Девствен на 25? И какво от това?

23.01.2023, 18:00

Защо стигмата върху мъжката девственост е вредна?

   
 
Девствен на 25? И какво от това?

В днешно време почти няма мъж, който да не се хвали със сексуалните си подвизи. Напоследък си развяваме интимния живот под път и над път без много да му мислим. А на теми като двественоост не се говори, сякаш е нещо срамно, особено, ако не си я загубил "навреме"...

Но все пак има и мъже, които все още се борят с тази стигма. И какво пък толкова ще стане, ако все още не си спал с жена на 25 г.?

Навсякъде ни представят като хищници, които търсят следващата си сексуална жертва - от порното до филмите и рекламите, ние все искаме да се съвкупляваме. А тези, които не отговрт на стреоптипа... ами не са мъже...

А какво остава, ако не се целим в мимолетни отношения за една вечер? Истината е, че има много мъже, за които сексът трябва да се случва с жена, специална за тях.

Защо тази стигма вреди на мъжете?

Когато нямаш опита на хората около теб, започваш да си мислиш, че нещо не ти е наред. А това единствено ще те накара да се изолираш повече и мисълта да си легнеш с жена да стане още по-плашеща.

Как да се справиш?

Преодоляването на тревожните мисли и чувства от това, че си девствен мъж, може да бъде трудно за контролиране. Понякога тези притеснения превземат живота ти и всичко започва да се върти около това. Опитай да се разсееш от тези мисли като се запиташ как се чувстваш, за какво си благодарен в момента и какво можеш да направи днес, за да подобриш положението си.

Защо не трябва да бъразаш?

В ерата на социалните мрежи и апликациите за запознанства не е мног трудно да си намериш мацка, с която да свършиш работата. Но не е необходимо да насилваш нещата.

Ако се бориш с безпокойството от това, че си двествен, не се страхувай да поговориш с терапевт, за да се научиш как да се справиш с това, когато моментът настъпи.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ