Играй и спечели криминалния роман „Безгранично“ на Юси Адлер-Улсен

31.01.2018, 16:30

Отговори на един въпрос и книгата може да я твоя!

   
 
Играй и спечели криминалния роман „Безгранично“ на Юси Адлер-Улсен

Сега DIV.bg и издателство ЕМАС те предизвикват да си спечелиш един култов криминален роман! Той е задължително четиво за почитателите на скандинавските мистерии. Ако още не си се досетил, това е романът "Безгранично" на Юси Адлер-Улсен!

Единственото, което трябва да направиш, е да ни отговориш на въпроса: "Защо четеш криминални романи?", с коментар под статията.

Имаш време до 23:59 часа на 07.02.2018 г. Победителят ще бъде обявен на 08.02.0018 г.

Официални правила на играта ТУК.

За книгата: "Безгранично" е шестата среща на българските читатели с популярната поредица за Отдел "Q", специалното направление на копенхагенската полиция,  за което пише датската звезда на криминалния роман Юси Адлер-Улсен. 

Обезверен полицай от датския остров Борнхолм звъни в Главното управление в Копенхаген и моли комисар Карл Мьорк за помощ по случай отпреди седемнайсет години. Карл обаче предпочита да се отдаде на дрямка в кабинета си, отколкото да поеме още работа. Часове по-късно човекът се самоубива по време на прощалното тържество по случай пенсионирането си. Потресени от неговата кончина, а и налегнати от чувство на вина, че са отказали да помогнат, служителите на Специалния отдел "Q" се заемат със задачата да проучат неразкритото престъпление, вероятна причина за отчаяната му постъпка: смъртта на младо момиче при пътна злополука. 

Но защо полицаят е бил толкова обсебен от случая, че се е обрекъл на доброволна изолация и саморазрушение и е превърнал дома си в архив по дело с безвъзвратно изстинали следи? Фанатичната му фиксация по загиналото момиче дава доста храна за размисъл на Карл, Асад и Росе и те се впускат в разследване, което ще ги сблъска с десетки въпросителни, завещани им от борнхолмския им колега. За да отговорят на основния въпрос: кой и защо е връхлетял върху младото момиче с автомобила си, и то с такава скорост, че след удара то да отхвръкне от земята и да увисне на близкото дърво? 

Разплитането на нещастния случай все повече заприличва на лабиринт от неочаквани взаимовръзки и на сложно уравнение, в което почти всички величини са неизвестни...

За автора: Юси Адлер-Улсен бе обявен от лондонския "Таймс" за следващото явление в скандинавското крими. Несъмнено е най-успешният датски криминален автор: книгите му са преведени на над 40 езика, продадени са в над 16 милиона екземпляра и с тях Адлер-Улсен е получил вече над 30 награди, включително престижната "Стъклен ключ" и Европейската награда за криминална литература.

Още любопитни факти за Юси Адлер-Улсен можете да прочетете ТУК.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ