5 етапа на връзката от разстояние, които няма как да избегнете

02.08.2016, 14:00

Ако човекът, когото обичате, е много далеч

   
 
5 етапа на връзката от разстояние, които няма как да избегнете

Понякога животът ни така се стича, че се налага да сме много далеч от човека, когото обичаме. Особено ако става дума за работа, която е в друг град или друга държава, обикновено хората избират да заминат и да крепят връзката си от разстояние, отколкото да откажат предложението, само и само за да са до гаджето си. Да, връзки от разстояние има много, но не всички издържат във времето. Причините са различни, но може би главната е, че хората просто не са подготвени за емоциите, които неизменно ще ги сполетят. Ето 5 от тях:

1. В началото е лесно

Първите дни ще си мислите, че положението не е чак толкова тежко, колкото сте си го представяли. Непрекъснато си пишете с вашата половинка, чувате се колкото се може по-често. Всичко изглежда лесно и поносимо.

2. Паника!

Все по-трудно заспивате и все по-често се будите нощем. Леглото е празно, а вие така искате да прегърнете вашата приятелка и да я целунете най-после на живо. Вместо да излизате на срещи и да ядете любимата ви пица заедно, вие се "срещате" пред мониторите. Тъжно ви е и ви е самотно. Това е един от най-тежките етапи на връзките от разстояние, но истината е, че ще премине. Да, ще премине и ще ви стане по-леко на душата.

3. Ревността

Говорите си и тя ви споделя за новия ѝ колега, който ѝ помага да навлезе в работния процес. Виждате, че добавя непознати за вас мъже във Facebook. Ревността се развива у вас с неочаквано голяма скорост. Дори и досега изобщо да не сте ревнували вашата приятелка, да сте ѝ имали пълно доверие, сега, когато тя не е близо до вас, мислите ви се пълнят с неприятни картини, които ви стискат за гърлото. Ако предишният етап е бил тежък, то този е безспорно най-тежкият. Не захранвайте лошите си мисли и ще видите, че скоро ще ви олекне.

4. Комфорт и рутина

Постепенно ще се стиковате и ще научите програмите си така, че винаги да знаете дали е удобно да се чуете и да си размените няколко съобщения.

5. Първата среща на живо след дълго време

Трудно се описва емоцията, която човек изпитва, когато види този, когото обича, след като дълго време е бил на голямо разстояние от него. Ще сте щастливи и нетърпеливи да свършите толкова много неща заедно. Постепенно ще разберете колко много си е струвало да чакате вашата половинка.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ