15 000 долара за бутилка вино

17.12.2011, 16:02

   
 
15 000 долара за бутилка вино

През тази и предната 2010 година станахме свидетели на много аукциони за луксозен алкохол. Любопитното е, че все повече започва да расте интересът на на купувачи от Китай и Хонг Конг. Особен интерес проявяват към виното. Искаме да ви представим тук една много интересна колекция от вина, която смени наскоро своя притежател за сумата от 813 "бимберици" плюс още 333 гущера. Направо не е за вярване!

Бутилките идват от шато "Romanee Conti" и са 55 на брой. В тях се включват бутилки от реколтите от 1952 до 2007 година. Това прави по около 15 000 щатски долара за бутилка. Доста скъпичко, нали? Всъщност, хората, които купуват такива вина са по-скоро бизнесмени, отколкото любители на течността на Бакхус. Те виждат това като инвестиция, която постоянно и непрестанно си вдига цената. Което не се случва дори със златото и петрола!

Проучвания показват, че в региона на Китай и Хонг Конг, има нови тенденции във видовете вина. Преди са били предпочитани вина от "Bordaeux" и "Chateau", но тъй като те отклоняват пазара си оттам, навлизат вече нови марки. "Romancee Conti" и "Burgundy" навлизат сериозно на пазара. Те дори достигат едни от най-високите цени в тази индустрия.

А сега, ние ще оставим хората да си правят своя бизнес и отиваме да ударим по една студена, потна биричка. Препоръчваме го и на вас, защото нищо не топли душата така, както студената бира!

Източник: BornRich

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ