За ценители: Автомобилите на Ралф Лорън  16 Виж всички снимки

16.11.2011, 16:28

   
 

Американският дизайнер Ралф Лорън е голям ценител на автомобилите. И ние сме, но нямаме толкова големи възможности да си позволим да колекционираме бижута като Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Scaglietti (1960), Alfa Romeo Monza 8C (1931), Bugatti 57 SC Atlantic Coupé (1938), Mercedes-Benz SSK "Count Trossi" (1930). Важното е, че хора като него използват парите си рационално, като ги влагат в ценни екземпляри на автомобилната индустрия, които "съхранява" в специален гараж-музей.

Но тази страст на господин Лорън го накара да погледне на колекцията си като на начин да вкара малко повече пари в личната си хазна. Не го съдим, най-вероятно с изкараните пари ще си купи още автомобили. Тук обаче не става дума за продажбата на самите ценни класически красавици на четири колела, а за техен дубликат в много по-малък размер. Да бъдем точни 1:8. В този мащаб дизайнерът поръчал да бъдат изработени коледни мини модели на четирите му любимци - Bugatti 57 SC Atlantic Coupé, Ferrari 250 GTO, Ferrari 250 Testa Rossa, McLaren F1 LM. Още преди да бъдат показани официално в онлайн магазина Ralph Lauren, всички малки коли отпътували за Париж, за да запълнят изложбата на Музеят на декоративни изкуства, посветена на "Шедьоврите от колекцията на Ралф Лорън".

За създаването на всяко от коледните предложения, майсторите, с които Лорън работи, сканирали дигитално всеки от реалните автомобили в детайл, за да могат да бъдат абсолютно прецизни при пресъздаването им в по-малкия мащаб. Финалният резултат е впечатляващ и поради тази причина всеки един малък автомобил е затворен в специална кутия.

В галерията ни можете да видите всеки от тях в детайл, а за да ги поръчате, просто можете да натиснете тук и да се приготвите да се разделите с най-малкото 10 000 долара.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ