Александър Първанов-Шута за Sofia Hardcore Tattoos, бандите и концертите

Едно студио за татуировки, създадено от приятели за приятели

   
 
Александър Първанов-Шута за Sofia Hardcore Tattoos, бандите и концертите

Александър Първанов или по-известен като Шута е един от емблематичните герои на нощния живот и хардкор сцената в София. Музикант, барман и отскоро съсобственик на студио за татуировки, той не е само участник в бурната реалност на алтернативната култура - той я създава. Запознайте се с Шута.

За начало представи се с няколко думи. С какво се занимаваш, какво правиш?

Казвам се Александър Първанов, работя като барман, пея в няколко пънк хардкор банди и съм един от собствениците на Sofia Hardcore Tattoos.

Как се роди идеята за Sofia Hardcore Tattoos? Трудно ли беше осъществяването и откриването на студиото, през какви перипетии минахте?

Това е стара идея, която имаме от много години със Сашо от Last Hope, един вид еквивалент на New York Hardcore Tattoos. През годините, в които пътувахме по чужбина, създадохме много приятелства, татуирахме се на много места – в един момент се оказа, че имаме супер много контакти. Казахме си, така или иначе ни кефи да се занимаваме с тия неща, защо не го направим в София, ние не можем да рисуваме, но имаме ужасно много приятели от чужбина, които могат и биха идвали да татуират. Идеята наистина я имаше от много години, просто сега успяхме. Попаднахме на хубаво помещение, което всъщност търсихме 2 години в София. И ето готови сме!

1582582https://www.facebook.com/SOFIAHARDCORETATTOOS

Колко души ще работят в него и на какво основно ще заложите?

Схемата ни на работа, ако може така да се каже, е следната. Имаме основен татуист – Александър Демирев, който е работил в Италия и в други студия в България. Той ще бъде всеки ден на разположение.

Другото и по-основно е: всеки месец в студиото да имаме гост татуисти от България, Европа и изобщо от цял свят. Сега от 19 октомври до края на месеца на гости ще ни бъде Иво–Бацила, който дълги години работеше в Германия, в момента е в Шотландия, после ще замине за Исландия и ще ни погостува отново в края на ноември.

В началото на ноември ще имаме на гости един много интересен татуист Дима Наумов от Киев, Украйна, който има собствено тату студио там, но по принцип обикаля цял свят. Ще бъде на разположение около 10 – 15 дни.

Декември на гости ще ни бъде Вадим от Стара Загора, който работи в Tattoo shop Ronin, също интересен татуист. Стилът му е предимно реалистика.

Догодина можем да говорим за имена като Тарлито от One Love Tattoo, Прага, Живко от Bloody Blue Tattoo, също в Чехия и някои чуждестранни имена от Швейцария, Португалия и други страни.

Като за начало обаче искаме да доведем по-известните българи, които са в чужбина, като тези, които споменах - Тарлито, Живко, Иваша, който е вокал на Corpse и от 20 години има собствено студио в Мадрид, Светляка от Варна сме поканили, Барев от Бургас, който също от години е в Прага. Това са само малка част от имената, които са близки наши приятели и искаме да дойдат в Sofia Hardcore Tattoos.

Ние сме отворени за много гости, който има интерес, може да се свърже с нас, да ни покаже работи и да бъде поканен.

1582583

Освен студиото се занимаваш и с музика. Имаш ли нови проекти, върху които работиш, концерти? Какво да очакваме на Wasted fest 2015 на 17 октомври в събота?

Основното, с което се занимавам в момента, са четири активни банди: Piranha, Vendetta, IRON BENDER SOUND SYSTEM и Brothers in Blood.

Най-скорошното, което предстои, е Wasted fest-ът в събота, правим го всяка година с Олег от Piranha в Grindhouse. На него очакваме 9 групи от цяла България и една холадска банда.

Следващата седмица в събота, 24 октомври, отново в Grindhouse имаме още един концерт с Vendeta. В края на месеца ще отидем пак там, за да отпразнуваме Хелоуин, където ще бъде безумна веселба.

И като за финал, кажи ни какво се случва с новия албум на Piranha?

Почти сме готови с него, ще се казва "Skate rats" - 12 наши песни и един кавър. Всеки албум на Piranha е по 13 парчета, това е интересното. Има още малко работа по него, но на пролет най-късно ще го изкараме. Съответно – турнета, концерти и много забавление.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta