Най-тайното място на света - метрото в Пхенян  9 Виж всички снимки

08.04.2021, 13:00

Нека се повозим виртуално!

   
 
<p>Метрото в Пхенян има статут на таен обект и до 2014 г. туристите можеха да посетят само 2 от неговите станции - <span style="background-image: url(../img/wline.gif); background-color: #ffffff;">Yongwan</span> и <span style="background-image: url(../img/wline.gif); background-color: #ffffff;">Puheung</span>. Подземната железница разполага със 17 станции. Метрото Пхенян е едно от най-дълбоките в света. Разположено е на дълбочина над 100 метра, служейки като убежище в случай на ядрена война. Освен това е най-евтиното в света и струва само 5 <span style="background-image: url(../img/wline.gif); background-color: #ffffff;">севернокорейски</span> <span style="background-image: url(../img/wline.gif); background-color: #ffffff;">вона</span>.</p>

Метрото в Пхенян има статут на таен обект и до 2014 г. туристите можеха да посетят само 2 от неговите станции - Yongwan и Puheung. Подземната железница разполага със 17 станции. Метрото Пхенян е едно от най-дълбоките в света. Разположено е на дълбочина над 100 метра, служейки като убежище в случай на ядрена война. Освен това е най-евтиното в света и струва само 5 севернокорейски вона.

Метрото в Пхенян има статут на таен обект и до 2014 г. туристите можеха да посетят само 2 от неговите станции - Yongwan и Puheung. Подземната железница разполага със 17 станции. Метрото Пхенян е едно от най-дълбоките в света. Разположено е на дълбочина над 100 метра, служейки като убежище в случай на ядрена война. Освен това е най-евтиното в света и струва само 5 севернокорейски вона.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta