Георги Владимиров: На българския мъж му липсва смелост в обличането

03.04.2013, 15:18

Собственик на секънд хенд бутик y Diego със стилен коментар за Div.bg

   
 
Георги Владимиров: На българския мъж му липсва смелост в обличането
Източник: Марио Евстатиев/Div.bg

Пролетта очевидно вече е тук. Всичко разцъфтява и се надига за нов живот, включително и екипът на Div.bg, а в частност и аз. С края на зимата идва моментът, в който трябва да освежим мислите, домовете, ежедневието, а най-вече и гардероба си. За последното ще ни помогне Георги Владимиров - собственик и управител на бутик за мъжки маркови дрехи втора употреба "y Diego". Гостувам му един свеж следобед, а разговорът промежду ни протича горе-долу по следния начин:

Откъде дойде идеята да направиш "бутик за мъжки маркови дрехи втора употреба"?

Идеята се роди, след като две мои приятелки откриха магазин "Фрида", непосредствено до мен. Имахме идея да сложим един щендер, който да е изцяло за мъжко облекло в техния магазин, но в крайна сметка решихме да направим отделен магазин, изцяло за мъже. И така се роди идеята.

Какви бяха големите предизвикателства пред това начинание?

Нямаше предизвикателства. Просто действахме. Нямаше и сериозни пречки по пътя към осъществяването на тази идея.

Какво вдъхнови името на y Diego (и Диего) и как в крайна сметка е най-правилно да се произнася?

Точно така се произнася - "и Диего". От испански идва. А защо така... когато момичетата отвориха магазин "Фрида", чието име е инспирирано от мексиканската художничка Фрида Кало, аз реших моят магазин да се казва "Диего" на името на мъжа на Фрида - Диего Ривера, небезизвестният. Но решихме да стане по-закачливо - Фрида И Диего. Понеже винаги са вървели ръка за ръка. Заедно и поотделно всъщност.

867788Марио Евстатиев/Div.bgКакво може да намери един мъж в y Diego?

Всичко, което му потрябва. Всичко необходимо, с което да подчертае собствения си стил и характер.

А какво със сигурност няма да намери?

(Категорично и без да се замисля) Анцуг.

С какво твоят магазин се различава от конкуренцията?

Ами с това, че е изцяло насочен към мъжете.

Мотото е "Мъжете сигурно са полудели", та полудели ли са всъщност, защо и по какво?

Мъжете винаги са били луди. По бира, жени и футбол, може би.

Какви хора идват да пазаруват при теб - които търсят нещо достъпно или нещо уникално?

Смея да твърдя, че при мен идват хора, които търсят нещо уникално. Мъже от всякаква възрастова група. Най-вече хора над 30-годишна възраст. Които вече имат ясно изграден стил на обличане.

Кои са най-важните аксесоари за един джентълмен?

(Замисля се) Екстравагантен колан. Може би. Тиранти. Вратовръзка. Шапка. Шал. Това са основните.

А на българския мъж какво му липсва в стила на обличане?

Малко повече смелост. Страхливи сме в това да експериментираме. Разбира се, не говорим за българския мъж като цяло. Има български мъже, които се обличат страхотно, които експериментират успешно, които искат да бъдат забелязани и не се страхуват от това нещо. Не са т. нар. клонинги, които наблюдаваме по улиците. Облечени в черно, с дънки. Когато са няколко заедно в група, ходят като националния отбор по футбол. Еднакви.

Кой е най-добре облеченият българин, за когото се сещаш?

Има много българи, които се обличат много добре. Веднага се сещам за Евгени Минчев. Не мога да кажа, че "добре облечен" е точното определение, но се облича както на него му харесва, съобразено с модните тенденции. Облича се смело.

867786Марио Евстатиев/Div.bg

А най-зле облеченият?
(Смее се) Аз!

Има ли формула за стил, която да работи успешно за всички мъже?

Всеки си има собствена формула, което е хубаво. При все повече мъже се проявява това нещо. Ако обърнем внимание на т. нар. "кежуал стил", всеки мъж иска да е уникален и това е страхотно.

Кое е най-тъпото оправдание един мъж да не поддържа външния си вид според теб?

Най-тъпото е мързелът. Другото е може би, че не са жени и не им влиза в задълженията това нещо, което не е така.

Аз виждам тук, че имаш много ризи. Колко трудно се глади една риза?

(С въздишка) Много трудно се глади.  За съжаление. Има някои марки обаче, които се гладят по-лесно. С практиката се получават нещата.

Какво печели мъжът от една стилна визия?

Може да спечели много. Всички знаем, че по дрехите посрещат. Хубавата визия просто отваря много врати. Както в личен, така и в професионален план. Един мъж с добра визия бива забелязан, набива се на очи, дори респектира с присъствието си. Мъжът може да използва дрехите и визията, за да прикрие някакви състояния като махмурлук, може да прикрие емоция, душевно състояние. Да компенсира за нещо дребно като това, че не е имал време да се избръсне.

Идват ли мацки в магазина, за да пазаруват за гаджетата си?

Идват. Идват. Респект за тези жени. Разбира се, една от причините ние да се обличаме добре е да изглеждаме добре за жените си, за жените въобще. Хубавото е, че жените, които пазаруват при мен, имат идея за това как искат да изглежда мъжа до тях и просто взимат нещата в свои ръце.

А купуват ли си неща за себе си?

Купуват си, да. И понякога попадат на страхотни неща. Много често си купуват мъжки дънки. Много често си купуват мъжки аксесоари. Тиранти. Вратовръзки си купуват. Понякога си купуват мъжки палта, понякога сака. Дали ще ги носят така, или по някакъв начин... Дамите имат страхотна фантазия. Могат от една мъжка дреха да направят какво ли не.

Имам един случай. През лятото имах поръчка от няколко дами за ризи големи размери. Оказа се, че през лятото те ги носят като рокли. Една друга дама обаче ми показа нов начин на обличане на риза. Под формата на рокля. Ризата се облича наобратно, т.е. закопчаването седи на гърба. Яката на ризата. Задната част на яката стои отпред и оформя деколте, а ръкавите се използват, за да може ризата да се завърже, като колан.

Има ли мъжка дреха, която може да побърка всяка жена?

Според мен това е ризата. Не знам дали съм прав, или не. Това е моя статистика, но жените много харесват мъже, които носят риза и върху нея има някакъв лилав мотив. Дали ще е райе, дали ще е изцяло лилава. Знам, че се побъркват по това нещо.

867787Марио Евстатиев/Div.bg

Кои са най-често срещаните митове за дрехите втора ръка?

Едно от нещата, което притеснява хората, е, че след като нещо е било носено от друг човек, то предава някакви енергии. Енергията обаче невинаги е негативна. Представете си, че сега в магазина дойде сакото на Доналд Тръмп, аз със сигурност бих го носил. Само дето не сме един и същи размер.

Друго... сега има много различни магазини. Много различен вид стока "секънд хенд". Съответно тук магазините и моят, и тези, които са в района, предимно купуваме най-качествената стока. Цената, на която я купуваме, понякога се доближава до цена на намалена дреха в мол. Тоест ние пазаруваме скъпо, продаваме сравнително скъпо (бел. ред. за магазини втора употреба), но продаваме много качествена стока. Много внимателно подбрана стока. Гледаме да няма абсолютно никакви забележки по нея. Да е просто като нова. Но човек, ако за първи път влиза в магазина и като чуе "секънд-хенд", си излиза. Може би защото си мисли, че това е нещо износено. Може би е очаквал, че в магазините "секънд хенд" нещата струват по един-два-три лева. Че стоката е примерно от Близкия Изток или от далечния. Не. При нас стоката е дизайнерска, маркова, дрехите предимно идват от западните държави - САЩ, Скандинавия, западна Европа - от икономически развити страни, където модата не е от два дни.

И може би третото е самият предразсъдък, че като е "секънд хенд" - "какво ще кажат хората. Аз защо да си купувам втора ръка, като мога да си купя нова." Такъв тип мисли. Това притеснява хората. Но аз смея да твърдя, че в един такъв магазин, закупувайки си нещо, със сигурност знаеш, че няма да срещнеш друг на улицата със същата дреха. Много често се оказва, говорил съм си често с клиенти, особено за дънките, че дънките втора употреба се оказват по-здрави, по-издръжливи от новите. Понякога едни дънки, дори ако са носени от някой човек една година, например, и са пристигнали при мен в магазина, аз мога да дам гаранция, че новият собственик ще ги носи поне още една година.

867793Марио Евстатиев/Div.bg

Точно в този момент в магазина влиза клиент, и то жена, която ни прекъсва. Мацката се казва Даниела и е тук за вратовръзка. Не разбирам дали вратовръзката е за нея, или за приятел, но успявам да попитам Даниела следното: Защо пазаруваш от магазин y Diego, а не от мола?

Аз много обичам магазините "секънд хенд", защото дрехите тук носят някаква история. Освен това не смятам, че за дрехи трябва да се харчат баснословни суми.

Очарователната ни посетителка отлетя с вратовръзката си, а ние с Жоро продължихме към финала на нашия разговор.

Ще ни разкажеш ли една дивашка история?

Дивашки истории много, в личен план, които не смея да разказвам. Хората, които ме познават, ги знаят. Дори си има и класации от Топ 3, Топ 5, Топ 10. Но се сещам сега за една интересна история в магазина. През 2011 г. бяхме в Белгия и на мен ми направи впечатление един "секънд хенд" магазин. На манекена на витрината седеше една скъсана фланелка на Levi’s. Супер износена, почти унищожена. А 300 метра по-надолу - магазин на Levi’s - същата фланелка, пак на манекена - чисто нова, с ръбовете още. И в официалния магазин струваше 25 евро, а в "секънд хенд" магазина струваше 125 евро изпокъсаната тениска. И аз се почудих, нали, и влязох в този магазин за втора употреба и питах защо. Те ми обясниха, че такова скъсване никой не може да направи, т.е. това е уникална фланелка. Така никой не може да я износи. Скъсването има история, момент и затова я продават на такава цена.

Реших да си направя подобен експеримент в България. Взех една скъсана дънкова риза на Levi’s, която я сложих в магазина на една доста висока цена. Хората я гледаха и коментираха, че това е скъсано и как може да се сложи на такава висока цена. И аз им обяснявах, че е за хората, които търсят точно това скъсване, то да е част от техния стил и им пасва. Ризата стоя много дълго време в магазина, докато накрая дойде един чужденец, на когото аз обясних, че е скъсана, показах му дупките, скъсванията. Той каза, че не го интересува и я купува. Дори ми остави координатите си с молба, ако попадна на скъсани adidas All Star, да го потърся, защото бил готов да ги купи.

ДИВ Блиц:

Давам: Всичко от себе си.

Искам: Много неща.

Взимам: Каквото ми дадат.

867794Марио Евстатиев/Div.bg

Ако това интервю ви е харесало, присъединете съм Div.bg във Facebook, за да четете още любопитни материали и да гледате интересни видеа.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 50
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Кристина Минкова | 16.04.2013 | 19:24
50 Симпатяга и е намерил начин да печели от хобито на някои.
от Надя Богданова | 16.04.2013 | 14:43
49 Голям сладур е това момче.
от Georgi Hristov | 16.04.2013 | 12:39
48 Защо аз виждам, че става все по смели!
от Майа Теодосиева | 15.04.2013 | 16:32
47 Отговор на коментар #45 от Елемаг Електриков : Еее,чак ужасно:) недей така и за това облекло се иска смелост:)))
от Кристина Минкова | 15.04.2013 | 13:24
от Елемаг Електриков | 12.04.2013 | 17:49
45 ужасно е облечен
от Георги Дандарски | 12.04.2013 | 11:56
44 Отговор на коментар #40 от Камък Врачански : Хах,и на мен ми се наби в очите.
от Георги Дандарски | 12.04.2013 | 11:54
43 Има попадения!
от траян тодоров | 12.04.2013 | 10:28
42 бе като та гледам как си се сгласил...
от принцеса веса | 11.04.2013 | 12:45
41 Обичам да ходя в такива магазини!
от Камък Врачански | 10.04.2013 | 17:45
40 нещо цвета на ризката...
от maria manolova | 10.04.2013 | 16:50
39 мяза на гей
от Ангел Добромиров | 10.04.2013 | 11:22
38 Прав е човека,даже не ни липсва смелост,ами въображение!
от Асен Маврудиев | 09.04.2013 | 10:52
37 Отговор на коментар #32 от zhoro nov : Аз пък нищо не мога да си харесам!
от екзотичен сопол | 08.04.2013 | 15:45
36 Отговор на коментар #21 от Atanas Todorov : На ъгъла на две улици.
от Теодора Динева | 08.04.2013 | 13:56
35 фенка съм на такива магазини и забелязвам,че все повече мъже влизат,дали заради кризата или са разбрали,че е безсмислено да се харчат толкова пари за дрехи...незнам:)
от принцеса веса | 04.04.2013 | 19:15
34 Отговор на коментар #29 от kaloyan ivanov : Да и са доста по-качествени от новите по магазините!
от принцеса веса | 04.04.2013 | 19:14
33 Обичам да пазарувам от такива магазини и имам винаги стилни дрехи!
от zhoro nov | 04.04.2013 | 19:01
32 Отговор на коментар #19 от Evgenia Againa : И любимата на жените риза лила;)))
от zhoro nov | 04.04.2013 | 19:00
31 Отговор на коментар #11 от dobromira ivanova : хаххах, направо като оксиморон;))
от kolj kolev | 04.04.2013 | 18:05
30 Жените се побъркват по мъжките ризи...хубаво е да се знае това!
от kaloyan ivanov | 04.04.2013 | 15:48
29 Сега е модно да носиш секънд хенд дрехи понеже е еко, а и на добра цена.
от Драго Попов | 04.04.2013 | 14:54
28 Много ми хареса, опредлено има нестандартни идеи този човек!
от луда гъба | 04.04.2013 | 14:52
27 Не харесвам мъже в розови десени....някак си този цвят си е наш!
от pushit realgood | 04.04.2013 | 14:47
26 Добре, ще ги имам предвид тия неща!
от Georgi Hristov | 04.04.2013 | 14:24
25 Много интересно интервю, ще взема да го посетя този бутик!
от склеротик невротиков | 04.04.2013 | 11:52
24 В такива магазинчета човек може да си намери наистина готини неща на далавера.
от Marin kAMENOW | 04.04.2013 | 11:40
23 Отговор на коментар #22 от Svilen Marinov : Добре че стана модерно розовото, че разчупихме малко :)
от Svilen Marinov | 04.04.2013 | 11:32
22 Абсолютно е така. Затова всички ходят едноцветно облечени и си купуват само бели и черни кецове.
от Atanas Todorov | 04.04.2013 | 11:32
21 kude se namira tozi magaizn ?
от maria manolova | 04.04.2013 | 10:41
20 бе като те гледам как си облечен.....
от Evgenia Againa | 03.04.2013 | 21:17
от Курайма Хименес | 03.04.2013 | 17:13
18 Отговор на коментар #10 от todorr ivanov : по-добре да не беше писал нищо :)
от Курайма Хименес | 03.04.2013 | 17:12
17 Мисля да си купя червени кецове, това смело ли е?
от развалени кренвирши | 03.04.2013 | 17:11
16 Липсва им смелост не само при обличането, ами и за много други неща. Мишките са станали повече от лъвовете.
от Evgenia Againa | 03.04.2013 | 17:04
15 Браво и за прекрасния магазин и за смелата розова тениска! :) На българския мъж определено му липсва смелост, а и въображение (не само в обличането). Прекрасно е, че има мъже които могат да свалят черните тениски, да ги заместят с нещо цветно и да им е добре така :)
от Тони Макарони | 03.04.2013 | 16:45
14 За каква смелост да си говорим те днешните момченца са по-обезкосмени от жените си!!!
от Тони Макарони | 03.04.2013 | 16:43
13 Отговор на коментар #9 от празен ум : Едва ли жена ми изхвърли един мой,,смел ,, лила ;)пуловер и се отказах да съм смел.
от dobromira ivanova | 03.04.2013 | 16:39
12 Отговор на коментар #10 от todorr ivanov : ами ето, липсва ти смелост
от dobromira ivanova | 03.04.2013 | 16:39
11 секънд хенд бутик ми звучи смело
от todorr ivanov | 03.04.2013 | 16:13
10 този човек има интересен поглед на нещата за мъжкото обличане,но изобщо не съм съгласен,че на българският мъж му липсва смелост в обличането.аз примерно не харесвам такива розови фланелки
от празен ум | 03.04.2013 | 16:12
9 жените много харесват мъже, които носят риза и върху нея има някакъв лилав мотив. Я ПАК???? Дамите, вярно ли е???!!!
от празен ум | 03.04.2013 | 16:08
8 Фрида и Диего - тези са шматки големи;))
от празен ум | 03.04.2013 | 16:07
7 Мразя тиранти. И анцузи:)
от Selah Sue | 03.04.2013 | 16:05
6 Отговор на коментар #2 от Жустин Бибер : Да бе, ако не е Адидасче нещо анцуг, не може! Избиване на селски комплекси яко има.
от flock oFsheeps | 03.04.2013 | 16:04
5 Мога да се съглася, защото забелязвам, че българският мъж обича да носи само един тип стил на обличане. Няма нещо по-различно, само тук-там.
от rozov lak | 03.04.2013 | 16:03
4 Ха, че то на българският мъж му лиспва, като цяло смелост, какво остава за това да се облича смело и различно?
от Selah Sue | 03.04.2013 | 16:03
3 Изглежда много яко. Тези магазини за маркови дрехи втора ръка са голям хит, и наистина вътре има много яки неща.
от Жустин Бибер | 03.04.2013 | 15:46
2 Магазив за уникати дет се вика, където човек може да си намери нещо качествено на сносни цени. У нас обаче повечето хора са дълбоко компрексирани и ги е срам да пазаруват от такива магазини, особено пък мъже.
от Nikola Kolev | 03.04.2013 | 15:46
1 И аз съм на мнение,че за дрехи не трябва да се харчат баснословни пари!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta