемам, че е била предназначена единствено за ненатоварващо четиво. Според мен, "кифлата" ти коства много повече от пари, а това е време, нерви и внимание, но това е съвсем друга тема. От личен опит мога да кажа, че един разсъждаващ човек, уважаващ себе си и приятелите си, близките си, никога не би се поддал на внушение откъм медия, дискотечна мода или подигравки. Дори като става дума, изобщо не би позволил да бъде център на подигравки. Животът на изброените "степени", било то "гаднярче" или "задръстеняк", са поредица от падения, придружени от самосъжаление и, в зависимост от случая, от затваряне на кръга на идиотизма. Заключението ми е: Всеки човек има правото да мисли за себе си. Всеки човек има правото да мисли за другите. И всеки човек има правото да се бърка в чужд за него живот, да нанася колкото щети може и да продължи със следващ човек, за да предаде "занаята" си, но единствено ако му бъде позволено. Бъди себе си, бъди силен.
от Никола Стоянов | 04.04.2014 | 01:15
214 Брат не съм съгласен с написаното от теб в статията. Виждал съм типична кифла, която се захласва по корса а от 1986. Виждаш ли номера е да е мощно, бързо и да изглеждаш, като Бог зад него. Всичко това в кръга на майтапа нали. Обаче прав си само за няколко неща. Това, което не видях да си написал е: Не аз имам проблем с вас, а вие с мен, затова, ако нещо не ви харесва дайте ми парите и ще го променя. А лично моят начин на действие е Не се интересувам от мнението ви, не ми трябва одобрението ви, ако не искате да сторя нещо опитайте да ме спрете, за да видите кой е по-по-най защото съм този който не можете да спрете не можете да купите не можете да уплашите или да ми заповядвате който заслужава моето внимание ще го получи който не по-добре или да не ме занимава или да не ми се мярка :) С това искам да кажа, че като не те е харесала това не е твой проблем и няма смисъл да си скапваш деня за нея онази която те заслужава или е с теб или ще те намери ;)
от Dian Dimitrov | 15.11.2012 | 14:52
213 http://bit.ly/QIB3rf - Катастрофирал се оказа с куршум в главата http://bit.ly/RVyd0A - Насилника: И жена ми кърви отзад
от Жасмина Жаркова | 15.11.2012 | 14:34
212 Хубаво е , когато видиш че има нормално мислещи мъже все още.За съжаление голяма част от мъжете в България или са типа на "кифлите" , или не са , но отчаяно искат да са такива просто нямат финансова възможност.Но то и "кифлите"вече са доста,така че като че ли се получава равновесие.Жалкото е само,че сред толкова "кифли" и "кроасани" нормалните хора трудно се намират един друг...
от Rozalia Roxy | 12.11.2012 | 11:53
211 Отговор на коментар #125 от Temenuga Kresteva : Поздравления, Теменуга! Ако можеш така добре да изразя в писме вид мислите си, биха написала същото като теб :)
от Rozalia Roxy | 12.11.2012 | 11:23
210 Отговор на коментар #192 от Daniel Kawasaki Momov : "Мерси" от скромни, тихи, неамбициозни типове, притежаващи предимно много кусури. То па ми писна- мъжете станах по п*тки от п*тките
от Rozalia Roxy | 12.11.2012 | 11:18
209 Отговор на коментар #203 от Ventsislav Ivanov : Точно така, браво за написаното!
от Rozalia Roxy | 12.11.2012 | 11:16
208 Aaaa, мoйто момче, хич не си познал :))) Значи аз грам не се интересувам нито кой колко му струват дрехите, телефоните и колите нито нищо!!! Но няма вариант да си падна по някакъв мърляв и смачкан тип, седнал в мръсна кола. И не знам и коя нормална и държаща на себе си жена ще си падне по такъв, освен ако и тя не е същата мърла. За тебе в такъв случай всички жени ще се кифли, защото у всички ще предизвикваш само кисела физиономия.
от Левски София | 11.11.2012 | 23:10
207 Едно голямо БРАВО ! Не знам как се казваш и тн,но това което си написал в статията е много вярно. Има много по важни неща от това което каза,но някой хора няма да го разберат. :) Успех !
от Svilena Zhecheva | 15.04.2012 | 17:06
206 Отговор на коментар #197 от Sonya Popova : А защо реши, че въпросната мацка въобще се е заинтересувала от материалното състояние на автора .... Като цяло историята ми се вижда много субективна....
от Ventsislav Ivanov | 14.04.2012 | 11:04
205 Една жена, ако се усмихне на такъв типаж като теб, значи и тя е същата мърла бе братле. Мислиш, че в една неКИФЛА, тоест интелигентна жена ще събудиш усмивка с вида, в който си се повлякъл. Ще получиш иронична усмивка. Ние искаме ли да стигнем до сърцето на някоя жена в твоя вид?! Разбира се, че не. Изобщо не говоря за чалгарки с розови маникюри и тупирана коса. Ако ще да е член на МЕНСА, ако се мъкне като теб, няма шанс. Има и други интелигентни жени, които се поддържат и бръснат. Кой разбрал разбрал, кой не - да се жалва по интернет от жените.
от Ventsislav Ivanov | 14.04.2012 | 10:53
204 Отговор на коментар #199 от Ivan Cenkov : Как да стигне до човека и да го оцени, ако изпърпан, кален, омачкан, неизбръснат и гледа като сомнамбул! Аре кажи ми? Трябва да си каже "Е, измачкан и с мръсна кола, неизбръснат, но за сметка на това гледа като сомнамбул, ноооо....може пък да има добро сърце?!"
от Ventsislav Ivanov | 14.04.2012 | 10:22
203 Отговор на коментар #9 от Владимира Трантеева-Митева : Мъжете се притесняваме от глупави жени, които се мислят за умни! Аз лично не искам до себе си жена, на която не и дреме, че мъжът е смачкан, небръснат с неподържана хигиена на автомобила си и изглежда като сомнамбул. Ако видя жена подобна на автора, изобщо не и позволявам да ми докаже, че е прочела британската енциклопедия. И тук парите изобщо нямат значение. Бъди чист, обръснат, спретнат, изгладен, гледай будно и повярвай, че имаш шанс най-вече сред интелигентните жени, а не сред "Кифлите".
от Ventsislav Ivanov | 13.04.2012 | 20:15
202 Отговор на коментар #125 от Temenuga Kresteva : Евала! Ето какво мисля аз в отговор на автора: Първо ще те цитирам-"Очевидно гледката на един сънен, небръснат, омачкан 23-годишен младеж в окаляна бяла Corsa е изходната позиция, която съвсем нормално да наречем "дъно" ". Чудя се, просто защото съм човек, който обича да дава шанс, ако беше си изпил вече кафето и не изглеждаше сънен, беше се избръснал преди работа, не беше с измачкан суитшър и корсичката я беше минал през автомивката, докато пиеш сутришното кафе дали резултатът щеше да бъде същият? Разбира се със аксесоарите, които описа е сигурно, че няма да е същият, но ако се опитаме да ги спестим по описания от мен начин? "Кифлите" са си "кифли", но на пешеходната пътека, ако беше красива, образована, 28 годишна жена тепърва навлязла в професията си на млада икономистка, съдийка, докторка или др. тоест със подозрения, че може и да не е "кифла", дали щеше да и хареса сънен, смачкан, небръснат и неизкъпал личното си возило млад мъж? Не се явявам адвокат, а просто дали и в нас не е проблема. А пък с аксесоари си е ясно, че е по лесно, но все пак трябва да компенсираме с нещо, ако ги нямаме :)
от Ventsislav Ivanov | 13.04.2012 | 13:07
201 Първо ще те цитирам-"Очевидно гледката на един сънен, небръснат, омачкан 23-годишен младеж в окаляна бяла Corsa е изходната позиция, която съвсем нормално да наречем "дъно" ". Чудя се, просто защото съм човек, който обича да дава шанс, ако беше си изпил вече кафето и не изглеждаше сънен, беше се избръснал преди работа, не беше с измачкан суитшър и корсичката я беше минал през автомивката, докато пиеш сутришното кафе дали резултатът щеше да бъде същият? Разбира се със аксесоарите, които описа е сигурно, че няма да е същият, но ако се опитаме да ги спестим по описания от мен начин? "Кифлите" са си "кифли", но на пешеходната пътека, ако беше красива, образована, 28 годишна жена тепърва навлязла в професията си на млада икономистка, съдийка, докторка или др. тоест със подозрения, че може и да не е "кифла", дали щеше да и хареса сънен, смачкан, небръснат и неизкъпал личното си возило млад мъж? Не се явявам адвокат, а просто дали и в нас не е проблема. А пък с аксесоари си е ясно, че е по лесно, но все пак трябва да компенсираме с нещо, ако ги нямаме :)
от Люба Данаилова | 12.04.2012 | 20:48
200 da ne ti puka, ima po-vajni ne6ta ;) ti pone si zabaven
от Ivan Cenkov | 12.04.2012 | 19:19
199 Евала човече всичко,което си написал е така,и зажалост гадната истина...,обаче има и момичета като Владимира(евала и за твоя коментар,много хубаво си се изказа и коментара ти ме зарадва:))),които ценят човека,а не от какъв часовник и казват колко е часа или пък с каква кола я возят на кафе(примерно)
от Ivan Cenkov | 12.04.2012 | 19:10
198 evala choveche vsichko koeto si napisal e taka i e za jalost kofti iztinata ..,obache ima i momicheta kato Vladimira(elava i za tvoq komentar),koito cenqt choveka a ne ot kakav chasovnik i kazvat kolko e chasa ili pak s kfa kola q vozqt na kafe(primerno).
от Sonya Popova | 12.04.2012 | 17:52
197 Искам да попитам автора защо е отделил толкова време в размисъл над поведението на човек, който се впечатлява от материалното състояние на същия? Искам и да го посъветвам да продължи да си кара корсичката и да си носи тениските с щампи и раздърпаните суетшърти - все ще се намери някое достойно момиче да го оцени :) Също така ще допълня, че подобен род случки трябва да бъдат отминавани с усмивка и дори с искрен смях :)))
от Radinaa Steliqnowwa | 12.04.2012 | 17:50
196 тее кифлите могат да мислят много неща ти не им обръщай внимание те сякаш са много хуубавии
от DJ NASCO | 12.04.2012 | 17:48
195 Отговор на коментар #189 от Николай Дачкинов : 3 висши струват колкото една 5-ца втора ръка! Няма какво да се лъжем. :) А и за какво са ти висши, като си пропуснал основното образование!? :) "Не можеш да бягаш, ако не можеш да вървиш..." ;) Жалко за това пропаднало младо общество: кифлите и техните благодетели. Не ни чака светло бъдеще. :(
от Welichkaa xXX | 12.04.2012 | 17:34
194 Хич да не ти пука от такива пластмасови п*утки .. И какво като се е нахлепала с грим , прическа а /у .. Не е важен външният вид , а какъв си отвътре ! Дразни ме , че едно 70% от днешните девойки са прости... ама толко' прости, че чак дразни.... пример: супер готино момиче, изглежда добре и т.н. ,след малко си отваря устата и ти се чудиш как да не се засмееш пред нея... а дори и да го направиш, тя ще си мисли, че ти е хипер забавна и ще продължава да бълва простотии .....
от Добрин Байков | 06.04.2012 | 01:56
193 Моето мнение по този въпрос винаги е било, че в съвременните условия двата пола водят една безкрайна битка помежду си, която не е полезна за никого. Ако имаше повече уважение между хората по принцип, нещата биха били други... Тук въобще не става въпрос толкова за пари. Вземете едно обикновено почтено момиче, което търси своето място в света. Приятелките й са разкрепостени “мацки”, а тя е "затворена светица". Масовият мъже е груб и първичен и не й обръща никакво внимание или се опитва да се възползва от невинносттта й, след което я захвърля. Тя се адаптира към средата и морала в нея постепенно умира. Вече е материална кифла, която няма човешки емоции и никаква женственост в себе си. Консумира грижите и парите на някой богаташ. Другият вариант е да стане гадна кучка, която иска да командва мухльовци и това я прави „силна жена”. Едно обикновено възпитано и отговорно момче. Приятелите му са пушещи, пиещи и т.н. "пичове", мачовци, "лоши момчета", които гледат на жената най-вече като на сексуален обект. Казват му "Е що не станеш монах!?"; "жените са слабия пол и трябва да се мачкат!"; "от тях нищо не става, всички са к**ви, затова ги използвай!". За масовата жена той е смотаняк, "добро момче", скучен => не е секси. Писва му да го мислят за слабак и да го изместват постоянно. Адаптира се като започва да се помпа във фитнеса и да унижава мухльовци за забавление на жените. Става егоистичен гадняр, който консумира секса и вниманието на жените. Другият вариант е да стане мухльо, който се опитва да им се мазни и да им угажда за всичко. Кифлата комплексира момчето, гадняра комплексира момичето. Кучката и мухльото пък са отблъскващи за всички ( или често се намират един-друг :D ). Омагьосаният кръг се затваря и обществото ни бълва все повече индивиди с такова поведение. Хората които сме избрали да бъдем естествени, такива каквито природата ни е създала (и сме се доизградили), плащаме цената, че сме "различни" и малко на брой. А вместо да нападаме тях, предалите се, трябва да се радваме за себе си и да търсим хубавото в другия пол :)
от Daniel Kawasaki Momov | 06.04.2012 | 00:47
192 Ако все още има на тая земя и в тая държава естествено красиви,умни,себеуважаващи се,директни,честни и точни девойки,който харесват човек за това което е със всичките му недостатъци,кусури,грешки и несъвършенствам,моля да се свържат смен както и със автора на статията.Дами ,истинските мъже сме на изчезване и сме в няква апатия на фона на цялата простотия и чалгия от въпросните кифли които виждаме по заведенията,повярвайте знаем че не всички сте такива ама на всеобщото "шкарто" трудно сеотсява качественото-ако има някоя необвързана девойка отговаряща на по горните ми квалификации моля да се свърже с мен за по-нататъшна и дай боже продуктивна комуниция,аз съм същия скормен пич само че на 28 години.Мерси и успях на автора както и на всички останали мъжкари и пичаги-Daniel Kawasaki Momov :)
от Nicole Lazarova | 05.04.2012 | 23:25
191 Оф ебати простотията 5 минути чета как ти се намръщила неква тъпа кифла и ти цял ден си задаваш въпроси:Защо? па как? Какво? Я се осъзнай и обръщай повече внимание на важните и хубави неща!!!
от Мъри Николова | 05.04.2012 | 19:21
190 Много съм впечатлена от тази статия,добре е,че поне голяма част от моето обкръжение и аз самата нямаме такива предубеждения относно мъжете. Аз лично знам,че мъжете по които кифлите си падат ,нямат никаква стойност, родителите им предоставят тези материални блага. Истината е, че света ни е материален и нищо не може да промени това, но нищо не може да промени и невежеството и просташкото поведение на тези госпожици :) Пожелавам на автора на тази статия ,да има късмета да намери момиче което да оцени това което има и да го приеме такъв какъвто е :) PS: Има такива дами....все още.
от Николай Дачкинов | 05.04.2012 | 18:59
189 Отговор на коментар #186 от no name : И с 3 ВИСШИ образования не сте се научили правилно да пишете . Сигурно ще трябва да отделите някой и друг час за правопис освен за фитнес . Нищо лично ,но покрай Б.Б. вече всякакви грешки и диалекти много дразнят !
от Марина Дервишева | 05.04.2012 | 15:06
188 Отговор на коментар #125 от Temenuga Kresteva : Потенциал трябва да има и жената, а не да чака да срещне някой мъж с ПОТЕНЦИАЛ да изкарва пари!!!!Та отговори ми кой ти купи тез чудни придобивки?сама? мама или тате?някой мъж с ПОТЕНЦИАЛ?и аз имам smartphone, хубава кола - чиста и лъскава :)))), но............сама съм си ги купила защото имам ПОТЕНЦИАЛ и май съм го развила, защото заплатата ми е презадоволителна!и не знаех, че феновете на KORN си падат по лъскави и скъпи неща, но винаги има изключения :)))))
от Марина Дервишева | 05.04.2012 | 12:17
187 Отговор на коментар #65 от Edgar Poe : Ягуар, Бентли и т.н. са коли от висока класа, а нашенските кифли нямат усет за тези неща, така че на мода са 5-ци,SLK,CL,G-klasse и т.н., а може и някой Golf4 светещ като коледна елха - тези са ми любимите :))). Прочетох коментарите по-горе: "за" и "против" т.нар. кифли и според мен мнението на автора не цели да обижда момичетата, класифицирани в тази категория, а по-скоро се опитва да изкаже възмущението си от студената и пренебрежителна реакция на въпросното девойче, можеше поне да го дари с една усмивка:"благодаря, че спря на пешеходната пътека и ми даде път" - ей така просто от добро възпитание, защото сигурно 5-цата надали щеше да спре, все пак повечето от тези коли карат със "специален режим" и за тях не важат законите за движение по пътищата. И аз съм шофьор, карам 12г кола и спирам на пешеходни пътеки и почти винаги получавам по 1 усмивка или ми дигат ръка в знак на благодарност( макар че шофьорът в случая е длъжен да даде предимство на пешеходеца) и аз им отвръщам с усмивка, и така ми става едно приятно от любезните взаимоотношения между хората.
от no name | 05.04.2012 | 11:46
186 Е явно автора е обсебен от материалното (след като видях и другите му публикции).И аз карам въпросната 5-ца,малко по-нов модел ,нося часовник за 1000 лв. прекарвам по 7,8 часа седмично в залата..но както са казали по дрехите послещат-по ума изпращат.За мое щастие съм с 3 визши образования и това което го имам си е напълно заслужено, и е нормално хората да се заглеждат по скъпи коли,защото универсалния атестат за успех са парите
от Hristo Fiziev | 05.04.2012 | 02:13
185 6+ За написаното. Искам само да добавя и значението на абривиятурата КИФЛА К КАПРИЗНИЧЕЩ И ИНДИВИД С ф фРАПИРАЩИ Л ЛИЦЕВИ А АНОМАЛИИ
от Margarita Yordanova | 04.04.2012 | 23:30
184 ,,
от Margarita Yordanova | 04.04.2012 | 23:28
183 За наличието на такива кифли, сте Виновни донякъде и мъжете.Вие ги създадохте.Вие първи почнахте да парадирате с коли, дрехи и аксесоари.Кифлите са за кифладжиите.Защо се засягаш от нещо което не те интересува?А да и си измий колата!!!Тя не заслужава такова отношение от твоя страна :)
от Kaligula Bg | 04.04.2012 | 22:27
182 ЕВАЛА ПИЧ !!! Много добре казано. Относно "кифлите" - хич да не ти пука, има достатъчно балъци, които да се набутват по тях. Въпроса е да имаш човек до себе си, който да се стреми да те радва теб а не околните....... УСПЕХ ;)
от Радостина Николова | 04.04.2012 | 21:44
181 от цялата работа не разбрах само защо авторът и повечето мъже от коментарите искат да се харесат на жени,които всъщност презират?!? или всъщност все пак харесват така наречените кифли и дават мило и драго да бъдат забелязани от тях?!? и най-вероятно комплексите им на нищожни мъже ужасно им пречат и един нищо незначещ поглед им подбива самочувствието до степен,че да напишат статия или обидни коментари по адрес на нищо неподозираща жена?!? изумена съм с какво се занимавате....
от Pavlina Georgieva | 04.04.2012 | 21:32
180 АЗ НЕМОЖАХ ДА РАЗБЕРА,ЗАЩО СИ СЕ ЗАСЕГНАЛ ТОЛКОВА.ТА ИМА ХОРА КОИТО ПРИРОДНО ГЛЕДАТ КАТО КИФЛИ.ЗАЩО СИ СИ ПОЗВОЛИЛ ИЗОБЩО ДА ПОМРА4ИШ ДЕНЯТ СИ.А ТАКИВА КИФЛИ КАКТО САМ ГИ НАРИ4АШ,ГИ ОСТАВИ ДА СЕ КИФЛЯТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ.АКО ТИ СЕ СЛУ4И НЕЩО ПОДОБНО,НЯКОГА ПАК,УСМИХНИ СЕ 6ИРОКО.
от Lyubomir Hristov | 04.04.2012 | 21:01
179 Отговор на коментар #125 от Temenuga Kresteva : Уважаема - ти си просто една жалка "реплика" на чалга кумирите, които си издигнала в култ. За жалост комплексите за малоценност, от които всяка "кифла" като теб е изтъкана, провокират дефанзивен механизъм на комерсиално поведение, насочено единствено и само към продажба на единствения аксесоар, който притежаваш и който може да провокира изначалните сексуални инстинкти на всеки мъж. "Кифлите", често наричат сексуално разкрепостените си опонентки - курви, поради неспособността да изтъргуват сексуалната услуга с "достоен" мъжкар - обикновено ниско интелигентен, с напомпени от химия мускули, но марков отвсякъде. "Кифлите" обикновено търсят контакт с "класата" и най-често илюзиите на една подобна "кифла" с нацупени устни завършват с групова сексуална оргия и брутален анален секс с индивиди, с досиета дебели колкото британската енциклопедия. Така че ориентирай се по скоро към някоя държава с либерални закони по отношение на проституцията, примерно Холандия или Белгия за да изкараш някой лев, че след 4-5 години като ти увиснат циците и надебелее задника и тези с трабантите няма да те заглеждат.
от Ivan Gramatikov | 04.04.2012 | 20:20
178 Наистина, авторче, къде си тръгнал да се извиняваш на тези окаяни подобия на хора? Какво са преживели те и защо това високомерие? На 19-20 години човек едва ли е успял сам да изкара достатъчно пари (с честен труд) за да се облече както "кифлите" с всичките маркови дрешки и аксесоари за стотици и хиляди евра. Дори да е, смятам, че ще знае как тежко се изкарват и не би трябвало да му дойде отвътре да гледа с презрение и/или погнуса един обикновен човек, който също се мъчи да заеме своето място под слънцето. Или поне аз така мисля.
от mityo Gradinarov | 04.04.2012 | 20:18
177 Отговор на коментар #5 от Божидар Йовчев : А бе това беше най глупавото предложение което прочетох, тунинговал си си колата за да не те гледат пренебрежително ??? Аз карам Опел Омега 95 година , но имам 400кв.м. къща , двора ми е аранжиран с каменна градина , и за пазачи си има два невероятно красиви Неаполитански мастифа . Че да се върнем на темата изобщо не ме интересува страничните индивиди какво мнение имат за мен , имам си самочуствие на базата на това което съм постигнал и не мисля че някакви погледи или пренебрежение могат да ми го съборят !!!
от Betti Stefanova | 04.04.2012 | 20:16
176 Много готинко, прочетох го с интерес. Любопитно ми е само ако се обърне от женската гледна точка. Ако не си кифла - нямаш шанс. Семплите девойки са невзрачни сред морето от екстеншъни,джуки и силикон. Не знам дали кифлите са продукт на кифльовците или обратното, но факт, подминати ще има...дай боже, всеки подминат да може така добре да позабавлява другите с опита си и хич да не се връзва на случката хихи
от Hristina Nikolova | 04.04.2012 | 19:59
175 хаха
от Ivaylo Ivanov | 02.04.2012 | 00:25
174 Абе хора,прочетете статията внимателно,и тогава лепете етикети,и така нататък. Аз поне разбрах,че човека е спрял на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА-след което е получил този поглед на неодобрение от така наречената кифла.Ами да кифла е защото е трябвало поне да кимне с глава за да благодари че шофьора е спрял да мине нейно величество Кифлата по пътеката. Затова е кифла според мен.
от Wencislaw Petrow | 01.04.2012 | 22:24
173 Радвам се,че тази статия предизвика такъв голям дебат сред младите.Това е много положително.
от Mina Smilova | 01.04.2012 | 22:23
172 Що сте се впрегнали така, бе хора!?!...Аз лично много се забавлявах докато четях статията!!! Кой крив, кой прав - няма значение...Ами да му се намират на някого едни 6000 евра, че си харесах едни дънчици?...хихих
от Velemira Tacheva | 01.04.2012 | 21:26
171 Браво!! Много хубаво! Само да спомена, че аз като жена, незачитаща "последните модни тенденции", шофираща Опел Астра-комби (поръждясал оттук-оттам), интересуваща се от книги, също съм получавала такива благи погледи. Само един съвет ако може - следващия път като ти се случи (а то за съжаление е неизбежно - от личен опит го казвам), смигни на "кроасанчето" и и се усмихни и после цял ден настроението ти ще е приповдигнато, спомняйки си за последвалата физиономия. Аз като жена, с прекрасен мъж до себе си и две малки слънчица, мога да кажа - радвам се, че има мъже като теб, които търсят неща, различни от силиконов бюст, начервени устни и идеално изглеждащи отвън и кухи отвътре жени :) Радвам се, че все още има такива мъже :)
от Velemira Tacheva | 01.04.2012 | 21:19
170 Браво!! Много хубаво описано! Само да спомена, че не само мъжете получават такива погледи. Аз като типичен представител на породата жени "повлекани", "селянки" и т.н. мога да кажа, че често са ме удостоявали със същите погледи, изпъленени с нескрито отвращание (за съжаления завърших същия този университет). Погледи относно ръждясалия ми Опел Астра-комби, относно вкуса ми към дрехи и несъответствието им с "последния писък на модата", относно прическата и липсата на грим (грозно от моя страна - да показвам на такива префинени особи неприятното си лице - без фон дьо тен, без спирала, без руж). Навремето ме мъчеше, после ми стана забавно. Аз имам нещо, което те нямат - мъж, който ме обича, две прекрасни деца и самооценка, базираща се на моето лично мнение и на моята гледна точка за света, а не основана на това колко ми струват обувките и колко уискита съм гаврътнала на посленото шикозно парти в чест на еди-коя-си "популярна" личност. Благодаря на автора за точното описание и ако може един съвет - следващия път им изпрати по една въздушна целувка, ако не друго поне цял ден ще се забавляваш, сещайки се за последвалата реакция :):):)
от Aleksandra Toteva | 01.04.2012 | 21:19
169 съжалявам за няколкото коментара, но нета ми прави номера ... :(
от Aleksandra Toteva | 01.04.2012 | 21:17
168 НЕЩОТО, КОЕТО АЗ БИХ НАПРАВИЛА В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ - СЪЩАТА КИФЛА, КОЯТО БИ МОГЛА ДА ХВЪРЛИ ЕДИН "БЕЗЦЕНЕН" ПОГЛЕД, НЕ ЗАСЛУЖАВА ДОРИ И МИГ ДА Й СЕ ОТДЕЛИ - ТАКИВА ПРОСТО ГИ ПОДМИНАВАМ И НЕ ОТРАЗЯВАМ ЗА ЖИВИ :) ИМА СИ ДООООСТАТЪЧНО КАТО НЕЯ - СЕБЕПОДОБНИ, КОИТО ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ :) ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН (ОБИКНОВЕНО МОМИЧЕ) ИЗОБЩО НЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ КАХЪРИТЕ ЗА ПОДОБНИ МОМИЧЕТА
от Aleksandra Toteva | 01.04.2012 | 21:16
167 НЕЩОТО, КОЕТО АЗ БИХ НАПРАВИЛА В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ - СЪЩАТА КИФЛА, КОЯТО БИ МОГЛА ДА ХВЪРЛИ ЕДИН "БЕЗЦЕНЕН" ПОГЛЕД, НЕ ЗАСЛУЖАВА ДОРИ И МИГ ДА Й СЕ ОТДЕЛИ - ТАКИВА ПРОСТО ГИ ПОДМИНАВАМ И НЕ ОТРАЗЯВАМ ЗА ЖИВИ :) ИМА СИ ДООООСТАТЪЧНО КАТО НЕЯ - СЕБЕПОДОБНИ, КОИТО ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ :) ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН (ОБИКНОВЕНО МОМИЧЕ) ИЗОБЩО НЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ КАХЪРИТЕ ЗА ПОДОБНИ МОМИЧЕТА
от Aleksandra Toteva | 01.04.2012 | 21:15
166 НЕЩОТО, КОЕТО АЗ БИХ НАПРАВИЛА В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ - СЪЩАТА КИФЛА, КОЯТО БИ МОГЛА ДА ХВЪРЛИ ЕДИН "БЕЗЦЕНЕН" ПОГЛЕД, НЕ ЗАСЛУЖАВА ДОРИ И МИГ ДА Й СЕ ОТДЕЛИ - ТАКИВА ПРОСТО ГИ ПОДМИНАВАМ И НЕ ОТРАЗЯВАМ ЗА ЖИВИ :) ИМА СИ ДООООСТАТЪЧНО КАТО НЕЯ - СЕБЕПОДОБНИ, КОИТО ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ :) ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН (ОБИКНОВЕНО МОМИЧЕ) ИЗОБЩО НЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ КАХЪРИТЕ ЗА ПОДОБНИ МОМИЧЕТА
от Aleksandra Toteva | 01.04.2012 | 21:15
165 НЕЩОТО, КОЕТО АЗ БИХ НАПРАВИЛА В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ - СЪЩАТА КИФЛА, КОЯТО БИ МОГЛА ДА ХВЪРЛИ ЕДИН "БЕЗЦЕНЕН" ПОГЛЕД, НЕ ЗАСЛУЖАВА ДОРИ И МИГ ДА Й СЕ ОТДЕЛИ - ТАКИВА ПРОСТО ГИ ПОДМИНАВАМ И НЕ ОТРАЗЯВАМ ЗА ЖИВИ :) ИМА СИ ДООООСТАТЪЧНО КАТО НЕЯ - СЕБЕПОДОБНИ, КОИТО ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ :) ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН (ОБИКНОВЕНО МОМИЧЕ) ИЗОБЩО НЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ КАХЪРИТЕ ЗА ПОДОБНИ МОМИЧЕТА
от georgi popov | 01.04.2012 | 21:11
164 Отговор на коментар #6 от Violeta Marhova : VILI,ne heitvai momq te.tova e duma na kiflata .hate-mrazq 6te ti podhojda za da ne si KIFLI4KA
от Konstantin Petrov | 01.04.2012 | 20:59
163 Отговор на коментар #19 от Violeta Marhova : Хахаха стига сте се заяждали с момичето.А относно историята по горе живеем в свободна страна всеки има право да гледа както си иска.Друг е въпроса че на жените им е писнало от тъпи селяци, и е по лесно да преценят по маниерите и външния вид в случея.Не всеки може да демонстрира висок стандарт на живот , но всички можем да демонстираме класа.Друг е въпроса че повечето хора в България с висок стандарт нямат класа.Хората с класа не получават по горе описаните погледи в повечето случей , а в малкото когато ги получават ги получават от така наречените по горе " Кифли" за мен са "роби 3-то ниво" . Пробвайте с класата и ще се обедите че парите не играят роля!
от Denitza Ivanova | 01.04.2012 | 20:15
162 Отговор на коментар #161 от Raya Zasheva : много празни приказки.да не вадim кирливите ризи на мъжете.таке във софия naли са в европа :P за пари всичко правят някои.за морал и разни ценности не може дума да става.мъжете щото сте ангелчета.ифли ама такива се харесват :)докато има комплексари тъпанари наркомани алкохолици и тен подобна еблива паплач ще има и такива жени.такива сме неблагодарни неуважителни новото поколение.европейци не се възмущавай човече и по зле ще става.имало едно време силни мъже с тях живели силни жени.каквито мъжете такива и жените :)
от Raya Zasheva | 01.04.2012 | 19:50
161 БРАВО ,БРАВО ,БРАВО ........ свалям ти шапка пич :D добре казано :*
от Kristin Ivanova | 01.04.2012 | 19:46
160 Добре де, всичко хубаво, а не е ли възможно да се е смръщила на светлината в момента, в който се е огледала за други коли по улицата преди да пресече, а не на теб и колата ти? Аз редовно се мръщя я на напеклото слънце, я ако току що съм станала и се мъкна към университета и още не мога да свикна със светлината. Прекалено си задълбал, теорията ти е вярна до някъде, но си оплел малко видовете жени. Кифла и златотърсачка са сравнително еднакви индивиди, но с някои разлики в характеристиките. Основна разлика - кифлите са евтини, пошли и тъпи. А златотърсачките - не са умни, но не са и глупави, поддържат се, не се правят съвсем на маймуни, лукави и определено ще разпознаят дали дънките ти са Версаче или ВИрсачИ. Кифлите биха се загледали в мъж, който има поне 20 кг. анаболна маса и супер фешън спортен екип, по възможност Адидас, така че, ако е била кифла определено това би била причината, ако все пак те е погледнала отвратено, както смяташ, въпреки, че според мен не е така. А пък ако е била златотърсачка, изобщо нямаше да ти обърне внимание, по-скоро поглед на безразличие, от колкото на отвращение. Още много неща мога да напиша за различните типове жени и мъже, ама за да сте по-щастливи просто не определяте хората ей така, защото са ви погледнали на криво. :) Нека си живее там с кривия поглед, а вие не си усложнявайте живота с дълбоки мисли за кифли.
от Илияна Кехайова | 01.04.2012 | 19:28
159 Тези кифли не са критерии, по който да се самооценяваме и останалите момичета и момчета. Те са просто толкова фалшиви, че не заслужават и нашето внимание, дори..Но най-лошото е,че са навсякъде и постоянно се увеличават,а ние обикновените момичета, които все още пазим някакъв морал и ценности, не можем да направим нищо..Жалко е, че превръщат женската естествена красота в тонове грим, силикони и екстеншъни.. Наистина жалко!
от Desislava Veneva | 01.04.2012 | 19:27
158 Ми ти пък... Всеки себеуважаващ се мъж изобщо не би обърнал внимание на подобно въздушно поведение! Вярно е, че по - голямата част от моми и жени биват привлечени само и единствено то лъскавото и скъпото, но не всички сме такива! Представи си каква й е ценностната система, щом като, едва ли не, се е обидила, че й е спрял един опел, вместо някой бляскав баварец, или нещо друго... То просто няма нищо в главата на тази девойка, освен материалщина. Да ти кажа честно - трябвало е да дадеш газ и да минеш на милиметър от излъсканите й обувки и да й отвееш фризираната прическа! Хич да не ти пука от такива - кифли ли са, какви са, не знам. Но знам, че са прости и кухи! И на мен ми се смеят на телефончето, дето няма и сто лева, ама знаеш ли колко ми дреме! Нали ми върши работа...
от Velipml Yonovska | 01.04.2012 | 19:25
157 Браво :) Само дето дадените "кифли" не се и трогват от това, което е написано... За жалост си мислят, че са нещо повече от това, което всъщност са :(
от Svilena Zhecheva | 01.04.2012 | 19:20
156 И все пак според мен остава и другата страна на монетата - погледът на съществото "кифла" да е нямало нищо общо с автора, и да е просто плод на сънени фантазии ....
от Victor Gyaurov | 15.02.2012 | 18:59
155 Докато има кифладжии, ще има и кифли.
от Ruska Petrova | 07.02.2012 | 01:34
154 Добро е..пропуснал си в сметката и колко може да ти струва кифлата в заведение. Само с кафе няма да се разминеш.
от Tania Georgieva | 07.02.2012 | 01:05
153 Извинявам се за тавтологията с "младият 23-годишен младеж", иначе статийката ми допадна, споделих я във фейса да поразвеселя "антикифладжиите", сред които, признавам, попада и моя милост :)
от Tania Georgieva | 07.02.2012 | 01:00
152 Хубава статийка :) Действително има наконтени млади девойки, които гледат всички така, сякаш са им изяли диетичната закуска и са им изпили фрешчето, и се усмихват само на описаните в статията "гъзарчета". Сега обаче чакаме продължението - как младият 23-годишен младеж е станал навреме, изкъпал се е, избръснал се е, облякъл е чисти и прилични дрехи, поизмил е корсичката (да речем, че е минал зимният сезон), посресал се е и пак спира на същата тази пешеходна пътека, на която пресича симпатична девойка. Може би ще получи усмивка за това, че изглежда добре?
от Васил Запрянов | 07.02.2012 | 00:31
151 Братчееее, заеби тия кифли. Дванадесет бона хммм с икономи. Няма такава дето да ги заслужи тия пари. Такава инвестиция е повече лоша :D . Освен ако не я пуснем незаконно да работи :D
от kristina ivanova | 07.02.2012 | 00:25
150 Моето предположение е че се е намръщила, защото не си спрял много навреме колата ;)На мен ми се е случвало някой като набие спирачки и с раздразнение ме подкани с ръка и аз да го изгледам така.Току виж някое гъзарче си казало " тая мишка ме гледа така, защото не се вози в джип като моя". Но това е само мисъл, ти си бил там, ти знаеш :)))
от Nina Nefert | 06.02.2012 | 23:56
149 Значи,пич,да разбирам,че както се впечатляваш от реакцията на една "кифла", така би се впечатлил и от усмивката в знак на благодарност от една обикновеничка,некитосана,най-вероятно облечена от магазин за дрехи втора употреба/ там поне са си маркови/,мома!?
от Lee Park Shin | 06.02.2012 | 23:56
148 Браво!Това е истината!За автора нещо мотивиращо-аз лично бих предпочела момче с Лада,от колкото мамино синче отрасло със сребърна лъжица в устата и каращо БМВ!
от Мария Тянчева | 06.02.2012 | 23:51
147 За жалост надали някоя "девойка" ще го прочете и още по-малко ще си вземе поука от статията.Съвременните момичета са толкова прости емоционално и ужасно меркантилни,че забравят същността си и се губят в порочния кръг на парите и дебелите вратове- е,не винаги вратовете са дебели ,но пък човекът е на възрастта на дядо им фрашкан с мангизи - независимо евра или левчета.И аз се извинявам за грубите думи ,но да ви кажа ,че се плаша накъде върви света и какво време ще застигне сина ми.Не знам тогава колко изпечени ще станат "кифлите" и той в колко ли подобни ситуации ще попада.
от Nikolina Staykova | 06.02.2012 | 23:47
146 Браво, статията е страхотна! Плачех и се смеех едновременно...Мда, ние с бедните, невзрачни и раздрънкани колици сме обречени на такова "кифладжийско" отношение. Поздрав
от Gloria Georgieva | 06.02.2012 | 23:40
145 Това е пълна простотия мойто момче... не, че нещо.Имаш леко объркана и преувеличена представа за кифлите... И момичето на снимката е просто нормална тийнеджърка, която се грижи за външния си вид, ако това я прави кифла не знам... :Х
от Павлина Пeтрова | 06.02.2012 | 23:40
144 Отговор на коментар #131 от Anton Doynov : не че нещо ама ако му липсваше самочувствие нямаше да намира начин да ти убива времето докато ти си убиваш твоето търсейки си кифлата във Фейсбук....
от Teodora Miteva | 06.02.2012 | 23:35
143 Автора само мога да го поздравя! Адмирации за статията!!! Друго подходящо не виждам какво може да се каже!
от Emanuil Kocev | 06.02.2012 | 23:21
142 Евала :) :)
от Maya Popova | 18.01.2012 | 19:33
141 Strahotno :)
от Йоанна Ортова | 16.01.2012 | 05:02
140 Кофти случка, но повярвай ми, че тези момичета не си губят ценното време за "разходки в мола" в четене на статии :))) Иначе доста добро и за съжаление вярно разказче, те милите се движат с градския транспорт, а гледат пренебрежително "Корсата"... Не искам да си представям какво ли ще е изражението й, ако ме беше видяла мен с моето "Кадетче", което е неин набор :)))Усмихнат ден :)
от Снежана Велева | 14.01.2012 | 23:22
139 !! много ми харесва как пишеш! ии много интересна статия, браво! :)))
от Снежана Велева | 14.01.2012 | 23:20
138 АААА много ми харесва как пишеш! ии много интересна статия, браво :)
от Silvana Ivanova | 14.01.2012 | 22:43
137 За щастие има достатъчно умни и красиви девойки
от Silvana Ivanova | 14.01.2012 | 22:40
136 Харесва ми.Точен и ясен.
от Теодора Петрова | 14.01.2012 | 21:08
135 Не ги харесвате, ама малко или много всички тях гледат и повярвайте ми (от личен опит) ако имате една кифла и едно обикновено момиче (не грозно, просто момиче) всички първо гледат въпросната префърцунена личност. Грубо и грозно звучи, но е факт... Обръщайте повече внимание на обикновените момичета, тези които притежават естествен чар и вътрешно излъчване и ще видите колко много реално са те. Защото ги има, не са просто мит :) Така и вие ще сте по-щастливи и момичетата- също, защото в наши дни никой не дава пет пари за това което си всъщност. А реално всички чакаме, човекът, който ще ни погледне и ще поиска да разбере, а не да се чувстваме като втора ръка, само защото сме избрали да бъдем себе си.
от Nataliq Velinova | 14.01.2012 | 20:58
134 БРАВО !!!!!!!!!!!!!!!!!! нямам думи много добре казано ,за жалост повечето момичета са такива "кифли"
от Svetozar Georgiev | 14.01.2012 | 20:57
133 Отговор на коментар #33 от Valles Hristova : Какво толкова се чудите , че момичето щяло да загледа Мерцедеса пред Опела? Осъзнайте се какви глупости пишете , моля ви ! Аз съм мъж (младеж на 21) и като всички останали от същия пол заглеждам всяка една по-добре изглеждаща кола.Това ще кажете , че е напълно нормално , но защо ако момиче загледа по-добрата кола трябва да бъда обиждана и нападана ? Прочитайки статията си мислих само за това , че явно авторът ѝ не е останал никак доволен от липсата на усмивка по негов адрес... А какво имаш предвид с това " по-обикновени хора " ? Значи , който е с мускули и хубав автомобил е повече човек от друг ? Не предметите ни правят хора , а ти точно така го описваш.. може би ти си "кифличката" , която оплюваш ? Всъщност не чакам отговор : ) Желая ти всичко най-хубаво занапред!
от Tim Todorov | 14.01.2012 | 20:53
132 Бях в Косово. Аналогична ситуация, само дето там е правило да спираш на пътека. Рано сутринта отивам на работа със служебната кола, рутинно ежедневие, без да очаквам нищо ново, леко мрачно - есен. Н'еква девойка, около 20 те, се готви да пресече /мацките там са по грознички от наще, сигур и тая е била такава/. Аз сънено спирам и автоматично я проследявам с поглед, докато пресече. Тя пресича и посредата вдига поглед, поглежда ме и ми се усмихва. Без нищо повече, без да махне, без нищо. Просто една добронамерена нормална усмивка, без кокетство, без да очаква нещо в отговоре и без да дава нещо допълнително . Бях като гръмнат. Денят ми се оправи. Настроението ми се вдигна. Дадох си ясна сметка колко много значи нещо такова. Колко много можеш да дадеш. Сега да я видя не мога да си я спомня, но... ще я помня един вид винаги :) Тук също като пресичам, гледам да махна или да вдигна палец на тия които ми спират, опитвам се да им предам добро настроение, както онова грозничко албанче ми предаде.
от Anton Doynov | 14.01.2012 | 20:51
131 Много добри сметки,но с 6000 евро няма да си купиш погледа на някоя мацка, а ще си купиш самочувствие!!!Защото ти липсва такова и благодаря, че ми загуби 5 мин. да чета как се оплакваш от това, че момиче не ти е обърнало внимание...Много интересно...чакай си пулицъра скоро време...
от Десислава Атанасчева | 14.01.2012 | 20:49
130 От много време насам не бях чела толкова увлекателна и добре написана статия. Пропуснал сте само да опишете колата, която трябва да кара един мъжкар, за да впечатли една "кифла". Кола- по възможност джип последен модел с всички видими екстри.
от Aleksandra Aleksandrova | 14.01.2012 | 20:38
129 Не го приемай толкова лично, все пак говорим за студентски град и въпросната кифла е поредната мазна селянка дошла от майната си с намерение да се докопа до нещо софийско и никога повече да не се върне в дупката, от която е изпълзяла тя и цялата папчлач покрай нея. Ако се поразходиш по някои от централните софийски улици със сигурност може да попаднеш на някоя мила млада дама, която ще оцени твоя жест :))))) Продължавай да бъдеш толерантен на пътя, въпреки "кифлите от студентски град"!!!
от Krasimira Petrova | 14.01.2012 | 20:37
128 За жалост ги има така наречените кифли и не са рядкост...Но,ако те успокоява съществуват момичета и от "другия вид" :)))))
от Kristin Nankova | 11.01.2012 | 13:10
127 за съжаление , момяето от горе описва много тояно ситуацията, аз съм ставала свидетел на подобно нещо многократно да не гоорим че моя бифша много добра приятелка се превърна е едно от тези жалки същества ....много жалко за младеща ....
от Димитър Атанасов | 11.01.2012 | 09:11
126 Много ми хареса статията, браво :)
от Temenuga Kresteva | 11.01.2012 | 02:41
125 Аз съм кифла.В твоите очи.. и сметката хич не е вярна. Първо ме извини за неграмотното ми писане , но както спомена Виртуто не е особено удобно.(Аз лично съм с HTC desire около купено за около 500Е) Тези 12 000лв дето ги спомена, нямата да ти стигнат дори за усмивка от моя страна. И то не защотото не си "дупе" както аз наричам бековете с реплики на Армани, а защото не си ги инвестирал правилно.1.айде, корсичка.. не си събрал за друго, разбрахме писарче си, ама поне я измий тази ми ти корсичка(автомивка: 10-20лв , сметни си ги сам в евро), нямаш толкова- кофа и парцал-безплатно.2. Тениска и суитшърт ОМАЧКАНИ и по мое мнение, явно носени поне 3 дни- еми не става: пране 5лв на пералня (в студентски) с гладенето 10лв. Нямаш толкова: веро и вода- около 1лв, гладене с ютия на заем , почти безплатно. 3. небръснат - това си е достатъчно да развали деня на всяка жена, било то и НЕкифла.Самобръсначка 2лв., пяна за бръснене - до 5лв, поне за това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да имаш.И не на последно място 4. спирането на пешаходна пътека е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО по закон, а не жест на добро възпитание или благоволение от твоя страна. И това последното , ако си го демонстрирал именно като такова е ясно защо си получил презрение.. а на теб ти се ще да е заради корсичката и киселото грозде наречено от теб "кифла". Като финал ще ти кажа, че жени различни от кифлите има , но те не поглеждат такива като теб не защото нямаш 12 000лв, а защото никога няма да можеш да ги изкараш, липсва ти потенциал. А истинската ЖЕНА усеща , а кифлата знае кой има потенциал. Айде със здраве и дано потенциала бъде с теб! Ако случайно засечеш, черна алфа 156,чиста, със софийска регистрация, тъмни стъкла и бичеш от вътре KORN, моля те, не спирай около нея.. А аз ще гледам да избягвам бели корси.. не искам да си развалям шофирането
от Deian Ivanov | 11.01.2012 | 00:03
124 Докато има хора, които да предпочитат тестени изделия пред "обикновените" момичета, ще има кифли, принцески и каквото там бухнало се сетите :) И ако вместо в мрънкане: тези са такива, тези са онакива - вложите същата енергия в намирането на правилния човек, резултата ще е налице. Благодаря за вниманието :)
от Djemile Dangova | 10.01.2012 | 23:44
123 и аз благодаря, че те!:)
от Калина Терзийска | 10.01.2012 | 23:40
122 глупава ,комплексарска, ограничена също така и още .... нямам думи КОЙТО СИ ГО МОЖЕ СИ ГО МОЖЕ И С КОЛЕЛО :):):)
от Екатерина Стоянова | 10.01.2012 | 23:38
121 Много ми харесва стилът Ви на писане. Всъщност аз бих добавила също прословутото и култово хвърляне на скъпи салфетки през прозорчето на колата... Тъжно е и същевременно - смешно. Поздрав от Екатерина :)
от Denitsa Georgieva | 10.01.2012 | 23:28
120 И аз карам Корсичка. И мен в Пловдив ме гледат пренебрежително от скъпите си джипове разни кифли и гевреци, но на мен ми е през не-позлатения телефон за тяхното мнение. Поне знам как съм си изкарала парите за нея и как да я карам. Не ми е подарък от някой дебел чичко с ланец.... Като една от кандидатките при Слави "Умна и Красива", но въпреки това не можеше да кара кола със скорости :D Явно само в по-умни от нея превозни средства се е возила....
от Evgenia Gincheva | 10.01.2012 | 18:23
119 Хубава статия :) Жалко само, че малко мъже мислят по този начин, но дори и да твърдят, че не харесват т. нар. "кифли" не обръщат внимание и на по - обикновените жени. Мен ако питате тези "дами" нямат елементарно възпитание и избиват комплекси, и затова се крият зад тонове грим и лошо отношение към останалите обикновени хора.
от Христина Василева | 18.12.2011 | 22:14
118 Хахахах, страшно! :)
от Христина Василева | 18.12.2011 | 22:14
117 Хахаха, страшно! :)
от Диди Антова | 14.12.2011 | 10:27
116 Скъпи авторе, изглежда си много комплексиран човек :) Аз не знам кой без комплекси ще седне да напише реферат за някакво момиче, което го погледнало-еди-как-си. Според мен твоите слова са провокирани от подсъзнателното ти желание да се харесаш на такъв тип момиче (иначе нямаше да ти стане чак толкова криво), което не говори много хубаво за теб, попринцип. Смисъл, принизяваш се на ниво, което е под това на кифлата. Убедена съм, че ако някое хубаво, мило, слънчево момиче те беше погледнало никога нямаше да напишеш реферат тип светът-е-прекрасен. После защо жените ставали кифли - явно, защото ако са мили и добри никой няма да погледне ТЯХ :)))
от Венелина Иванова | 12.12.2011 | 14:14
115 уникален си,честна дума,най-точното описание,невероятно,нямам думи просто,дано някой те е разбрал,имаш подкрепата на всичките ми приятелки,абе симпатяга си,мн ме зарадва с тази статийка
от Kate Ivanova | 09.12.2011 | 00:35
114 Отговор на коментар #98 от Angel Gyaurov : Бива, бива... Както казват хората "Всичко може" за какво се учудваш.
от Kate Ivanova | 09.12.2011 | 00:26
113 Ух, че неприятно! Блъскаш колкото можеш и едвам събираш за НЯКАКЪВ автомобил, държиш се възпитано с хората и какво следва в замяна..... Виж сега, пожелавам ти да имаш възможност да си купиш всички тези скъпи неща, но не заради дами като тази, а заради себе си! "Кифли" има навсякъде, но повярвай ми не заслужават и това внимание!
от Michel Sensess | 08.12.2011 | 23:30
112 Въпросното момиче не е дама ,а материялна кукла =) . Това не е жена,а чиста курва с извинение !
от Michel Sensess | 08.12.2011 | 23:27
111 za sajalenie tova ne sa jeni a materialni kukli ,koito sa za ednokratna upotreba =) tezi su6testva poznavat samo parite ...tova ne se jeni ili puk o6te po malko dami =).
от Marina Dimitrova | 04.12.2011 | 11:46
110 Драги ми Георги :) Интересна статия,но въпреки дългите си разсъждения,не си успял да достигнеш до дъното на нещата.Помисли си още малко :) Не само "кифлите" , а никоя жена не би предпочела мърляв и несретен мъж,както сам се описваш : "измачкан Т-шърт" ,"сънен","небръснат"...и т.н. Просто кифлите са по плоски в "акъла",не им стига мозъчето да не гледат на всеки обект от мъжки пол като потенциална плячка,т.е. трябвало е да се усмихне или да благодари с друг жест за така или иначе полагащото й се предимство,просто от възпитание.Аз така бих постъпила.Не се заглеждам във всеки мъж,който срещам по улиците,не го слагам на "кантара",на посредствен външен вид трудно бих обърнала внимание и не говоря за пари със сигурност.Ако се замислиш и при теб сигурно е така.Ед на хубава жена,би ти привлякла окото веднага,а една рошава,сънена,омачкана и набутана в мръсна кола-може би не толкова веднага :))) И не на последно място - стопанство и икономика са синоними! Как ги употребяваш в едно изречение с "и" помежду им... :)))
от Maya Ingelieva | 04.12.2011 | 01:16
109 Това е една не толкова зле написана стилистично, но много глупава съдържателно статия! Авторът й посочва възраст от 23г. и в опита си да покаже възмущение от реалната действителност изглежда смешен - извиневай за етикета. Сам си позволил момиче от описаната според твоите разбирания и критерии категория "кифла" да те изнерви. Дори си мисля, че намирисва на някакъв комплекс...А дали тя изобщо е направила това изражение заради твоята особа или просто ти не харесваш стила и колата си..или имаш предразсъдъци, че българката вече не търси ценности и не оценява човека под обвивката...Не ни подценявай.
от Kristin Markova | 03.12.2011 | 19:51
108 Невероятно въодушевление ме обвзе...! По най-тънкия, леко докачлив, но приятен начин е показано лицето на голям процент от младото женско население в България! Невероятно.. Аз Благодаря, че има такива таланти умеещи да се изразяват деликатно и реално!
от Георги Цеков | 02.12.2011 | 22:12
107 Преувеличил си малко с парите пичага. И то май много а не малко :D Нужни са ти 500 лева да се облечеш и обуеш и то даже ще имаш 2 тоалета. ** Аз карам Жигули 1200. Леко наточено. Никога никаде неса ме гледали накрива а сички се усмихват и радват а момите най-вече. В студентски град като спра правя еуфория. Тъй, че сам и си виновен, че си взел корса да ти харчи 5 градско.
от Yordanka Kostadinova | 01.12.2011 | 22:22
106 За съжаление голяма чат от съвременните девойки са "кифли". Нещо е объркано в ценностната им система. :(
от Yordanka Kostadinova | 01.12.2011 | 22:20
105 За съжаление голяма част от съвременните девойки са "кифли". Нещо им е объркана ценностната система.
от Marina Marina | 01.12.2011 | 15:03
104 Значи, напълно съм съгласна с теб, въпреки че аз лично не ги наричам "кифли", а "селски пръчки", при все че това се случва в Студентски град. НО не съм съгласна с някои от цифрите, които си извадил. Нокиа 8800 не е никъде близо до 1800 лева, 300 долара е в Амазон, за сравнение Блекбери Болд е 400, и не е кой знае какъв престиж да имаш Нокиа, няма да видиш никой на Уол Стрийт с Нокиа. Но това има общо със селската представа на пръчките за това кое е готино и "гъзарско." Друго, с което не съм съгласна е цената на Келвин Клайн. Това е марка, която е средно скъпа, поне в Америка, влез им в сайта, като цени не са в ранга на Гучи и Прада, и пак не са кой знае какъв престиж. Но това са подробости, де... То предствата за мода в Студентски и при пръчките е бая изкривена, плюс това не е и като някоя от тях да е сложила Кристиян Лабутин... Иначе правилно си написал нещата, макар да не са новост.
от Tsvetelina Dukova | 01.12.2011 | 14:14
103 Мога само да "успокоя" автора, че при жените, които не са разпознали себе си в горната история, положението е още по-катастрофално. По стечение на обстоятелствата карам и двете цитирани по-горе коли. Когато съм с корсичката, по дефиниция съм "кюстендиска селянка". В останалия случай редовно ме питат с колко свирки съм изкарала петицата. Бруталната ограниченост е напълно повсеместна и не зависи от пол, възраст и професия...
от Petar Dimitrov | 01.12.2011 | 11:43
102 Много добра статия. В крайна сметка какво е кифлата без консуматор, без някой, който да й обърне внимание и да я "изпапка"? Вина имат и момчетата, падащи си по такива момичета, мисля аз.
от Petar Dimitrov | 01.12.2011 | 11:39
101 Отговор на коментар #91 от Paulina Gueorguieva : Много добра статия. В крайна сметка какво е кифлата без консуматор, без някой, който да й обърне внимание и да я "изпапка"? Вина имат и момчетата, падащи си по такива момичета, мисля аз.
от Lyubomir von Bogdanoff | 30.11.2011 | 23:39
100 Мисля си, че има значително по-съществени неща в/у, които да се замислиш отколкото кифлите и вниманието им в/у теб. Ако толкова държиш на тяхното внимание явно си им на нивото или си прекалено отчаян. Вертуто или дънките Весаче няма как да ги види която и да било през стъклото на колата особено пък на пешеходна пътека. 60000 евра не ти трябват. За 30000 евра си купуваш на ниския клас Форд Мустанг или Шеви Камаро и си готов с НЕпрезрителните погледи. Късмет и успех с кифлите!!!
от Lyubomir von Bogdanoff | 30.11.2011 | 23:33
99 Мисля си, че има значително по-съществени неща в/у, които да се замислиш отколкото кифлите и вниманието им в/у теб. Ако толкова държиш на тяхното внимание явно си им на нивото или си прекалено отчаян. Вертуто или дънките Весаче няма как да ги види която и да било през стъклото на колата особено пък на пешеходна пътека. 60000 евра не ти трябват. За 30000 евра си купуваш на ниския клас Форд Мустанг или Шеви Камаро и си готов с НЕпрезрителните погледи. Късмет и успех с кифлите!!!
от Angel Gyaurov | 30.11.2011 | 23:06
98 Мен не са ме гледали чак лошо, но съм виждал как спрелия до мен, с лъскава кола, получава ебати усмивката. Хубавец съм - бива ли само пари да гледат някои? :)
от Martin Baramov | 30.11.2011 | 22:37
97 Добре дошъл в клуба :D:D:D:D
от Юлиян Христов | 30.11.2011 | 22:17
96 Хубава статия....и според мен съвсем вярна не само в смисъла, но и в сметките! Браво
от Yanche Ivanova | 30.11.2011 | 21:50
95 Браво за прекрасната статия! Благодарна съм на майка ми и баща ми, които са ме възпитали (явно доста добре, че да не мога и да си помисля да се държа по подобен начин). Много точно описание на Нейно Превъзходителство :) Жалко само, че доста голяма част са именно такива!
от Eleonora Bratanova | 30.11.2011 | 21:45
94 kakvo ti puka ot edni kifli
от Rali Nedelcheva | 30.11.2011 | 20:31
93 Извинявай,комплекси ли избиваш? Човек е такъв,какъвто е.. Това,че някои ги привлича лъскавото и материалното си е техен проблем :)
от Милен Методиев | 30.11.2011 | 17:20
92 Впечатление генерира трансформацията на емоционален импулс, умело конструиран в рационално описание на субект от бозайническа реална платформа. Поздравления за усърдието на автора и търпението, вложено в проучвателната дейност на консуматорския образец!:)
от Paulina Gueorguieva | 30.11.2011 | 13:58
91 Добре, разбирам че много хора в България са достатъчно комплексирани и недовонли от живота си, но да пълните интернет пространството с безпирното си мрънкане е малко прекалено. Не знам защо наричате работното си място редакция, тъй като ако трябва наистина да редактирате нещо по тази статия, то просто трябва да я изтриете, защото това преди всичко не е журналистика а низ от оплаквания срещу обществото, държавата и прочие. Смятате ли, че променяте нещо с тази безумна статия???
от Tanya Ivanova | 30.11.2011 | 13:13
90 Пълни глупости си написал Жоре!!!
от Dilyana ஜ Radoeva | 30.11.2011 | 12:35
89 Хм... интересен подход... а може просто и на момичето да му се е спяло, да си спрял на пешеходната пътека рязко, вероятно също не толкова усмихнат, с поглед тип "аре по-бързо, бе, кифли". Примерно.
от Gerry Petrishka | 30.11.2011 | 11:11
88 Аз някак не мога да разбера какво толкова те интересува мнението на някаква си надута тъпа селянка, с какво ти си нещо по мялко от нея. По същата логика защо да не трябва и жените да притежават всичко изброено, за да може 1 мъж да ги хареса
от Monika Anestieva | 30.11.2011 | 09:25
87 Отговор на коментар #9 от Владимира Трантеева-Митева : Браво Владимира. Ето това е отговор. Права си докато мъжете се притесняват от умните жени, винаги кифлите ще са обградени с малко повечко внимание. МА
от Христо Глухаров | 30.11.2011 | 09:24
86 Отговор на коментар #9 от Владимира Трантеева-Митева : Браво на Владимира ! Относно този тип мъже.. да,има и жени и мъже кифли за съжаление.Като го погледна това ново поколение,особено след 92 набор и нагоре (не всички,не се обиждайте,моля,но е преобладаващата част)просто ми става лошо. Момиченцата във фейбук набор 96,разголени,нагримирани,с топираните коси,еднаквите пози и "муцки" (разбирате за точно коя говоря) ,а момчетата ... ? - Wannabe Фитнес маняци с "тежките" ( в повечето случай) тенекиени ланчета,смешните прически и т.н ... А коментарите под снимките !? Абсолютно еднакви. "може ли Таааггг " " Сладуранааа",Любоооов и още 200000 сърчица" .Аз лично се хваюам за главата,защото ги бъркам ,както казах всичко е еднакво. Как да блесне 1 пред друга,като са еднакви? Такова е моето мнение!
от йоанна коцева | 30.11.2011 | 09:24
85 На 40 години съм и Слава Богу,съм имала достатъчно и винаги прекрасни мъже! Съвсем добронамерен съвет към девойките: не залитайте толкова по "чистичкото и напудреното". Невероятно божествени мъже работят по-мръсна работа и карат по-смотани коли. Казвам ви го,не за да ви дразня,а за да можете да се насладите на готини,истински мъже!
от Христо Глухаров | 30.11.2011 | 09:12
84 Браво,приятелю!
от Jolly Roger | 30.11.2011 | 09:01
83 Браво и от мен, девойките които без покритие се мислят за изключително богатство, трябва да се осъзнаят малко, защото да за съжаление, свестните и стойностни хора, не взимат навътре масовото явление - "Кифла", да дразни ни , пречи ни, ама все тая. Това е мода както ги има и "метълите" с дългите коси и "пънкарите" с перчемите и всички други, но за разлика от кифлите тези хора биват невероятни приятели, нещо което не можеш да откриеш в кифлите. Мили родители, обърнете внимание на дъщерите си, че не са стока за продан ;)
от cvetomira nikolova | 30.11.2011 | 08:55
82 За жалост 2/3 от момичетата в България са такива повърхностни! С което не се гордея половината ми познати са такива :) Дано след прочитане на статията, да се замислят за ценностите си. А както аз зная в УНСС не е нужно да се чете..
от Не е посочен | 30.11.2011 | 05:08
81 Всичко прекрасно, даже сметките си направил. Но не мога да се въздържа и да не отбележа ситуацията на момичетата, които не са кифли. Харесвам европейско кино, ходя на театър поне веднъж в месеца. Обличам се стилно, доколкото ми позволяват финансите. Но винаги е скромно. Усмихвам се непрекъснато, дори когато пътувам сама в метрото. В автобуса пък чета книги и се смея тихо. Работя като преподавател и уча специалност, която ми изисква 90% от времето. Едиствено дете в семейството, което е останало да учи в България, така че поемам и дневна доза семейни грижи. Но се усмихвам, изкарвам си изпитите, чета, изглеждам добре, имам приятели, работя. Ако аз пресичах на същата пешеходна пътека, шяхте ли да ме забележете изобщо? Съмнявам се. Щяхте ли да напишете статия за момичетата като мен? Съмнявам се. Защото не съм впечатляваща на пръв поглед. Даже е обидно, когато пътувам за лекции или работа, се усмихвам добронамерено на някои момчета около мен, но те са втренчили поглед в деколтето на някоя т.нар. "кифла". И ако продължават повечето мъже, които съвсем не е задължително да струват 60 хил. евро, да се впечатляват толкова от "кифлите", те се мотивират и стават още повече. Едно благодаря, че ни "има" не е достатъчно.
от Neli Tusheva | 30.11.2011 | 03:46
80 Браво!!!Ето това е нашата държава ... Момичетата ни се продават на чичковците и се мислят за готини и безценни ... ,а чичковците си мислят,че могат да имат всяка с парите и колите си!!!
от Neli Tusheva | 30.11.2011 | 03:43
79 Браво!Ето един мъж който да нареди тези момичета!Лошото е обаче,че въпросните кифли са много и че те са такива,защото има и такива мъже които искат просто да са с нещо лъскаво ... ето това е в нашата България ... момичетата ни се продават на чичковците и лошото е,че и въпросните богаташи слагат всички момичета под един знаменател ... мислят си,че с парите и колите си може да имат всяка ....
от Лидия Минчева | 30.11.2011 | 03:13
78 Лелеее, че ас преди 4-5 години се дадох на един с москвич. И още съм си с него. Да не говорим че мрази дори и дънки и носи само анцузи. Аме вече имаме с общи усилия марейка и собствен апартамент, който купихме на цена на половина по ниска от посочената крайна сума в статията. Е вярно че не сме Софиянци, ама дечицата ми - двечки -момче и момиче, живеят на чист въздух. Според мен авторе, бъди себе си, все ще се намерят момичета които да те харесват много с измачканата тениска. А на тези кифли дето ги харесваш, и с 12 000 няма да им стигнеш, щото трябва да си и с 20-тина годинки по-стар, плешив и дебел, а златния ланец да виси от потния ти врат. Иначе и в бентли да се качиш, пак няма да си достатъчно "зрял".
от Alexander Balevski | 30.11.2011 | 02:51
77 До автора: Пич не че защитавам кифлата, ама си в страшна заблуда за парите които ти трябват за да не ти се нацупи.. мен защо ме заглеждат 80% от тея кифли пък не съм вложил такава сума. Просто се старая да изглеждам добре, с хубави, спортно-елегантни дрехи, сребърен ланец, пръстени и часовник Армани за 150 паунда (като аксесоари), прическа тип Дейвид Бекъм :) и тъмни очила. Карам БМВ 3-ка за 2500 лв. барната оттук оттам - джанти, кожен салон и кабрио насичкото отгоре. И кат теглим чертата излиза по малко от 5 бона (мисла, не съм добре в математиката а и не ми се смята сега).
от Sunny Sunny | 30.11.2011 | 01:45
76 Искренно се надявам,че Вашите главоблъсканици,за въпросното "течение",сред уви доста млади дами,ощетени от Бог,откъм IQ,са спряли до тук. В противен случай рискувате и Вашата глава да се напълни,само с мармалад! Поздрав Съни:)
от Sami Hamid | 30.11.2011 | 01:33
75 Hahaha :D Nice :D Аз пък си обличам ризата панталоните коженото якенце със сините страйпове (БГ производство за 25лв.) скачам си в 13 годишната Лагунка която аз много си обичам заради визията возията и интериора и ми дреме за тфа кфо некфа напудрена фръцла мисли щото аз си се чуствам добре.А ако така описаните същества имат нещастието да ми пресекат пътя влачейки се на зебрата като на моден подиум получават един стабилен клаксон а това като реакцията им в такива моменти винаги много ме е забавлявала как им литват русите буклички до небесата.Така , че колега въобще не им обръщай внимание защото всяка женска може да се напудри и направи на кукла но не всяка може да бъде истинска жена.
от Иван Димитров | 30.11.2011 | 01:26
74 Добра историйка.... обаче не виждам защо се обръщаш към "Кифлите" мислиш ли, че биха стигнали по на доло от заглавието? :D
от whitegoat whitegoat | 30.11.2011 | 01:16
73 "Съвсем почтително също така и се загледах във въпросната групичка от млади моми (без каквито и да е било задни мисли)" Е тука май се крие отговора на това дали е 100% прав автора, или не.Аз така си ги представям нещата - госин Гошето Тотев се загледал в дупарата на мацито, тя забелязала как "един сънен, небръснат, омачкан 23-годишен младеж в окаляна бяла Corsa" я зяпа(даже да не й е зяпал гъза тя така си помислила) и го изгледала злобно.Съвсем нормалната реакция.Много интересно си я написал статийката брато, но и много повърхностно.Доста ти е ограничено мисленето поне за мен. Ако съм в грешка ти се извинявам!
от Iana Sahieva | 30.11.2011 | 00:58
72 прав си пич аз те подкрепям и може би заради това нямам приятелки :)защото мисля като теб...
от Vihra Andreeva | 30.11.2011 | 00:15
71 Колко добре казано/написано! Светът щеше да е едно по-добро място без кифли! Но знаеш ли кое е по-възмутително от кифлите? Мъжете, които им се връзват и им се кефят! Защото ок - има ги, има ги. Хора всякакви. Но не можеш да си падаш по кифли при все, че им е изписано на челото какво търсят и на какво "държат". Айде със здраве! И благодарим за свежата статийка! :)
от Емил Радков | 29.11.2011 | 23:56
от Michael Borisov | 29.11.2011 | 23:37
69 всеки път като видя кифла в главата ми изниква едно единствено нещо(не е спам) http://www.youtube.com/watch?v=0x2HzpIHo-w вобще даже не мога да ги оценя незнам що сички са запалили толкова статията е занимателна тъкмо мислех да си легна и ме задържа буден още малко. и как беше онова изречение..... Търсенето определя предлагането или нещо такова нали се сещате какво имам на впредвид.
от Kremena Ivanova | 29.11.2011 | 23:34
68 Щом толкова се засягаш, значи определено не ти е безразлично. Но не разбирам, защо това трябва да се мисли няколко часа подред, след това да се напише дълга и обстоятелствена теза...?! Защо?! Та то това си е ясно от пръв поглед. ;) Ако си мъж на място, дори няма да ти направи впечатление, камо ли да го коментираш. Пълно губене на време и то за какво, и за кого?! Но ако имаш комплекс, което явно е така, граничещ с материалната и пошла страна на живота, това вече е отделен въпрос. ;)
от Cvet Trifonova | 29.11.2011 | 23:10
67 "Гледката на една сънена, небръсната, омачкана 23-годишна млада дама... омачкана бяла тениска с щампа, зелен суетшърт..." - е ако такава беше пресякла ти как би я изгледал, драги ми г-н Автор???
от Ивайло Радев | 29.11.2011 | 22:49
66 Човек, защо въобще си обърнал внимание на погнусената й физиономия? Това само накланя везните в нейна полза. Защо вобще си правиш труда да анализираш и коментираш екземплярите от породата кифла? Не случайно хората са казали "Не спори с глупак, защото другите могат да не забележат разликата". Колкото и да ги храним, и псуваме, и тн. и тн., ще е като вентилатора. Ако се изхрачиш срещу него ще те опръска. Тегли им една кратка, мазна и сочна от сърце и ги пращай да пасат.
от Edgar Poe | 29.11.2011 | 22:48
65 BMW-тата не излязоха ли от мода? Не се ли харесват повече лъскави сиви Ягуари / черни Аудита 8-ца с 4-5 цифрени "полицейски" номера/джанти/спойлери/тн. :D Поздрави за статията,но не го приемай лично. Журналист си,приемай я действителността,такава,каквато е. Отразявай я.Не я мисли,не си философ,че живота ти няма да стигне,за да й придадеш смисъл(така е с всички :) )
от Михаил Рачев | 29.11.2011 | 22:47
64 Автора аз ако бях на тебе щях да я разкарам от пешеходната пътека. Сериозно и аз карах една очукана кола ама ги карах такива кифли да ме уважават , като ми се направят на интересни и леко се заигравах с газ към тях да видиш как мълчат и почват да реват всичките. Вярно ти си възпитан и кротък младеж , но аз на такива кифли съм се нагледал и вече им хванах цаката. Другото което е ! Мъжа за разлика от жените развиват чувство към колата си и никога не бива да се убива това чувство заради някаква "кифла". Сега няколко бързи съвета: Както видя леко се заиграваш към гореспоменатата "кифла" с гуми за леко сплашване. Нека види ,че колата макар и стара и овехтяла , все така гази както и новата 5-ца. Тогава вече почва да гледа колата като не новата 5-ца а ТИР. Когато горе споменатата "кифла" или подобна ти направи такава фаца , действа супер добре метода с прилошаването , а именно правиш си ,че ще (с извинение) "драйфащ". Този момент няма да забравиш скъпоценния и фейс , които ще се напълни с безброй сълзи и последователно рязане на вени. Ако си падаш малко повече "селска пръчка" , можеш да използваш няколко израза през страничното стъкло. Пример. "Ей кон и ти не си много приятна гледка , но нямам избор трябва да гледам както тебе , така и още много като тебе." "Моме бас хващам ,че без грим и сама не смееш да се погледнеш , защото ти призлява и се намразваш." "И ако се мислиш за нещо особено , НЕДЕЙ ! Зоопарка е еди си къде си , там има една маймуна същата като тебе." "Брех я виж къфф индивид , а аз си мислех ,че са изчезнали преди милион години."
от Даяна Видова | 29.11.2011 | 22:46
63 много добре разсъждаваш не им обръщай вничание на тия кифли, не го заслужават ;)
от Elena Todorova | 29.11.2011 | 22:40
62 Мисля че 100те лв,скоито си бил облечен са сас 99 повече от цената на която и да била кифла,оставих левче за кифлата от съжаление!!!:)
от Ivelin Stoqnov | 29.11.2011 | 22:37
61 Брат искам да ти кажа само едно: Не им обръщай внимание,добре че на този свят сигурно са останали жени които не ги интересува материалното положение,а вътрешната красота,която ти имаш евала ти правя рядкост са такива скромни младежи!Да си жив и здрав!!!
от Desi Morgan | 29.11.2011 | 22:34
60 А аз ти благодаря, че теб те има! :))) Започнах да се плаша, че мъжете търсите само "кифли". :))) .. Деси.
от Емилия Механджиева | 29.11.2011 | 22:18
59 Първата ми реакция беше да се възгордея, че не съм кифла. Че не ми пука каква кола караш и имаш ли кола изобщо. Че визията с тениската и суичъра ми звучи по-приятно. После се замислих как си прекарал доста време да разсъждаваш какво си мисли кифлата. А това значи две неща: първо, пука ти какво си мисли тя , значи те интересува по някакъв начин. Работя всеки ден с хора , всеки ден ми се налага да говоря с кифли и веднъж не се запитах какво си мислят за нетупираната ми коса или за ниските ми обувки. Второ, ти не знаеш защо е била нацупена кифлата. Тя може да е стъпила накриво като е бързала на светофара и да я боли.Може да се е успала ид а я е яд. Може да си е забравила нещо в къщи. Но ти веднага реш,че се цупи на теб. Значи, не тя не харесва облеклото ти ,а ти не го харесваш. Това е десетата статия , която чета с тема за небръснатият автор, който разсъждава за повърхностната кифла, и първите няколко ми харесаха.После почнах да се чудя защо им обръщате внимание, ако не са ви приятни. Игнорирането е най-донрото средство за прекъсване на маймунджулъците им. Като видят,че никой не им обръща внимание,ще спрат да кифлеят. А ти ако мислиш,че небръснатото ти лице и тениската отблъскват хората, обръсни се и смени дрехата.
от Martin Ignatov | 29.11.2011 | 21:39
58 Абе... не съм особен фен на този стереотип хора (кфилите и фешъните като цяло, независимо от пола им), обаче ако напишеш цяла статия, просто защото някоя девойка те е погледнала на криво... мога само да си правя извода, че имаш доста душевни проблеми ;дд Хора те гледат накриво на всякъде и без причина, не знам с какво точно тази мома е заслужила вниманието ти...
от Miss Trance | 29.11.2011 | 21:36
57 благодаря и на теб, че те има... от статията се разбира, че си нормален(определие влкючващо в себе си много значения).. и все пак се питам наистина ли мъжете се удивляват и захласват по изкуствената красота на кифлите ?? При положение, че знаят, че не са реални..
от Maria Bratoewa | 29.11.2011 | 21:29
56 Осмисли ми деня :D Инак има доста резон в цялата статия.... и ще цитирам една друга: "Любовта не се плаши от Хондата Сивик или Опел Астрата", но това, пардон, за разните плебеи-романтици, които не виждат цялостната възвишеност на кифленската философия. Мир вам!
от Camelia Alexandrova | 29.11.2011 | 21:01
55 Доста добро.
от Joana Dimitrova | 29.11.2011 | 20:55
54 hahahhahaha tova mi haresa adski mnogo!Mislia,che triabva po-chesto da se pishat takiva istinki za vuprosnite kifli...i sushto taka mislia,che stanaha PREKALENO mnogo v nashata selska stolichka,prepulnena s eto takiva bezmozuchni sushtestva kato kifli i ne znam si kakvi oshte..TRQBVA DA BUDAT ZABRANENI SUS ZAKON,PROSTO IZGLEJDAT UJASNO POVECHETO,ILI PONE PREBIVANI OT BOI PO ULICITE HAHHAH,AZ LICHNO ZALAGAM NA ESTESTVENATA KRASOTA...VSE PAK MUJETE BI TRIABVALO DA OCENIAVAT NEIA,NO KATO SE ZAMISLIA,I NA PLASTICHNITE HIRURZI IM TRIABVA HLIAB,TAKA CHE...NIAMA SPASENIE!!!OTMINAVAITE S USMIVKA I PRENEBREJENIE KUM TEZI NISSHI TVARI-TOVA E MOIAT SUVET :) Priatna vecher na vsichki NEkifli :)
от Емил Радков | 29.11.2011 | 20:55
53 Напълно съм съгласен с всичко написано в тази статия.
от Ivan Baev | 29.11.2011 | 20:51
52 Много добре написано, респект.
от Gabriela Djurkovska | 29.11.2011 | 20:50
51 :) тази сума е само ако искате един поглед, а ако си търсите гадже!???Маико мила!!!...Там вече се включва и влаченето им по разни чалгатеки, купуване на МАРКОВИ дрехи, бижута, обувки....(и мн мн мн други "важни" неща). хахахах, дори и не мога да сметна сумата. Незнам наистина какво да кажа, защото главата ми не може да побере просто как може да има такива хора (не само "кифли",а и "кифлювци"), които да съдят за другите хора по това колко пари са похарчили за да изглеждат абсурдно!???:(((
от Gergina Cholakova | 29.11.2011 | 20:48
50 rekrasno opisanie :) podkrepqm te napulno !
от Pavlina Gargova | 29.11.2011 | 20:46
49 Евала човек!По-добро определение за кифла не съм чувала!Толкова ми е жал за такива момичета..на 15 съм и толкова ме отвръщават..като ги гледам зайците в моето училище, тръгнали с цигарките, кафенцето хвърлят фаса пред даскало и продължават, като да имаме предвид че сме най-елитното училище в града(наистина..много си е добро училището).Малки, нищо не видели от живота почнали да си правят прически, гръм, duck фейсове..не казвам че аз не си изправям косата, или че не слагам спирала, молив..правя го, просто не се оставям да съм отворена на 14, което е доста разпространено днешно време..А говоря за 14 годишни..какво остава за тези на по 19-20 все още неосъзнали се?
от Neli Stoikova | 29.11.2011 | 20:44
48 Не мога да разбера защо толкова не интересува мнението на т.нар "кифла"????? Прекалено мн писане. обяснение че и ровене в интернет кое колко струва за да заинтересуваш момиче коетос е интересува само от материалното.... Така и не стана ясно хем ги съдиш хем акто че ли тисе иска да ги заинтригуваш да те гледат с интерес и може би с желание.... Тъпо е!
от Tatyana Yancheva | 29.11.2011 | 20:43
47 Какъв дълъг разказ за няма нищо:). Мен лично, би ме обидило, ако съм мъж, жена да гледа на мен като цифра.... Струва ли си това? Всеки го преценя за себе си! Иначе стила е забавен. Поздравления.
от Cecka Atanasova | 29.11.2011 | 20:07
46 прав си до болка...за съжаление е действителност....но за статията-браво!
от Cecka Atanasova | 29.11.2011 | 20:05
45 идея аи нямаш колко си прав...по-точно не би могъл и да го опишеш...браво!
от Svetoslava Yoveva | 29.11.2011 | 19:56
44 Браво !
от Светослав Фанев | 29.11.2011 | 19:47
43 E ti kak razbra che te gleda losho ili s prenebrejenie i che stava duma za teb ... Mai i kiflata e imala tejka vecheer i sabahlem i e bilo tejko...V kraina smetka rano sutrin sichki gledame losho ;)
от Аспирин Спиридонов | 29.11.2011 | 19:22
42 Отговор на коментар #34 от Ivan Genov : Оправил го е ама така стана бая солена работата.... няма май да возим кифлички в петичките освен ако не барнем някой бавварец втора употреба
от Надежда Петрова | 29.11.2011 | 19:21
41 Дам такива госпожици навсякъде, но да не забравяме, че и господата станаха такива едни..........А за нас обикновените момичета нищо 90% от господата си търсят кифли...............
от защо защо | 29.11.2011 | 19:20
40 Колко струва една кифла? -Стотинки, най - много левче, в зависимост от кифлата.Тук говоря за хубавите кифлички...с маслооо, вкусните, мекички,препечени с коричка които се топят в устата, които обиждате, като използвате името им за нарицателно на едно, изкуствено наложено, масово, заразно и вече досадно явление, и поведение във хората - "КИФЛА"!!!Което уж на никой не пречи, но пък вече дразни с постоянството си.Всяко чудо за три дни, нали така се казваше, но защо точно това "чудо" се задържа толкова упорито, дълго в поведението и действията, на, не малко хора /не само жени/....не зная.Колкото до историята в статията, по - скоро случката, споходила нещастния потърпевш,няма какво да се каже толкова, нито да се възмущаваме, нещо обичайно което на всеки се е случвало, даже това е доста семпло, на мен лично ми са се случвали доста по - колоритни спречквания с въпросните"фини"и "възпитани" създания...попсуваш малко, пък ти мине и не го мислиш, просто не си струва, разпиляна енергия на вятъра..:)))
от Boyan Bahchevanov | 29.11.2011 | 19:12
39 Аз също минавам всеки ден до УНСС защото уча в ТУ и просто не им обръщам внимание .... карам сравнително ново пежо 307 и за нищо на света не бих го заменил за БМВ мерцедес и тн... Просто тогава попадам в една типична социална група от хора каращи кола на 10 и повече години която не могат да издържат ..Не обръщай внимание на боклука по улицата ...
от Diliana Vodenicharova | 29.11.2011 | 19:08
38 И ние ти благодарим,че те има ! :) Допада ми деликатната насмешка, с която пишеш, евала !
от Стефка Преждарова | 29.11.2011 | 18:57
37 Отговор на коментар #9 от Владимира Трантеева-Митева : Владимира, направо сте изказали моите мисли :) Вдигнат палец за коментара ти!
от Kamen Ruskov | 29.11.2011 | 18:54
36 Малко не разбирам смисъла и насоката на тази статия, ДА мисля, че абсолютно всички ще се съгласят, че тези момичета ги има и ако смисъла на статията е информативен БРАВО. Обаче с големи извинения мисля, че е изключително глупаво МЪЖЕТЕ да твърдят, че не харесват такива момичета,защото на практика ако се замислите малко по-задълбочено веднага ще разберете,че по останалата част от света това на всякъде е прието и използвано ! Тези момичета обаче по други части на света им се плаща ,под някаква форма. ;)Докато в България нещата са доста по-опростени ;) Един мъж просто може да си ги купи !
от Valles Hristova | 29.11.2011 | 18:51
35 Абсолютно съм съгласна с теб,за голямо съжаление е точно така,както го описваш,днешните подрастващи момичета дори може би се мислят за френски кроасани с пълнеж от шампанско,но те всъщност са евтини и меркантилни кифлички с шипков мармалад,нека погледнат себе си в огледалото и след това да сипят наляво и надясно пренебрежителните си гримаси,които не им отиват никак,ценностната им система е доста развита...всичко е ценно и много скъпо-коли,злато,тел.,маркови парцалки и прочие(не че ги притежават,просто им се ще),готови са за тези лъскави придобивки да блеснат в компанията на господа с по висок клас материализъм....затова си ги сложи на....и бъди щастлив с момичето, с което ще се возите в бялата ти корсичка,просто защото си ти и те обича!
от Ivan Genov | 29.11.2011 | 18:32
34 Приятел , за 20 000 няма БМВ 5-ца ( чисто нова ) ще трябва да се изръсищ доста повече , но в студентски град и некоя до 15 ще привлича малките меркантилни създания ;)
от Valles Hristova | 29.11.2011 | 18:29
33 Отговор на коментар #6 от Violeta Marhova : Със сигурност ако до нашия герой беше спрял лъскав мерцедес кифличката щеше много бързо да промени изражението си и разбира се шофьорчето да беше като от модно списание с напращели мускули,лошо няма ,но това не й дава право да мята отровни погледи върху по обикновените хорица!!!
от Надежда Добрева | 29.11.2011 | 18:16
32 Този тип момиче или жена , както искате, е широко разпространен в България , но има и нормалниииии ... като мен и се гордея , че мога да кажа : "Аз НЕ съм кифлаааа!!!" :)
от Петър Сарафов | 29.11.2011 | 17:20
31 Автора, то около УНСС има доста такива, така че хич не си го слагай на сърцето :))) Пий 1(2-3-4...:)) Шуменско и ще ти мине. Ама като се прибереш и оставиш колата де ;)
от Петър Сарафов | 29.11.2011 | 17:18
30 Отговор на коментар #25 от Manuela Yaneva : Ами може би се опитват да предпазят останалите от тях ;) Все пак "кифлата" е с някой не заради него, а заради парите му и когато се появи друг с повече пари (а то винаги ще има такъв) тя ще отиде при него.
от Vanina Krasteva | 29.11.2011 | 17:11
29 Ха, евала,еч имало хора в България,който мислят че не само външния вид е най важен !! И на всичко отгоре и мъж !! Мойте най искрени адмирации за статията !!!
от Violeta Marhova | 29.11.2011 | 16:56
28 Отговор на коментар #23 от Stefan Stratiev : Студентка съм от УНСС, не се считам за кифла и изобщо не съм се засегнала. :)Просто понякога хорската глупост ме изумява.
от Stefan Stratiev | 29.11.2011 | 16:52
27 Отговор на коментар #8 от Стела Димитрова : Пробвай да прочетеш определенията, дадени от автора, за кифла.
от Катя Гетова | 29.11.2011 | 16:49
26 Мале милото момче....
от Manuela Yaneva | 29.11.2011 | 16:49
25 Не ви ли писна от тази тема за "кифлите"? Като ви се струват прости, защо въобще им се "връзвате" и търсите някаква причина защо не ви харесват? За съжаление, мъжете първо забелязват такива момичета и има много по-го яма вероятност да им направят път и да пишат разкази за тях. :)
от Младен Петров | 29.11.2011 | 16:48
24 Много правилно, точно така тези така нареени "Кифли"трябва да се изтребят.... това е жена която търси лесното и мекото ако мога така да се изазя :Х
от Stefan Stratiev | 29.11.2011 | 16:42
23 Отговор на коментар #18 от Violeta Marhova : Считаш се за кифла или си студентка от УНСС, че си се засегнала така?
от Irena Georgieva | 29.11.2011 | 16:40
22 Какъв късмет, че има мъже, които не дават мило и драго, за да се харесат на "кифла" ! И ние благодарим, че Ви има :)
от Stefan Stratiev | 29.11.2011 | 16:38
21 Мисля, че малко си се престарал в числата... Повечето кифли нямат идея как точно изглежда дадена марка и модел (може спокойно да се нарекат кифли-менте), така че можеш да минеш и с неоригинални, но приличащи, стоки (с изключение на автомобила). Също, от моя опит - не е бмв ами мерцедес или поне са равностойни. Но определено напълно те разбирам в твоята ситуация (имах подобна) и напълно те подкрепям за статията описваща кифлите. П.П. Определенията за кифла са страхотни :)))
от Violeta Marhova | 29.11.2011 | 16:26
20 Отговор на коментар #14 от Веселин Василев : Аха. А девойката от пешеходната пътека от къде ще знае колко ти струва телефонът и дали е на лизинг? А и ти хубаво си шофьор, но ето, авторът е журналист, предполагам. Какво му пречи да си изглади тениската и да си измие колата? Пак повтарям КОЛКОТО И ДА СТРУВАТ.
от Violeta Marhova | 29.11.2011 | 16:23
19 Отговор на коментар #17 от Веселин Василев : Аз не я оправдавам как го е погледнала. Да не говорим, че тя кой знае какво е гледала и какво си е мислела. А ти ходи както си искаш, аз теб така или иначе не те искам. Просто съм против абсурдното лепене на етикети и поставянето под общ знаменател.
от Violeta Marhova | 29.11.2011 | 16:18
18 Отговор на коментар #12 от Веселин Василев : Господине, грешите! Но аз какво ли обяснявам на очевидно комплексирани и заядливи хора, като самият автор казва още в началото: "данните представени тук са извлечени на база догадки и предположения". Просто е абсурдно пичът да твърди, че девойката се нацупила, защото нямал 6000 евро. Ето така се лепят всеки ден етикети на хубави момичета от завистливи мъже и комплексирани мъже. В никакъв случай не казвам, че авторът е такъв. Но и аз наблюдавам това всеки ден. Когато откажа на някое момче да изляза с него, и то обикновено точно близо възрастта на автора, и се почва: "Ако имах 6000 евро, сигурно щеше да искаш да излезеш с мен". Не, нямаше да искам. И авторът и всички, мислещи като него, не трябва да лепят етикети на жените току-така.
от Веселин Василев | 29.11.2011 | 16:17
17 Отговор на коментар #11 от Violeta Marhova : Чей сеа да ти кажа пък аз! Че вече ми се лази по нервите!!!! 1-во: Ше ходя както си искам!!! И не ми дреме че няма да искат да са с мене! И аз не ги искам! Май и тебе не те искам! Въпреки че не съм те виждал! Не искам да ме гледат мръсно! Даже не искам да ме гледат въобще!!! Моята работа е свързана с мръсотията! Нема как да не съм мръсен по някой път! Значи кво стаа... Не искате да се вади мнение на пръв поглед... А вие правите същото! ;) Ай кинете и не ме занимавайте с фафли!!!!
от Nikolay Michailov | 29.11.2011 | 16:16
16 В дискотеката никой не знае дали карам БМВ или не ;) Никой не знае дали живея на общежитие или в мезонет на центъра - нали ;) Остави ги кифлите авторе, те не са важни все още има свестни момичета. Като разбера къде са - ще ти кажа ;)
от Веселин Василев | 29.11.2011 | 16:13
15 Отговор на коментар #13 от Iva Viseux : Според зависи е! Все едно никой не бърка правописа мамка му!!! Само се заяждате дааамиии! ;)
от Веселин Василев | 29.11.2011 | 16:11
14 Отговор на коментар #8 от Стела Димитрова : Ми сеа ше ти кажа как се лепи! Като те гледа мръсно заради колата ти, заради това че си с тениска от 5лв.! Че телефона ти струва 150 лв. и е на лизинг! А външния вид нема кво да говорим! Шофьор съм, и обикалям доста! Мога да кажа че труженичките на магистралата са се барнали също толкова добре! :))) Е, като изключим косата разбира се!!! :D
от Iva Viseux | 29.11.2011 | 16:06
13 "..., омачкан 23-годишен младеж в окаляна бяла Opel Corsa е изходната позиция," да приемем, че това е резултат на въпросната сънливост^^ : - " ... окалЯНА, бяЛА Corsa...."; -" ... окаЛЯН, бяЛ Opel Corsa / Opel (Corsa)...";
от Веселин Василев | 29.11.2011 | 16:06
12 Отговор на коментар #6 от Violeta Marhova : Ми да не го гледа бе! ... Кат ме погледне мръсно заради колата ми, (Фиат уно 1988 година) ше я погледна още по мръсно! И на мене са ми се случвали такива работи! Мислиш ли че като съм се прибрал от работа в 11 вечерта (без да съм пил бири и т.н.) и съм се изкривил ми е до бръснене (въпреки че аз си ходя с катинар, част от моя стил!) ?? Така че да не ме (ни) гледат мръсно по светофарите! И на мене не ми изнасят гадните им прически и облеклото им ама не ги гледам на кръв от колата докато преминават по пътеката! Така че госпожице.. струва ми се че може би вие сте точно тази девойка от сутринта или сте нейн тип! (надявам се да греша) Коментара ви е неуместен!!!!!!
от Violeta Marhova | 29.11.2011 | 16:01
11 Владимира, осъзнай се ти, ако обичаш. Начинът, по който веднага ме нападаш, не говори добре за теб. Не знаеш фенка на какво съм и можеш само да предполагаш. Мисълта ми е - може ли един младеж да ходи кален, омачкан, небръснат и да се оплаква, че жените не го поглеждат, защото са "кифли" и няма 6000 евро? Мързелът е очевиден - човек трябва да ходи чист и спретнат, независимо с колко пари разполага и колко са му скъпи дрехите. А това, че се изкарва герой, защото е спрял на пешеходна пътека, е направо комично. Аз спирам на всяка пешеходна, но не пиша статии за това.
от Владимира Трантеева-Митева | 29.11.2011 | 15:53
10 Отговор на коментар #6 от Violeta Marhova : Виолета, я се осъзнай... на кого му пука какво си мисли поредната недоизживяла се чалга фенка. И какъв е мързелът на автора?! Че не се е изтупал, като сгоден циганин, за да се хареса на "куха лейка"?!
от Владимира Трантеева-Митева | 29.11.2011 | 15:49
9 Отговор на коментар #5 от Божидар Йовчев : Така... не се припознах в ролята на "кифла", тъй като никога не съм си и помисляла че мога да топирам косата си, така че да изглеждам поне с 15 см. по-висока, не залагам на маска от фон дьо тен и тежък грим, като на певачица от етно клуб и най-важното - не ми пука познатите ми и приятелите ми (и въобще хората) с колко пари разполагат и с какво са облечени. Важно е какви хора са отвътре, другото е само опаковка, която лесно се сваля и лъсва помията прикрита с грим и арогантно поведение, отдолу! Така че Георги Тотев, ето ти една жена на 26 години, която ще се загледа по Корсата, дори и да няма козметичен тунинг и ако има възможност ще помоли за едно кръгче. Не мисля че е редно един мъж да се променя така драстично, за да задържи вниманието на поредната чалга кифла в тази държава. Не си заслужава, в никакъв случай. Най-лошото е че и мъжете са същите - гледат късата пола, големите, оголени ц*ици и дългия розов маникюр. А това че мозъкът на въпросната дама е колкото на канарче, на никого не му пука. Мъжете се притесняват от умните жени, ето защо просперитета на кифлата е гарантиран.
от Стела Димитрова | 29.11.2011 | 15:45
8 Един въпрос-Как се лепи квалификацията "кифла".Всяко хубаво и гримирано момиче ли влиза в тази категория,независимо от интересите му? Можеш ли да слагаш етикети базирайки се единствено и само на външния вид? И наистина един кофти поглед трябва ли да се възприема толкова лично и да си мислиш, че на някои му пука каква кола караш и с какво си облечен,ако въобще се е видяло през въпросната кола .Да не говорим,че живеем в свят в който много неща могат да ти развалят настроението.Всъщност статията не е лоша,но да лепиш квалификации за щяло и нещяло,това убива индивидуалността...което е тъжно.