Google представи първия си смартфон

05.10.2016, 11:15

Компанията има сериозни амбиции да се намеси в битката между Samsung и Apple

   
 
Google представи първия си смартфон

След като през последните дни имаше лавина от спекулации по темата, вчера Google официално представи първия си самостоятелно разработен смартфон. Той се нарича Pixel и ще се предлага в две версии - стандартна с 5-инчов дисплей и Pixel XL, който ще е 5,5 инча.

Амбициите на компанията са устройството да бъде пряк конкурент на iPhone, като сред характеристиките му са 12,3-мегапикселова задна и 8-мегапикселова предна камера, четириядрен процесор Snapdragon 821 и 4 гигабайта RAM. Ще има два варианта за паметта - 32 GB и 128 GB, а от Google обещават да предоставят на клиентите неограничено пространство на облака за съхранение на снимки и видеоклипове.

Pixel ще разполага с най-новата версия на Android Nougat, а според експертите на компанията 15-минутно зареждане на батерията ще гарантира поне 7 часа в режим на готовност. Специално внимание се отделя на вградената в телефона функция, разпознаваща гласови команди. Тя ще може да изпълнява търсене по поръчка, да следи участъци от пътя, в които автомобилното движение е затруднено, да уточнява маршрути и т.н.

В Австралия, Великобритания, Канада, Германия и САЩ Pixel и Pixel XL вече може да се поръчват с предварителна заявка. Цената е 649 долара за стандартната версия и 769 долара за Pixel XL.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ