5 мита за парите, в които все още вярваме

23.02.2021, 09:00

Навярно този мит е възникнал като резултат от лихварството и практиките му.

   
 
5 мита за парите, в които все още вярваме

Появата на първите пари е свързана с Мала Азия през VΙ век пр.н.е. От този далечен момент до днес те бележат изумителни промени както във вида си – от монетите от сплав до електронните пари, така и в предназначението, за което се харчат. Онова, което остава константа в съвремието, са митовете за парите, които пречат да имаме добър финансов живот. Кои са най-разпространените митове, които е време да оставим в миналото?

1. Заемът е нещо лошо.

Навярно този мит е възникнал като резултат от лихварството и практиките му. Крайно време е да престанем да гледаме на заема със страх. Когато е оползотворен за съществени нужди, вложен в образование или бизнес, той е възможност, решение на проблем или начало на кариера. Неестествено е да считаме, че тегленето на кредит ще ни направи зависими и бедни. Напротив, добре премисленият дълг може да е чудесно начало на успешно развитие.

2. Харченето на пари за жилище под наем е грешно.

Много хора смятат, че "заем се връща, а наем не се" и съветват да се вземе ипотечен кредит. Светът днес е различен. Динамиката на живота, пътуването в далечни градове и дори страни с цел развитие и по-добра работа не са изключение. Покупката на жилище е обвързваща и е непрепоръчителна, ако не сте сигурни, че ще живеете в този град и след години.

3. Не мога да си съставя добър бюджет, защото нямам икономическо образование.

Единственото, което е нужно в случая е калкулатор, с който да пресметнете приходи и разходи, разум, за да отсеете излишните, воля, за да се придържате към бюджета.

4. Всички заеми имат високи лихви.

Фирмите за бързи кредити развенчаха този мит с предлагане на първи кредит без такси за кандидатстване и с 0% лихва.

5. За да взема пари назаем, трябва да докажа дохода си и да подготвя куп документи.

Този мит е развенчан от наличието на бързи и лесни кредити, които се отпускат онлайн, само срещу лична карта, без доказване на доход и без поръчители и благодарение на които само в рамките на няколко часа получавате нужните средства.

 

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ