10 мита за секса

01.01.2021, 09:00

Разбити

   
 
10 мита за секса

Много се говори за секс, но се оказва, че съществуват много неверни твърдения за това, което се случва между чаршафите. Всички знаем, че размерът на мъжкия пенис няма отношение към размера на други части на тялото – ръцете, главата, стъпалата. Но има и няколко мита, които не са били обяснени и на тях много често се гледа като на истина. Ето и десет от тези митове:

Студеният душ вреди на либидото

Казват, че студеният душ убива сексуалния апетит, защото намалява нивата на тестостерона при мъжете и естрогена при жените. Но това не е научно доказано. Всъщност изследване в Англия показва, че студеният душ стимулира либидото като повишава хормоналните нива. Това причинява по-голяма сексуална възбуда.

Силата на влюбения поглед

Силата на влюбения поглед е описана в романтични разкази и новели, още от мига, в който мастилото е докоснало пергамента. Известно е, че влюбените могат да се взират един в друг с часове, да се влюбват отново и отново, без да се уморят. Проучванията обаче показват, че само 50% е шансът чрез поглед да предизвикате страст в половинката си. В останалите 50% е по-вероятно да провокирате агресия, раздразнение, които прерастват в спорове и караници. Може би е вярно, че на война и в любовта всичко е позволено.

Секс по време на последните месеци от бременността

Много двойки, които очакват дете, се опасяват, че могат да наранят бебето по време на акта. Особено през последната фаза на бременността. Оказва се, че повечето изследвания по въпроса са на друго мнение, а именно, че по време на сексуалния акт няма опасност за бебето, дори сексът може да осигури по-здравословно и бързо раждане. Докторите казват, че двамата партньори трябва да имат здравословни сексуални отношения до деня на раждането.

Да мислиш за някой друг по време на секс е лош знак за връзката ви

Знаете ли, че около 90% от сексуално активните хора по света мислят за някой друг, докато правят секс с партньора си? Всъщност това е съвсем естествено. Повечето хора мислят за техни приятели, съседи, колеги, докато по-малко от тях предпочитат да мислят за измислени хора. Това съвсем не е лош знак за връзката ви и не означава, че тя е към своя край.

Жени и бързи коли (модерният мит)

Ако попитате една жена в наши дни дали се възбужда от рева на мотора на мощна кола, тя може би ще ви се изсмее. Всъщност в стила на "зеленото движение", сега е модерно жените да предпочитат мъже, които карат екологични автомобили. Въпреки това резултатите показват друга тенденция. Оказва се, че жените се възбуждат значително повече (измерено чрез тестостерона в слюнката) докато чуват звука от мощно Maserati в сравнение с мотора на Volkswagen Polo. Дори звукът от мотора на Polo-то може да намали сексуалното им желание. А кой знае какво им се случва, ако чуят Golf.

От браковете между родственици се раждат бебета с три глави

Дори да се счита за шега, съвсем сериозно се твърди, че връзките между родственици причиняват всичко от бебе с три глави до мутант тип X-Men. Истината е, че тези връзки не са за препоръчване, но не е чак толкова трагично, колкото хората вярват. Изследване в западна Австралия е посветено на проучването на култури, в които бракът между братовчеди е честа практика и не са били открити аномалии в тяхното поколение, освен онези, които са възможни във всяка двойка. Същият мит важи и при животните.

Расата е добър индикатор за сексуалната надареност на мъжа

Въпреки че някои раси обичат да се хвалят с тези слухове, на практика няма научно обяснение за този така разпространен мит. Дори да познавате приятел на вашата братовчедка, който познава момиче, което се е срещало с професионален баскетболист и то твърди, че този мит е истина, проучване на няколко клиники показва различен резултат. Според изследването, физическата надареност на мъжа няма нищо общо с расата, вероизповеданието или цвета на кожата му. Тя е свързана много повече със случайността на генетичната наследственост.

Секс и брак

Общото схващане е, че веднъж да се ожените и сексът свършва. Повечето проучвания доказват, че на практика женените двойки правят повече секс от неженените. Най-вече защото женените имат много повече възможност да правят секс, тъй като живеят заедно. Въпреки това, с течение на годините в брака сексът намалява, достигайки нива, сравними с тези, които двойката е поддържала, когато не са имали брак. Единият начин да повишите шансовете си да правите повече секс е да се жените много пъти. Но стресът от тези сватби и разводи може раничко да ви изпрати в гроба, оставяйки ви без абсолютно никакъв секс.

Секс на всеки седем секунди

Повечето жени считат, че мъжете мислят за секс веднъж на всеки седем секунди. Истината е, че мъжете в наши дни са твърде претоварени с мисли за успех и финансови въпроси, за да посветят такава мозъчна сила на този въпрос. Всъщност само половината мъже (54%) мислят за секс веднъж на ден според Kinsey Institute, докато другите 43% признават, че имат няколко сексуални фантазии през седмицата. 4% мислят за секс само веднъж в месеца. Горките.

Преждевременната еякулация е аномалия

Никой мъж не се гордее да бъде считан за мъж с преждевременна еякулация. Но истината е, че тя е по-скоро система за оцеляване, отколкото аномалия. Средностатистическият мъж може да издържи около 5,4 минути преди еякулацията, което се е отнасяло до населението на земята преди години. Тогава мъжете е трябвало да действат бързо. Не са имали време за цветя, песни, поеми.

Източник: www.toptenz.net

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 18.12.2011 | 18:25
3 Да мислиш за някой друг по време на секс е лош знак за връзката ви --> единствено за това не съм съгласен !!! Не може да имаш сериозна връзка с човек и да се обичате пък той да си мисли за друг по време на секс... това е повече от недопустимо и възмутително според мен... кажете че съм старомоден може би или нещо друго но това е моето мнение, аз не мисля за друга като го правя и за приятелката ми смятам, че е по същия начин..
от Не е посочен | 16.10.2011 | 23:59
2 taka e ponqkoga trqbva da si pravish smetka i da se predpazva6 sas cundomi
от Не е посочен | 04.09.2011 | 14:02
1 Отново глупаво сравнение и неуместна шега с марката VW....мина и времето ако не разбрахте ;}
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ