ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ

Армен Людовикович Назарян е български борец от арменски произход. Той е роден на 9 март 1974 г. в Масис (Армения).

Армен се влюбва в България през 1994-та, когато идва у нас на подготвителен лагер. Две години по-късно става част от "Славия-Литекс" в европейските клубни турнири. След още година е твърдо решен, че ще вземе българско гражданство и ще се състезава за втората си родина. За решението му допринася и фактът, че в Армения не изпълняват поетите към него финансови обещания след като печели олимпийска титла за бившата съветска република от Игрите в Атланта през 1996 г..

На Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. Армен Назарян печели златен медал за България. Армен Назарян е също така трикратен световен шампион и шесткратен европейски шампион.

Привличането на Назарян в България става чрез Гриша Ганчев. "Той е човекът, който дава всичко за борбата", категоричен е арменецът с наш паспорт. За България Армен е донесъл 12 медала (в това число 7 титли) от...

Биография и кариера:

Таню Киряков е български състезател по спортна стрелба. Роден е на 2 март 1963 година в Русе.

Занимава се със стрелба от 1978 година. Първият му треньор е неговият баща Христо Киряков, който ръководи подготовката му до 1993 година. От 1994-а година наставник на Киряков е Любен Попов.

Успехи:

Носител е на три олимпийски медала: Два златни в дисциплината стрелба с пневматичен пистолет от Игрите в Сеул през 1988 година и на малокалибрен пистолет от Сидни 2000. Бронзов медалист от Олимпиадата в Атланта 1996.

Двукратен европейски шампион от шампионата в Талин през 1998 и от Москва 2006.

Биография :

Хавиер Бардем е роден на 1 март 1969 г. в Лас Палмас, на остров Гран Канария (Канарските острови). Майка му Пилар Бардем е уважавана актриса, а чичо му, Хуан Антонио Бардем е режисьор. Хавиер Бардем е двегодишен, когато родителите му се разделят и майка му го отвежда в Мадрид. Когато е на четири години, той дебютира в телевизионен сериал. На 13 години влиза в националния отбор на Испания по ръгби, след това се увлича по бокса и вдигането на тежести.

Заниманията със спорт му помагат да развие мускулатура, която изиграва своята роля за изграждането на актьорския му имидж.

През 2010 г. Хавиер Бардем и Пенелопе Крус се ожениха, а през 2011 г. им се роди дете.

Професионална кариера:

Във филма на Бигас Луна "Златните яйца" героят е мачо и жиголо в едно – прави кариера и бизнес благодарение на указаните в заглавието органи. В черната детективска комедия на Мануел Гомес Перейра "Между краката" героят на Бардем е много активен член...

Биография:

Йордан Йовчев е първият българин с по два медала от две Олимпиади и двукратен световен шампион (земя и халки) по спортна гимнастика. Той също така се превръща в единствения гимнастик, който записва участие на шест Олимпиади. 

Йовчев е роден на 24 февруари 1973 година в Пловдив. Първите си крачки в голямата гимнастика прави на седем години при треньора Живко Добрев. По-късно израства при Иван Славчев. В националния отбор негов треньор е Милко Танкушев.

След Олимпийските игри в Атланта 1996, Йовчев остава да живее и работи в Америка. Там съпругата му Боряна го дарява със син - Джордан. Въпреки многократните покани да се състезава за САЩ, Йовчев, който е президент на Българската федерация по спортна гимнастика, остава в националния отбор на България и печели четири световни титли и четири олимпийски медала. Има и европейско злато на халки от шампионата в Патра през 2002 г. Освен това е многократен медалист от световни и европейски...

Васил Иванов Кунчев, известен с прозвището си "Левски", е български национален герой, посветил се на идеята за освобождението на България и дал живота си в защита на тази кауза.

Идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация (ВРО) и Българския революционен централен комитет (БРЦК), Левски пътува из страната, създавайки революционни комитети с една цел - провъзгласяването на "чиста и свята република". 

Васил Кунчев е роден на 18 юли 1837 г. в Карлово. Учи във взаимното училище в града. През 1851 г., когато бащата Иван Кунчев Иванов умира, Васил е на 14 г. и започва да учи за абаджия, за да помага на братята си в издръжката на семейството.

1855 г. е годината, в която Васил става послушник при вуйчо си архимандрит Василий. През 1858 г. е ръкоположен за дякон с името Игнатий в сопотския манастир.

Революционната дейност на Дякона започва с включването му в Първата...

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta