Как да се изтриете от социалните мрежи

04.11.2013, 16:00

Ако ви удари сачмата

   
 
Как да се изтриете от социалните мрежи
Източник: Thinkstock/Guliver

Ако сте започнали да усещате, че животът ви става все по-зависим от интернет, ще се съгласите, че може би е време да се отлепите от социалните мрежи. Предлагаме ви да се запознаете с начините сами да се изтриете от четирите най-големи социални платформи в нета. Пък вие сами преценете дали и кога ще го направите.

Facebook

1094213

Тук изтриването на профила е много лесен процес. Отивате на Account Settings > Security > Deactivate your account. Но не се заблуждавайте. Деактивирането не означава изтриване и, когато изберете тази опция, Facebook запазва данните ви в случай, че размислите и решите пак да си активирате профила.

За да изтриете наистина акаунта си, трябва да отидете на страницата Delete My Account и да натиснете синия бутон. И така официално и окончателно ще изтриете Facebook профила си. Изтриването не е мигновено и ще отнеме известно време, но резултатът ще е окончателен.

Ако все пак таите сантиментални чувства към снимките и Facebook живота ви, има опция да архивирате информацията си. Можете да го направите както следва: Account Settings > General > Download a copy of your Facebook Data > Start My Archive.

Twitter

1094209

За разлика от Facebook, от Twitter може да се изтриете много по-лесно. Отивате отново на Account Settings > Deactivate my account > Okay, fine, deactivate account. Ще трябва да въведете паролата си и... това е. Е, добре де, Twitter също пази вашата информация в случай, че размислите, но само за 30 дни. След това всичко е изтрито.

LinkedIn

1094215

И тук изтриването е лесно. Погледнете горе вдясно на страницата и изберете Privacy & Settings. След това се насочете към Account > Close Your Account. Ще ви се наложи да отговорите на въпрос защо всъщност искате да си тръгнете, после да потвърдите и след това да се облегнете спокойно на стола си. За да изчезнат всичките ви следи в Google, ще е нужно малко време, но не след дълго и това ще стане.

Google+

1094211

Има вероятност да имате профил в Google+, без дори да подозирате, което прави и напускането ви малко по-сложно. Всъщност най-сложно от всички четири големи социални мрежи. Важната част тук е да изтриете информацията в Google+, без да унищожите целия Google акаунт.

За да се отървете само от публичната информация, първо влезте в Google+ профила си. Отново горе вдясно кликнете на името и/или имейл адреса и след това следвайте Account Management > Delete profile and remove related Google+ features > Delete Google+ content. Така ще се отървете от профила ви, приятелските кръгове и т.н.

Ако искате пък да изтриете целия си Google профил, пак последвайте горния път, но кликнете Delete your entire Google profile. Звучи страшно, но не е. Пак ще можете да използвате Gmail, Google Drive и др. Но ще заличи цялото ви Google+ присъствие.

Източник: Gizmodo

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 19
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Миро Т | 05.11.2013 | 12:41
19 Отговор на коментар #9 от stiljn stojnov : Направи го, направи го :).
от властен олигарх | 05.11.2013 | 12:41
18 Отговор на коментар #2 от ferdi mravkata : Много е яка наистина.
от Батко съссладко | 05.11.2013 | 12:41
от David Hayemaker | 05.11.2013 | 12:41
16 Отговор на коментар #6 от свен вет : И откривате истинския смисъл на живота.
от Миро Т | 05.11.2013 | 12:40
15 Страшна работа обаче с тия социални мрежи, трийте се :).
от властен олигарх | 05.11.2013 | 12:40
14 Определено и това се случва понякога.
от Батко съссладко | 05.11.2013 | 12:40
13 Един ден и това ще се случи.
от David Hayemaker | 05.11.2013 | 12:39
12 Аха, разбрах как става :). Полезно е да се знае.
от kolj kolev | 04.11.2013 | 22:04
11 Правил съм го и скоро пак ще се повторя.
от stiljn stojnov | 04.11.2013 | 19:25
10 Отговор на коментар #8 от amber sky : Така е, от полза са ни.
от stiljn stojnov | 04.11.2013 | 19:25
9 Ей, това ще го правя в скоро време.
от amber sky | 04.11.2013 | 18:41
8 На това му казвам аз истински полезни съвети
от ferdi mravkata | 04.11.2013 | 18:38
7 хубавото е че вече ако искаш може наистина да си изтриеш акаунта във фейсбук. пуснали са такава опция
от свен вет | 04.11.2013 | 17:30
6 по този начин се изтривате частично от живота. за съжаление.
от развалени кренвирши | 04.11.2013 | 17:29
5 ще се изтриете и после пак ще си ги пуснете.
от главата празна | 04.11.2013 | 17:29
4 много добри съвети.
от тримилиона четиригодини | 04.11.2013 | 17:28
3 тези неща вече съм ги правил.
от ferdi mravkata | 04.11.2013 | 17:19
2 браво много полезна статия
от Ariana Stamenova | 04.11.2013 | 16:19
1 За сега не смятам да си трия акаунтите, това , че имаш регистрация в дадена социална мрежа не означава, че трябва по цял ден да си онлайн.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta