Случвало ти се е. Барът е препълнен, барманът - адски зает и все пак сякаш не забелязва точно теб. Шантажи, ръкомахания и заплахи, а резултатът - нулев.
Бакшиш
Бакшишът работи безотказно. Барманите помнят щедрия алкохолик. Ако му оставиш нещо, следващия път когато се наредиш на бара, той ще дойде първо при теб.
Подготвен
Отивай на бара само с ясната идея какво ще пиеш. Ако най-накрая се доредиш и почнеш да се офлянкваш на бармана, си чао.
Подбирай думите
Вместо да разказваш на дълго и нашироко, че искаш това и онова във водката, просто научи имената на коктейлите, които пиеш.
Отношение
Не наричай бармана: "Пичага", "Луд", "Копеле", "Лек" и всякакви подобни псевдоприятелски обръщения. Най-много да си изпросиш плюнка в питието.
Ориентация
Насочвай се към това място на бара където барманът взима поръчките. Не се опитвай да хитруваш, за да бъдеш първи, по-добре изчакай малко, отколкото да си висиш часове наред.
Традиция
Избери си бар, който идеално ти пасва. Ще ти бъде много по-комфортно, отколкото да ходиш по хоремаците хаотично. Така барманите вече ще те познават и няма да чакаш.
Спокойствие
Стига ръкомаха и вика: "Барман, барман тука, тука... алоооо". Барманите нито са глухи, нито са слепи, просто си имат приоритети.
Та в крайна сметка дори на свещено място, като бара – парите са всичко!