3 любими и малко по-различни песни на италианците от Måneskin, които превзеха света 3

27.06.2021, 14:00

It's Måneskin, yeah!

   
 
3 любими и малко по-различни песни на италианците от Måneskin, които превзеха света

След победата си на Евровизия преди месец, италианската група Måneskin буквално превзе света и продължава да разбива класациите из цяла Европа, та дори и в САЩ. Песента победител Zitti e buoni се превърна в безспорен хит и доказа, че рокът е предпочитаният стил музика на нашия континент. Както сам знаеш, на нас ни станаха любимци още, след като чухме песента за първи път!

И логично, ние като върли фенове на рока се впуснахме да слушаме цялата дискография на тази така атрактивна група. От Måneskin определено може да се очаква всичко - избухващо звучене, завладяващи балади и крещящо екстравагантен стайлинг. Последно през 80-те и 90-те рок музикантите си позволяваха да излизат на сцената с женски дрехи. Ее, Дамяно и компания връщат този тренд и честно казано изобщо не ни пречи. Стига музиката да е хубава, каквото искат да обличат.

Докато фронтменът Дамяно Давид превзе милиони женски сърца не само с глас, но и с визия, ние се съсредоточихме върху няколко песни, които не можем да спрем да слушаме. Ами така, де, ние сме мъже - какво на разбират главите от визия? Парчетата са предимно от първия албум на групата и предлагат малко по-различно звучене, отличаващо се от глам рок стила, с който се прочуха. Вече знаем наизуст Torna a casa, I wanna be your slave и Coraline. Но нека чуем нещо различно!

Заповядай и приятно слушане!

Първата песен, на която сме се срели е Recovery, която е и дебютната песен на групата. Само като я чуем и ни иде да затанцуваме.

 

 

Следващата е от албума Il ballo della vita и определено ни стана любима още от първото слушане. 10 точки!

 

 

Третата - L'altra dimensione отново е от Il ballo della vita и определено и на теб ще ти се дотанцува. А тази Марлена, ако дойде - още по-добре.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ