Какво да говориш на интервю за работа – истина или лъжа

24.10.2016, 20:15

Направи работата на мечтите си реална

   
 
Какво да говориш на интервю за работа – истина или лъжа

И така, по ирония на съдбата си се оказал на интервю за работа. Ако ти провърви може да симулираш припадък и да избегнеш повечето неприятни въпроси. Но това рядко се случва, за това ето как следва да отговаряш, за да мине всичко възможно най-успешно.

НА КАКВИ ВЪПРОСИ ТРЯБВА ДА СЕ ОТГОВАРЯ ЧЕСТНО

На въпросите за твоите слаби места

Честно казано отдавна вече почти никой не ги задава. Просто работодателите изглежда се убедиха, че няма перфектен работник. Все пак, ако фирмата, за която кандидатстваш те попита в никакъв случай не отговаряй "Перфекционизъм", това е по-изтъркано и от самия въпрос.

За това отговаряй честно: "Аз крада кламери!". Но не акцентирай върху слабите си места, а върху това, какво правиш, за да ги поправиш, например: "Аз крада кламери, но лятото преминах през 3-месечен семинар в групата на анонимните клептомани и съм уверен, че съм се справил с този мой недостатък.".

На въпроса защо си напуснал предишната си работа

Хубаво е, ако си тръгнал от последното си работно място на бял кон и с овации, но ако се е приключило със скандал?

Дори да е така, не се опитвай да поставяш под отговорност бившия си шеф: "Аз крадях кламери, но пък той ги слагаше на видни места и така вкарваше в изкушение съдружниците си!".

По-скоро така: "Аз крадях кламери и за това се разделих с работата си, за това преминах през 3-месечния курс и вече съм напълно пълноценен работник."

1794855

"Търся някой, който да ме разсмива."

НА КОИ ВЪПРОСИ ТРЯБВА ДА СЕ ЛЪЖЕ

На въпроса за заплатата

Заплатата е вещ доволно конфиденциална. За това новият ти шеф, няма как да знае, че на предишната работа са ти плащали в кламери. Повишавай цената и искай повече пари, отколкото всъщност се плаща за тази работа.

На въпроса за силните ти страни

Надувай като за последно. Например, ако не се страхуваш от охлюви, говори: "Смелост". Не се притеснявай да си някой друг, тъй като тези понятия са абстрактни и няма как да бъдат измерени.

1794856

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta